Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Thaggers olivia m

  1. THAGGER Kalis lärjungar
  2. Tro • Deras religion är en monoteistisk religion, att dom bara tror på en gud. • Deras Gud kallas kali. • Thaggers offrade människor till kali. • Deras rit består av att råna och mörda utvalda människor. • Kali var tvungen att ge ett godkännande innan dem mördade någon.
  3. Fakta Kali tillät thaggerna att strypa och härja. Sekten hölls hemlig. Angrep sina offer på isolerade platser. "Inga vittnen" var deras motto. Döljde morden och annat dom gjorde i flera hundra år.
  4. Thagger's historia Thaggers har funnit ända bak till 1200-talet. Anledningen till att dom lyckades hålla sekten hemlig var att tillhörigheten ofta gick i arv från far till son. Fäderna gick alltid försiktigt fram och lät sönerna gradvis få kunskap om familjens mörka hemlighet. Det dröjde ganska lång tid innan en ung thagger fick vara med på ett överfall. En thagger expedition var organiserad som ett mellanting mellan militärt fälttåg och religös ceremoni. Det redskap som thaggers brukade använda under sina expedition när dom skulle strypa nån va en rumal. Det var ett cirka ett meter långt tygstycke som vanliga indier använde som bälte eller huvudbonad.
  5. Ritualen Thaggers ritual är att de väljer ut en människa och mördar den/dem. Innan mordet skulle man få ett godkännande från Kali och det var en stor betydelse att få ett tecken från gudinnan vart de skulle resa för att hitta sitt offer. De var i första hand ute efter att hitta karavaner med handelsresande som var rika men hade dåligt beskydd. De blev vänner med de handelsresande och gav dem råd om vilka resvägar de borde välja. Sedan angrep de sina offer på isolerade platser. Förutom strypare finns de även spejare och vakter i sekten. De hade som uppgift att bevaka alla flykt vägar och fånga in de offer som eventuellt försökte fly.
  6. Sleeman Sleeman var en Britt som första gången satte sin fot i Indien 1809. Han hade hört talas om en fruktansvärd sekt som offrade människor. Men de brittiska myndigheterna hade aldrig tagit ryktena på allvar. Men sleeman tog rykten på största allvar. Sleeman var inte en man som lät sig stoppas, han samlade ihop ett gäng indiska poliser påbörjade han sitt fälttåg mot Kalis lärljungar. Sleeman använde varken våld eller hot för att gå till botten med saker och ting, han använde sig istället av dokument och kartor. Han letade fakta om thaggers och se vad dom egentligen gjorde. Sleeman åkte runt till indiska byar och pratade med människor som hade fått försvunna familjemedlemmar. Sakta men säkert gjorde sleemans efterforskningar framsteg i kampen mot stryparsekten. Snart kunde sleeman och hans polisstyrka göra de första anhållanden och år 1830 lyckades de göra den största kapningen någonsin. Då greps greps en av dom största thaggerledarna: adelsmannen Feringeea. Trots thaggers hemlighetsmakeri var thaggers dagar räknade. Sleeman hade bevisat att sekten fanns och spärrat in 3.226 dömda thaggers och flera andra väntade i fängelse för att få sin dom. Det rapporterades fortfarande att sekten var igång men med tiden blev historien mer sällsynt och till slut var sekten bara ett mörkt minne från en förfluten tid.
  7. Källor  Wikipedia  Pappersblad från Världens historia
  8. Källkritik Jag tycker att arbetsbladet jag använde mig av var bra för att det jag läste kändes som om bra fakta och det kändes relevant. Wikipedia tycker jag var lite sådär, jag var osäker på att det som stod där verkligen stämde.
Publicité