Esp ii rep

367 vues

Publié le

Publié dans : Formation
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Esp ii rep

  1. 1. Eleccions 1931 a les Corts Constitucionals. 470 diputats <ul><li>Amb aquestes eleccions, què comença, un govern republicà de dretes o d’esquerres? Quins et sembla que podien ser partits d’esquerra? </li></ul><ul><li>2. Digues alguna mesura d’aquest govern </li></ul><ul><li>3. I quin el més gran de la dreta? Què recordes que va impulsar aquest partit i quan? </li></ul>
  2. 2. 4. Aquestes van ser les primeres eleccions en que hiva haver sufragi femení: què vol dir? I quin govern el va legalitzar? 5. Quin bienni va començar amb aquestes eleccions: un de dretes o d’esquerres? Quins partits creus que formarien aquest govern? –pensa que per governar han de tenir més de la meitat d’escons- 6. Quina lluita obrera va haver en aquest periode?
  3. 3. 7. Amb aquests resultats va pujar l’anomenat Front Popular format pel PSOE, IR, UR, ERC, PCE, i d’altres. Escriu el nom complert d’aquests partits i digues quans diputats sumaven només aquests: eren una majoria clara?. 8. Què va succeir durant aquest govern?
  4. 4. 1931 1933 1936 9. Digues un partit que va estar al govern en 1931 i 33 i després desapareix a 1936. I un altre que entra en el govern a 1936 i no apareixia en les anteriors –entre els sis primers i no els que tenen noms republicans-. D’on creus que ha sortit el nou?
  5. 5. 9. Tot aquest periode va estar marcat per les lluites obreres i rurals que reclamaven els seus drets per a tenir una vida digna. Això va ser degut als efectes del crac del 29 que havia començat a la borsa de Nova York: què va provocar el crac a tot arreu?

×