Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

La sequera

151 vues

Publié le

Publié dans : Formation, Technologie
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

La sequera

  1. 1.              LA SEQUERA
  2. 2.          Què és la sequera? La sequera és l'absència de precipitacions (pluges, neu..) en un territori per un temps llarg (mesos, anys...). La sequera pot provocar la mort de gran part de la vegetació, afavorint la desertització.
  3. 3. Causes de la sequera La sequera té moltes causes: Canvi climàtic que fa que plogui menys La tala excessiva de boscos que fa que canvií el clima El consum en excés d’aigua
  4. 4. On afecta la sequera La sequera afecta a molts llocs al mon però en altres no. Degut al canvi climàtic zones que fins ara tenien aigua ara no en tenen i a llocs on ja faltava ara encara tenen menys i es donen situacions molt greus.
  5. 5. Com ens afecta a nosaltres Fa temps la manca de pluges va fer que a Catalunya patíssim una forta sequera. Es va arribar a portar aigua en vaixells i es van començar les obres per portar aigua del Ebre. Pantà de Sau pràcticament buit Encara que portem molts mesos de pluges, s’han mantingut mesures d’estalvi i s’estan construint plantes desalinitzadores per si ens tornéssim a trobar un altre cop sense aigua.
  6. 6. Conseqüències de la sequera Als països rics podem tenir restriccions d'aigua i perdre algunes collites però a molts llocs pobres del mon les sequeres porten encara mes pobresa. Hi han països en els que a èpoques de sequera han mort milers de persones. RESTRICCIONS D’AIGUA PERDUES DE COLLITES HAMBRUNES A ZONES POBRES (AFRICA)
  7. 7. Com solucionar-ho ·Reduir la contaminació per frenar el canvi climàtic. ·Replantar els boscos que feien de regulador de l’humitat ·Deixar de desaprofitar l’aigua. ·Reduir el consum d’aigua al necessari.
  8. 8. HEM DE COL·LABORAR TOTS O ENS TROBAREM AIXÒ!!!

×