Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
www.leermiddelenvo.nl                                     leermiddelenbeleid@vo-raad.n...
www.leermiddelenvo.nl                                   leermiddelenbeleid@vo-raad.nl  ...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Gebruikersinstructie 1 Digitale versie vragenlijst leerling en docent

2 782 vues

Publié le

Dit document bevat een korte instructie om te starten met het gebruik van de digitale versies van de vragenlijsten leermiddelengebruik voor docenten en leerlingen. De vragenlijsten zijn gemaakt met Google Docs.

Publié dans : Formation
 • Login to see the comments

 • Soyez le premier à aimer ceci

Gebruikersinstructie 1 Digitale versie vragenlijst leerling en docent

 1. 1. www.leermiddelenvo.nl leermiddelenbeleid@vo-raad.nl Helpdesk: 013-4560311Gebruik digitale versie vragenlijst leerling en docentWij adviseren de deelnemers aan het project leermiddelenbeleid informatie te verzamelen over hetleermiddelengebruik op school ten behoeve van opdracht 4, het Programma van Eisen. Het is niet zodat ueen vragenlijst afmoet nemen om aan deze informatie te komen. Hoe u aan de informatie komten wat u precies wilt weten, beslist u zelf met uw werkgroep. Gebruik van deaangeboden vragenlijst is één van de mogelijkheden. Het advies vanuit het project is eerst te kijkenwat er al aan informatie ligt op school en dan na te gaan of u de vragenlijsten wilt gebruiken. Ook kanhet zo zijn dat u niet alle vragen wilt gebruiken, of niet alle docenten wil bevragen.De vragenlijsten die als hulpmiddel worden aangereikt bij opdracht 4 zijn ook digitaal beschikbaar viaGoogle Docs. Het is mogelijk zelf aanpassingen te maken (vragen verwijderen of veranderen) en deresultaten vallen in een excelformulier dat u online kunt bekijken of kunt downloaden. Voordat devragenlijsten in gebruik kunnen worden genomen moet u eerst een kopie maken in uw eigen GoogleDocs omgeving. Doet u dit niet dan zijn de resultaten die u binnenkrijgt te zien voor iedereen die delink naar het formulier heeft. En als iemand vergeet eerst een kopie te maken kan het zijn datresultaten van verschillende scholen in hetzelfde overzicht te zien zijn. Hieronder vindt u een korteinstructie hoe u een kopie kunt maken.Instructie voor het in gebruik nemenU heeft een Google-account nodig om de vragenlijsten te kunnen gebruiken, want ze zijn gemaaktmet Google Docs. Heeft u een gmailaccount, dan is dit automatisch ook een Google-account.De digitale versie van de vragenlijst voor docenten is hier te vinden:https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhlRMzM-LfkRdEhWbmtROUkzNE9wODFTY2pHVktlUkE&hl=nlEr zijn twee versies vragenlijst voor leerlingen. De inhoud is hetzelfde, maar versie 2 is vereenvoudigdna feedback van scholen op de bruikbaarheid van de vragenlijstVersie 1:https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhlRMzM-LfkRdGs4eFFTSmFkMzRLcklZLU5QS05EYWc&hl=nlVersie 2:https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AhlRMzM-LfkRdEQ1MTZTaktKUUs3Y3RLeC1MOHV6aUEOpen de link van de vragenlijst die u wilt gebruiken. U zit nu in het excel-document waar deresultaten van de vragenlijst zullen binnenkomen. Log eerst in bij Google door rechts boven in op‘Aanmelden’ te klikken. Klik daarna op ‘Bestand’ en verviolgens in het uitklapmenu op ‘Een kopiemaken’ om een kopie te maken in uw eigen Google Docs omgeving. Als u het formulier een nieuwenaam hebt gegeven kunt u aan de slag.
 2. 2. www.leermiddelenvo.nl leermiddelenbeleid@vo-raad.nl Helpdesk: 013-4560311Klik op ‘formulier’ en daarna op ‘formulier bewerken’ om de vragen aan te passen.Voor meer informatie over het gebruik van Google docs kunt u kijken op:https://docs.google.com/support/bin/topic.py?topic=1382883Een aanvullende instructie voor het gebruik van Google Docs(formulier aanpassen en verzenden) ishier te vinden:www.slideshare.net/leermiddelenbeleid

×