Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Класен вестник Празник на училището

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
упко младши 3
упко младши 3
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 8 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Similaire à Класен вестник Празник на училището (18)

Plus par Luiza Antova (20)

Publicité

Plus récents (20)

Класен вестник Празник на училището

  1. 1. 1 стр Яница с мама сътвориха прекрасна корона. Калина и мама изработиха меча. Вероника посвети стихотворение. И още, и още... 11.05.2017г. Моето училище Училище мое – мой втори дом с името на великия цар Симеон. Много съм горда,че тука Научих нашата родна азбука. Тук намерих верни приятели – с тях играем, пишем, четем исмятаме. Тук научих колко красива е моята родина, Никога не бих я заменила с чужбина. В училището научих за борбата на нашите царе. Колко кръв е пролята, за да бъдем ние добре. Всички тук живеем задружно, помагаме сивзаимно, когато е нужно. Вероника Яна ни зарадва с красива рисунка на Владетеля Моето училище „Цар Симеон Велики“!!! Вали. Вятърът духа и чупи клони. Дебелите стволове едва издържат. Всичко трудно се задържа на земята... Всичко, освенучилището,симе посветено на един велик човек. Училището с име на цар, който направил България по-добро място за всички. Вътре,в началото седят двама мъже, които пазят реда и спокойствието. По нататък се крият стаите. Една след друга превиват гръб. Вижда се и дворът – светъл и чист. Там децата живеят своето детство. Бие звънецът.Стотицисветлии мили души, като лавини от звънливи гласове се стичат като капки в стаите. През прозорчетата се вижда как хилядидетскисърцапреуспяватбездаразберат.До тях живеят учителите. Те като техни родители раздават любов и нежни грижи. Обичам те, мое училище! Весела Вестник на учениците от III Г клас посветен на празника на любимото училище СУ „Цар Симеон Велики“ гр.Видин
  2. 2. 1 стр Криси, Алекс, Дениси Стефанса в кабинетана медицинскотолице.Нотози път не с проблем,ас желание да узнят нещичкоза времето,когатотяе сядала на чина. Когато бяхте ученичка, в училищата имаше ли медицински работници? - Да,имаше. Какво харесвахте в тях? - Вниманиетои вежливостта. Ето защо и Вие сте така мила с нас. Коя е любимата Ви детска песничка? - Аз съм Сънчо. Кажете ни гатанка. - Шаренатояга,през полетобяга.Що е то? Антония,Сашии Коцисе отбихапри нашите охранители.СчичоЛъчи и Тони е винаги спокойно и приятно.Но какви ли малчуганиса били? Какво дете бяхте? - Послушно. Обичахте ли игрите? - Да,много. Коя Ви е любимата детска игра? - Футбол и жуменка Пресиян, Божидар, Йордан, Виктор, Лора, Марта и Божидар гостуваха в кабинета на нашия директор г-н Венцислав Станев Днес как си почивате? -Обичам да се разхождам,да правя снимки, да карам колело, да греба ида плувам. Спортувахте ли? -Спортувах много. Тренирах джудо, самбо. Господин Станев, във връзка със 135-годишнината на нашето училище,бихме искали да Ви върнем в ученическите години.Разкажете ни какво си спомнятеот това време. -Спомням си за това време с хубавии топли чувства. Учехме усърдно ииграехме много. Обичахте ли игрите и лудориите с приятели? -О, да. Много играехме с моите приятели. Кой беше любимият Ви учебен предмет в училище? -Физическо, физика, математика. Коя детска беля си спомняте? (смее се) – Спомням сиведнъж, когато играехме футбол, така ритнах топката, че счупи прозореца на една съседна къща. Какво ще пожелаете на всички ученици, учители, родители? -Желая им да са здрави,щастливи и да постигнат своите мечти.
