Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
PROJEKT BILANCI
BILANCI FINANCIAR I NJE DYQANI
OBJEKTIVA

CFARE PERMBAN KY PROJEKT:
FAZA 1

NJE BILANC NE LIDHJE ME SHPENZIMET DHE FITIMET E NJE DYQANI

FAZA 2

INTERPRE...
PASQYRAT E TE ARDHURAVE DHE SHPENZIMEVE 2012
(Bazuar ne klasifikimin e Shpenzimeve sipas natyres)
Nr

I
1
2
II
1

2

3
4

...
Benzine,nafte,gaz
2%

shpenzimet

Taksa doganore e
bashkiake
0%
Energj.Uje,Faks.telefon,internet
0%
Siguracione
2%

Amorti...
Shitja e sherbimeve

1
2
1

I
Periudha Raportues

2
3
II

Periudha Paraardhes

4
Interesa te paguara e komisione bankare

...
INTERVISTE ME NJE EKONOMIST:
1.C eshte nje bilanc financiar?
•Një

bilanc është një “foto” e gjendjës financiare të një bi...
3.Ceshte norma e fitimit?

•Norma

e fitimit eshte diferenca e cmimit te shitjes me cmimine blerjes
ku prfshihn pagat, shp...
5.Persa i perket ekonomise ne pergjithesi ,cilat jane llojet e saj?
Ka 4 lloje kryesore të ekonomive të tregut. Ata janë t...
7.Kemi degjuar termin inflacion ,cdo te thote ai?
Inflacioni ndodh kur cmimi i cdo gjeje fillon te
rritet.Zakonisht ai shk...
“Nuk ka rëndësi a je i bardhë apo me ngjyrë ... ngjyra e
vetme që ka rëndësi është e gjelbra”.
Family Guy
“Paratë, nëse nu...
“ Mënyra më e mirë për ta dyfishuar paranë
është ta palosësh dhe ta fusësh në xhep”.
Frank Hubbard
“Financa është arti i k...
PUNOI : KLASA XI a
1-)KLEVISA NURCE (KRIJIMI ,PERPUNIMI I BILANCIT)
2-) ENO VEZULI,ADA SHEHAJ (MBLEDHJA E INFORMACIONIT, I...
si te punojme me nje bilanc
si te punojme me nje bilanc
si te punojme me nje bilanc
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

