Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Со VoIP преносот на глас се врши преку интернет
протокол, т.е.,со користење на глобалната и бесплатна
светска мрежа - инте...
SKYPE          http://skype.com
Skype е бесплатен софтвер, кој
овозможува да разговарате
бесплатно било каде во...
Google talk          http://www.google.com/talk

 Уште еден бесплатен софтвер за
онлајн комуникација
 Може да ...
Windows            http://download.live.com/messenger
   Live Messenger
MSN е најпознатото парче
софтвер за...
Користење на VoIP при слаби Интернет
врски, може да резултира со некои
проблеми во врската како на пример:

Доцнења во п...
Користење на VoIP услуги во Македонија?!

Македонски телекомуникации нудат услуги преку Интернет
телефонија со својот тар...
ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА ВНИМАНИЕТО
интернет телефонија
интернет телефонија
интернет телефонија
интернет телефонија
интернет телефонија
интернет телефонија
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

интернет телефонија

2 015 vues

Publié le

Publié dans : Technologie
 • Identifiez-vous pour voir les commentaires

интернет телефонија

 1. 1. Со VoIP преносот на глас се врши преку интернет протокол, т.е.,со користење на глобалната и бесплатна светска мрежа - интернет
 2. 2. SKYPE http://skype.com Skype е бесплатен софтвер, кој овозможува да разговарате бесплатно било каде во светот преку иновативна P2P (peer-to-peer) технологија. Програмот има вклучен ИМ клиент, конференциски повик, видео повик, говорна пошта,сигурносен пренос на фајлови Можност за надоградување на опција со која ќе можете да повикувате фиксни и мобилни телефони во било која земја во светот, како и да праќате смс пораки Пренасочување на повици кон тел. бр. кога корисникот е офлајн Skype е еден од најпопуларните VoIP клиенти во светот со милиони корисници.
 3. 3. Google talk http://www.google.com/talk  Уште еден бесплатен софтвер за онлајн комуникација  Може да се користи директно од веб сајт, без потреба од негово преземање на PC  Програмот овозможува голем број на функции како: -ИМ клиент и офлајн пораки -бесплатен разговор од компјутер до компјутер, -праќање и примање говорни пораки, -неограничен трансфер на фајлови, - кога сте најавени на Google Talk, добивате известување за новите e- mail пораки во вашето Gmail сандаче
 4. 4. Windows http://download.live.com/messenger Live Messenger MSN е најпознатото парче софтвер за комуникација преку Интернет, бидејќи го има на секој компјутер на кој е инсталиран Windows (Server 2003, Server 2008, XP, Vista, 7, mobile)  Овозможува: -размена на фајлови, - PC - to – PC, PC- to phone calls и видео повици - Праќање на инстант пораки до контакти кои се офлајн -Голем број на игри и апликации до кои доаѓате преку прозорчето за разговор, доколку сакате да предизвикате некој ваш контакт на натпревар
 5. 5. Користење на VoIP при слаби Интернет врски, може да резултира со некои проблеми во врската како на пример: Доцнења во пренесувањето на гласот Слаб квалитет на звукот Пречки и ехо
 6. 6. Користење на VoIP услуги во Македонија?! Македонски телекомуникации нудат услуги преку Интернет телефонија со својот тарифен модел Call Free За да ја користите оваа услуга, треба да имате MaxADSL интернет пристап од Македонски Телеком. Активна телефонска линија. Ви овозможува бесплатни телефонски разговори со останатите корисниците на оваа услуга и посебни попусти за остварување меѓународни разговори. Дознајте повеќе на: http://www.telekom.mk
 7. 7. ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА ВНИМАНИЕТО

×