  3. 3. 1 стр Кое е било любимото ти анимационно филмче? мама: Семейство Флинстоун татко:Том и Джери Какво е било любимото занимание (хоби)? мама: рисуване татко:колекционерство Каква музика сте слушали? мама: поп татко: група „Металика“ Приятелството удвоява радостта в живота. Когато бях ученик Коя е любимата виигра от детството? мама:Стражари и апаши татко: фунийки Кой е бил любимият ви учебенпредмет в училище от първи до четвъртиклас? мама:математика татко:физическо възпитание Лора Ивова: Приятелството е магия! И само единистински човек може да я създаде. Тозичовек е добър, мил, великодушен. Йоана: Приятелството за мене едно от най-хубавите неща в живота. Защото с приятели можеш да играеш, споделяш и не си самотен. Виктор: За менприятелството е да се уважаваме,винаги да се подкрепяме и да си помагаме. Моника: Приятелството е ценна връзка, без която човек не може да жевее. Ако един човек живее без приятел, то той не е истински добър човек. Много е хубаво, забавно и приятно да имаш приятели! Аз мисля, че имам най-добрите приятели! Антония: Приятелството е от най-големите ми ценности. За менто е най-ценно в света,защото когато си в беда приятелят ще ти помогне. Ако той попадне - ти ще направиш същото за него. Приятелството не се купува и не се продава. Дори да сискаран с приятел, помни, че все пак ще се сдобрите. Кристияна: Приятелството е добро нещо и никога не трябва да се разделяш с твоите приятели. Никол: Приятелството е нещо прекрасно. Ако имаш истински приятел, който тивярва, който те цени и държи на теб,значи, че ще го имаш завинаги. Ако обаче държиш на приятел, който те използва и се държилошо, значи той губи. Ти избираш своите приятели. Ако до теб има човек,който те разсмива в трудни моменти, показва обич и иска да те познава по-добре, бъдисигурен, че това е твой истински приятел. Тогава дръж се добре,помагай в трудни моенти, защитавай, бъдиготов да се жертваш! Ако изпълниш тезинеща си добър приятел! Пресиян: За менприятелството е много важно. Да си приятел означава да сиверен и с много добра душа. Да пазиш мили чувства към него. Дори да сте разделени:единият да е в България, а другият в чужбина, пак можете да сиговорите и да останете истински приятели. Божидар Руменов: Приятелството е най-доброто нещо. Да имаш нови приятели е хубаво. Моите най-добри приятели са Виктор, Давид, Дани, Боби Димитров, Денис, Алекс,Саши, Коци, Преси. Стефан: Приятелят лесно не се познава. В беда се познава истинският приятел. Бъдивинаги честен със своите приятели. Яница: За менприятелството е много важно. Човек не трябва да пренебрегва другите, защото е неприятно да бъде пренебрегван. Нека да не се срамуваме ида създаваме приятелства! Яна: За менприятелството е най-ценното нещо на света. Не трябва да сме с приятелите си само в добри моменти, трябва да сме с тях ив трудни за тях моменти.
  4. 4. 1 стр Иванчо се прибира от училище и сяда на масата. Баща му го пита: - Каква ти е оценката на теста? - Няма да говоря с баща на двойкаджия! 1. Какво правим в училище? 2. Какво правим в час по четене? 3. 2+1=....... 4. Хитрата хитрана с рижата премяна. Брей, че лъже таз хитрана! Що е то? 5. 3+1=.....+17= ..... :7=.....+3=..... – 2= ? 6. Чувството, когато си щастлив 7. Хем живее в гората, хем гора му на главата? Що е то? 8. Майка пита детето си: - Защо слагаш малката си сестричка на колелото, въпреки че реве с пълен глас? Синът отговаря: - Защото ми е развален звънецът. Майката казва на сина си: - Посвири малко на пианото, сине, и ще ти купя сладолед! - Тате каза, че ще ми купи два сладоледа, ако не свиря. 1. 2. 4. 5. 6. 7. 3. Иванчо брои: - 1,3,4,5,6,7 .... - Къде е 2? - В бележника! Учителката: - Иванчо, защо има роса? - Защото земята се върти и се изпотява.
  5. 5. 1 стр „ЦарСимеон“ – художник Димитър Гюдженов Цар СимеонВелики(893 – 927) седнал на своя златен трони държащ дълъг златенскиптърс кръст.На главата си той има златна коронасъс скъпоценни камъни.Носи мантия,на коятое инкрустиранлъвот златои скъпоценни камъни. В скутаси Симеонима златенмеч– символизира военните успехи. В ръката си държи свитък – доказателство,че е добре образован и, като владетел,е подпомагал развитиетона българската книжовности култура- „Златен век“. "Знанието е съкровище, което ще последва своя собственик навсякъде." Китайска поговорка Вселената се осветява от слънцето, човек – от знанието. Калмицка Фотографибяха:ЛораИвова, Денис,Антония, Благодаря на милите миученици за труда! Поздравявам виза празника! Желая ви все така да сте здрави, щури; мечтатели,състезатели... г-жа Антова Има още материали, но няма как да се поместят.