si te punojme me nje bilanc

15 660 vues

Publié le

Publié dans : Économie & finance
 • Identifiez-vous pour voir les commentaires

si te punojme me nje bilanc

 1. 1. PROJEKT BILANCI BILANCI FINANCIAR I NJE DYQANI
 2. 2. OBJEKTIVA CFARE PERMBAN KY PROJEKT: FAZA 1 NJE BILANC NE LIDHJE ME SHPENZIMET DHE FITIMET E NJE DYQANI FAZA 2 INTERPRETIMI GRAFIK I REZULTATIT FAZA 3 INTERVISTA ME NJE EKONOMIST
 3. 3. PASQYRAT E TE ARDHURAVE DHE SHPENZIMEVE 2012 (Bazuar ne klasifikimin e Shpenzimeve sipas natyres) Nr I 1 2 II 1 2 3 4 5 Fitimi para Tatimeve A 6 B Pershkrimi i elmenteve TE ARDHURAT Shitje mallrash Shitja e sherbimeve SHPENZIMET = 1+2+3+4+5 Shpenzime per materiale Inventar ne celje Shpenzime per mallrat e prodhuara Inventar ne fund te vitit Shpenzime personeli Pagat Siguracione Amortizimi i aktiveve afatgjata Te tjera Energj.Uje,Faks.telefon,internet Shpenzime te qarkullimit te mallit e te transportit Benzine,nafte,gaz Qira ambjenti Pagesa Taksa doganore e bashkiake Shpenzime administrative mirembajtje dhe te tjera Shpenzime financiare Interesa te paguara e komisione bankare Tatimi mbi Fitimin Fitimi pas Tatimit Periudha Raportues Periudha Paraardhes 4.960.300,00 4.960.300,00 4.408.790,00 3.651.080,00 500.000,00 3.401.080,00 250.000,00 279.513,00 215.010,00 64.503,00 358.077,00 120.120,00 - 4.900.000,00 4.900.000,00 4.354.730,00 3.500.000,00 200.000,00 3.800.000,00 500.000,00 268.008,00 206.160,00 61.848,00 336.602,00 250.120,00 30.000,00 100.000,00 200.000,00 20.120,00 20.120,00 - - 551.510,00 545.270,00 55.151 496.359 54.527 490.743,00
 4. 4. Benzine,nafte,gaz 2% shpenzimet Taksa doganore e bashkiake 0% Energj.Uje,Faks.telefon,internet 0% Siguracione 2% Amortizimi i aktiveve afatgjata 8% Pagat 5% Inventar ne fund te vitit 6% Shpenzime per mallrat e prodhuara 77% Ne kete grafik tregohen shpenzimet e kryera gjate vitit ne kete dyqan
 5. 5. Shitja e sherbimeve 1 2 1 I Periudha Raportues 2 3 II Periudha Paraardhes 4 Interesa te paguara e komisione bankare Shpenzime financiare Shpenzime administrative mirembajtje dhe te tjera Taksa doganore e bashkiake Pagesa Qira ambjenti Benzine,nafte,gaz Shpenzime te qarkullimit te mallit e te transportit Energj.Uje,Faks.telefon,internet Te tjera Amortizimi i aktiveve afatgjata Siguracione Pagat Shpenzime personeli Inventar ne fund te vitit Shpenzime per mallrat e prodhuara Inventar ne celje Shpenzime per materiale SHPENZIMET = 1+2+3+4+5 Shitje mallrash TE ARDHURAT 6,000,000.00 5,000,000.00 4,000,000.00 3,000,000.00 2,000,000.00 1,000,000.00 - 5
 6. 6. INTERVISTE ME NJE EKONOMIST: 1.C eshte nje bilanc financiar? •Një bilanc është një “foto” e gjendjës financiare të një biznesi në një moment specific kohor, zakonisht në mbyllje të një periudhe llogarie. 2.Per c periudha kohore realizohet nje bilanc financiar? •Bilancet jane perdour perhere pavarsisht emertimit te tyre .Nje bilanc eshte i nevojshem per nje biznes sado i vogel te jete ai sepse tregon nese ai biznes funksionon ,tregon se cfare harxhon me shume ,dhe ku duhet ti reduktosh shpenzimet per te rritur fititmet. Bilancet zakonisht behen per nje periudhe 1 vjecare por per 3 mujore nqs eshte nevoja.
 7. 7. 3.Ceshte norma e fitimit? •Norma e fitimit eshte diferenca e cmimit te shitjes me cmimine blerjes ku prfshihn pagat, shpenzime per siguracione ,tatime ...Ne baze te normes se fitimit percaktohet nese kemi nje bilanc pozitiv apo negativ.Ku respektivisht i pari do te thote se kemi fitime dhe biznesi eshte fitim prures nga dhe e dyta do te thote se biznesi eshte drejt falimentimit. 4.Cfare ndodh ne rastet e nje bilanci negativ ? Rasti i nje bilanci negativ per nje dyqan do te thote se kapitali qarkullues pra malli ka ngelur stok pra nuk shitet.Qe te reduktoje koston pronaret bejne uljen e cmimeve e cila duhet te pakten te mbuloje shpenzimet,Pra cmimi i ri te jete ai i blerjes nqs cmimi i ri bie nen cmimin e blerjes themi se biznesi nuk ka produktivitet dhe eshte drejt renies.
 8. 8. 5.Persa i perket ekonomise ne pergjithesi ,cilat jane llojet e saj? Ka 4 lloje kryesore të ekonomive të tregut. Ata janë të njohur edhe si sistemet ekonomike:janë tregu i lirë, tregu i përzier, i komanduar dhe tradicional. Çfarë është e rëndësishme është për të kuptoni karakteristikat e saj. tregun e lirë, thjesht do të thotë le dorën e padukshme në punën e ekonomisë, ndërsa në ekonominë e komanduar, dora e padukshme është qeveria. Të përzier ekonomia ka një përzierje e të dyjave. Ne tregun tradicional bazohemi ne pikat kyce te ekonomise:industri e rende,bujqesi. 6.Cilat jane avantazhet e ekonomise se tregut? Ekonomia e tregut ka disa avantazhe .Se pari kjo ekonomi eshte nje inovacion .Tregu i lire punon me ane te investimeve dhe kapitaleve ne qarkullim.Kjo ekonomi i ka fillesat ne vendet perendimore prej shekullit te XIX.Por ajo qe eshte me e rendesishmja eshte se te ardhurat jane te larta pra ne tregun e lire e ke me te lehte te levizesh te ardhurat.Por ashtu sic e shte elehte te pasurohesh ashtu mund edhe te ngelesh i varfer per nje hap te gabuar.
 9. 9. 7.Kemi degjuar termin inflacion ,cdo te thote ai? Inflacioni ndodh kur cmimi i cdo gjeje fillon te rritet.Zakonisht ai shkaktiohet nga nje faktor i jashtem.Inflacioni nis qe nga dyqanet pronaret e te cileve kane para por deshira per te patur me shume i con ata te rrisin cmimet duke renduar mbi xhepat e qytetareve. 8.Po termi monopol cfare do te thote? Kur një biznes apo kompani dominon zonën e saj dhe “SHTRYDH”gjithë konkurrencën e saj, si konsumatori nuk ben një zgjedhje të lirë, dhe në mënyrë të pashmangshme, çmimi i produkteve të saj ose shërbimeve do të rritet, dhe 'monopol' rrit fitimin e saj. Edhe pse, ndonjëherë çmimet qëndrojnë të ulëta për të dekurajuar këdo nga hyrja në treg, fitimi e monopoleve jane te larta.
 10. 10. “Nuk ka rëndësi a je i bardhë apo me ngjyrë ... ngjyra e vetme që ka rëndësi është e gjelbra”. Family Guy “Paratë, nëse nuk të sjellin lumturi, të paktën të ndihmojë të jesh i mjerueshëm në luks”. Helen Gurley Brown“
 11. 11. “ Mënyra më e mirë për ta dyfishuar paranë është ta palosësh dhe ta fusësh në xhep”. Frank Hubbard “Financa është arti i kalimit të parave nga dora në dorë derisa më në fund të zhduket”. Robert W. Sarnoff
 12. 12. PUNOI : KLASA XI a 1-)KLEVISA NURCE (KRIJIMI ,PERPUNIMI I BILANCIT) 2-) ENO VEZULI,ADA SHEHAJ (MBLEDHJA E INFORMACIONIT, INTERVISTA) 3-)ADA SHEHAJ ( PUNA NE KOMPJUTER 4- )ENO VEZULI (PREZANTIMI I BILANCIT) FALENDEROJME PER NDIHMEN EKONOMISTET:A.NURCE , N.SHEHAJ, A.HABILI

×