Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
1 sur 8

Kirkkojen yhteiset pirteet

0

Partager

Télécharger pour lire hors ligne

Livres associés

Gratuit avec un essai de 30 jours de Scribd

Tout voir

Kirkkojen yhteiset pirteet

  1. 1. KRISTILLISTEN KIRKKOJEN YHTEISIÄ PIIRTEITÄ http://ikoni-uskontokuvat.com
  2. 2. JUMALA Usko kolmiyhteiseen Jumalaan: Isään, Poikaan ja Pyhään Henkeen
  3. 3. USKONTUNNUSTUKSET Apostolinen , Nikean ja Athanasioksen uskontunnustukset, jotka syntyivät jo jakautumattoman kirkon aikana. Keisari Konstantinus Suuri
  4. 4. RAAMATTU Pyhä kirja Kaikkien kirkkokuntien uskon pohjana, mutta eri kirkkokunnat voivat tulkita sitä omalla tavallaan.
  5. 5. SAKRAMENTIT Sakramenttien lukumäärä voi vaihdella, mutta kaikissa kirkoissa on kuitenkin käytössä kaste ja ehtoollinen.
  6. 6. JUMALANPALVELUS Eri kirkkokuntien jumalanpalvelukset eroavat toisistaan hyvin paljon, mutta lähtökohtana on ollut Jeesuksen opetuslastensa kanssa viettämä ehtoollinen. Vanhasta juutalaisesta synagogajumalanpalveluksesta siirtyi myös vaikutteita. Tavalliseen jumalanpalvelukseen kuuluu yleensä: rukouksia, synnintunnustus, uskontunnustus ja Raamatun tekstien lukemista.
  7. 7. RUKOUS Kristityt voivat rukoilla yksityisesti tai yhteisöllisesti kirkoissa ja erilaisissa tilaisuuksissa. Kuvalähde: Wikipedia Commons public domain
  8. 8. SYMBOLIT Eri kirkkokunnat ovat historiansa aikana suhtautuneet kirkkotaiteeseen joskus hyvinkin kielteisesti, mutta silloinkin muutamat symbolit ovat olleet sallittuja. Kaikkein tunnetuin yhteinen symboli on risti. Kun risti kuvataan tyhjänä, se korostaa ylösnoussutta Kristusta. Krusifiksinä se korostaa Kristuksen kärsimyksiä.

×