  6. 6. 1 стр Моят приятел ТОМИ Моят домашенлюбимец се казва Томи. Той е коте от породата „Британска късокосместа. Сега с Томи сме много добри приятели. Грижа се да има вода и храна. Храня го с котешка храна, но той много обича като му давам имесце от вечерята ни. Томи е много забавна котка. Той не обича да се гушка, но пък много обича да играем на гоненица. Тази игра е много забавна и двамата се веселим много. Томи много обича да го чешат по коремчето. Когато иска да го погалим тича пред нас, ляга по гръб и си вирва крачетата. Томи е много добър приятел . Винаги, когато тръгваме за училище с брат ми, той ни изпраща. Стои до вратата,на шкафа за обувки , и не ни дава да излезем. Дърпа ни за панталоните и ние доста трудно затваряме вратата. Томи е един прекрасен и послушен котарак. Той е не само домашен любимец , но и част от моето семейство. Константин Здравейте! Аз се казвам Александра и имам два домашни любимеца. Единият е котка, а другият декоративен таралеж. Днес ще ви разкажа за таралежа. Тя се казва Ани,а аз Али и е родена на 24 януари 2017та година, а аз на 24 януари 2007ма година. В седмицата 3 пъти и сменяме трината. През деня и давам храна и и сменям водата. Тя яде котешки гранули, плодове и зеленчуци. Всяка вечер я взимам от клетката и и давам храна от ръката ми,гушкам я исииграя с нея. Почти всяка вечер и правя къща от чадърии якета. Там вътре ние си играем. Затова я нарекох „Къщата на Али и Ани“. Ани е страхлива, но в същото време и добра и галовна. Аз много я обичам! Александра Моят домашен любимец! Това е моят домашенлюбимец. Тя е едно малко котенце. Казва се Кейти, но понякога и казваме Джонка. Тя е на 10 месеца и много обича да бъде галена. Най- приятно и е когато си похапва. Не и е комфортно, когато се къпе. Тя има зелени очи и е много сладко коте. Аз много обичам моя домашенлюбимец! Моят домашен любимец Моят домашенлюбимец е канарче. То се казва Терии е мъжко. Родено е през февруари – 2016 година. Вече навърши една година. Тери се храни с плодове и зеленчуци. Обича да яде и сварени яйца. Понякога му даваме ималко хляб. Винаги му чистим клетката в неделя. Аз обичам птичето си! Мацко Това е моят котарак. Той се казва Мацко. По- голямата част от тялото му е бяла,но има и сиви петна. Неговите очи са зелени. Зениците му стават по-малки когато е светло,а когато е тъмно стават по-големи, за да може да вижда по-добре. Така е при всяка котка. Мацко винаги спи на моето легло. Много обича да го галят по коремчето. Направо се разтапя. Мацко е на пет години. Играе си с предмети,коите се движат. Както всички котки. Аз много обичам моя котарак. Той винаги е умен, смел,силен и много, много сладък. Забравих да кажа, че тоймного обича да се говори за него.
  7. 7. 1 стр Моето любимо училище Моетоучилище се казва СУ“Цар СимеонВелики“. То е най-хубавото училище в нашия град Видин. Намира се в центърана града. В него се обучаватученициот 1 до 12 клас. Училищетое надва етажаи подземенетаж,в койтосе намира столовата. Коридорите са многодълги. През междучасиятапо график, за да се спазва реда и дисциплината,аз и моите съученицисме дежурни. Дворътна училищетомие много голями ние обичаме да си играем заедно навън. Аз харесвамвсички предмети,но любимите миса математикатаифизическото. Моята госпожа се казва Луиза Антова.Тя е много мила и добродушна.Тя ни учи на много нови и интереснинеща,нонай-вече да сме добрихора. Аз ходяс удоволствие научилище и много обичам съучиниците мии моятагоспожа. Александра Моетоучилище Моето училище се казва СУ“Цар СимеонВелики“.Кръстеное на един славенбългарскивладетел.Азуча в 3.г клас. В класа ми има 27 деца. Имам две госпожи – едната е госпожа Червенковапомодул физическо възпитание,а другатае госпожа Антовапо останалите предмети.ГоспожаЧервенковае имоя съседка от блока– аз живея на десетияетаж,а тя на четвъртия. Най-многоот всички предметимихаресва физическотовъзпитание,защототам тичаме, скачаме,играемна игри и спортуваме.Вголямото междучасие почтицелия клас играе народна топка, защото товае любиматани игра, с изключение на няколкомомичета,коитоиграятфутбол. Презмалките междучасиянай-честосе разхождам и си говоря по коридорите сприятелки. Любимите ми закуски,коитомога да си купяот Моетоучилище Моетоучилище се казва СУ „ЦарСимеонВелики“ То е най-старотоучилище вград Видин. На почти 135 години е! Класната ми стая е 106-а и съм в 3 г клас. Имам две госпожи и ги обичами двете.Едната е г-жа Антова,тя ми е класна и ми преподавапобългарски език и литература,английскиезик, математика,човекътиобществотои още много други. Другатае госпожа Червенкова.Тяни преподаваполюбимияна 3 г класпредмет,а тойе модул физическо и обикновенофизическо. В училище има много места,но всички обичаме най-многодвора. Там играемна любимите ниигри и се забавляваме. А какво е училищетобезучебните предмети? Моите любимиса човекъти обществото, изобразителноизкуство,домашенбити естественофизическо. Като заключение средноучилище „ЦарСимеон Велики“е най-най-хубавотоучилище вцелиясвят! Калина 3 г столоватаса: бисквити Kings,Chipicaиедни малки бисквити с парченцашоколад,сухите пасти 7 Days с шоколад. Когатосъм на училище си казвам „Ох,няма ли да свърши и да се приберавкъщи“, нопък когато отсъствам си мисля: „Какво ли правятсега съучениците ми;сега играят навън,а аз седя само вкъщи, ще се случинещо интересноиаз ще пропусна...“ Възрастните винаги повтарят,че най-хубавите години са ученическите.Започвамдамисля, че са прави. *В текстаима продуктовопозициониране Никол 3 г СУ „ЦарСимеонВелики
  8. 8. 1 стр Моетоучилище Моетоучилище е голямо и красиво.Намира се в центърана нашия град. Няма да забравя никога деня,в койтоза пръв път прекрачих прагаму. Посрещнаме мояталюбима учителка.Плениме с добротатаи усмивката си. Тя ни поведе по стръмнияи непознатза нас път на науката. Училищетонипредлагапрекрасниусловияза труд. В него има многокабинети,в коитосе обучаваме и забавляваме.Ние многообичаме да играемвъв физкултурниясалони игрищата на училището. Състезавеме се,упоритосе стремимкъм победа, спорим,но пак си оставаме приятели. За времето,коетопрекарахвучилищетонаучих много.Научих се да четаи да пиша.Обикнах математиката.Вече знаямного за родината ни. Колкокрасива и богата е тя!Какво наследствоса оставилипредците ни.Какви борби са водили. Най-многосе гордея,че училищетониноси иметона цар Симеон Велики.Велик българскицая, разширил границите на родинатани. Неговият„Златенвек“ е оставил отпечатъквърхукултуратани. Нашетоучилище е едноот най-предпочитанитев града, защото в него се учат амбициознидеца от отличноподготвениучители. Гордея се,че съм част от „царското училище”в града ни! Вероника 3 г клас Моетоучилище Моетоучилище се казва СУ „Цар СимеонВелики“ гр.Видин и е на 135 години. Директоръте господин ВенциславСтанев.Моята госпожа е Луиза Антова.Аз много я обичами тя е най- добрата госпожа. Любимиятми предмете физическовъзпитание, защото играемна много забавни игри. Любимото ми място е двора,защото там си играя с моите приятели-съученици. Моетоучилище Аз съм Моника АнгеловаМилчева. Уча в СУ „ЦарСимеонВелики“ гр.Видин в 3 г клас. Моетоучилище се нарича още и Гимназията. То е най-старотоучилище вграда. На стените на моетоучилище иманай- различникартини,нарисувани от ученици от различникласове. Време е да разкажа малко и за класами. За другите ученици не знам, но ние от третите класове сме добриприятели.Най- добрите децаразбира се са от3.г клас.За това ни помага и нашата учителка–г-жа Антова.Според ментя е нй-добратаучителка.Благодарениенанея часовете не са скучни. В нейните часове също така научаваме много интереснинеща.Дориси имаме и вестникна класа. Но колкотоида са интересничасовете,по- забавно е в междучасията.Г-жа Антовазнае това и нарекохме вестника„Междучасие“.Най-хубавое презголямотомеждучасие.Забавляваме се, общуваме и играемна любиматаниигра“Народна топка“. Но най-хубавототепървапредстои.Вкрая на учебнатагодина ще ходим на лагер,заеднос останалите ученициоттретите класове.Чакамгос нетърпение исе стремяда бъда добраученичка. Това е моетоучилище иаз го обичам! Моника 3 г Любиматами приятелкае Сияна,защото имаме еднакъввкус и сме перфектнизаедно.Ние двете сме си измислили да бъдем „НДПЗВВВ“.Това ознаава „Най- добри приятелкизавинагии вечни времена“.Ние мого се обичаме. Това е всичко накрткоза моетоучилище. Великое кактонеговиятпатронцар СимеонВелики. През почивните дни,когатоне съм на училище ми е скучно,защотото е най-хубавото.Томие втори дом. Йоана 3 г

×