Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Ipsos Puls Crobarometar - EU referendum 2012

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 9 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Plus par Krešimir Macan (17)

Publicité

Ipsos Puls Crobarometar - EU referendum 2012

  1. 1. Metodologija <ul><li>Crobarometar je redovito mjesečno istraživanje agencije Ipsos Puls sa svrhom praćenja osnovnih političkih trendova u Hrvatskoj. </li></ul><ul><li>Istraživanje se provodi između 1. i 20. u svakom mjesecu. </li></ul><ul><li>Podatci se prikupljaju na uzorku od 960 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske. </li></ul><ul><li>Uzorak je stratificiran prema regiji i veličini naselja te spolu i dobi. Naknadnom podststratifikacijom struktura uzorka je usklađena sa strukturom populacije i prema obrazovanju. </li></ul><ul><li>Ispitanici se biraju slučajno - random walk metodom. </li></ul><ul><li>Podatci se prikupljaju metodom osobnog anketiranja u okviru omnibus istraživanja agencije Ipsos Puls koje se provodi CAPI metodom (osobno anketiranje uz pomoć računala). </li></ul><ul><li>Za mjerenje stranačkih preferencija koristi se metoda tajnog izjašnjavanja. </li></ul><ul><li>Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%. </li></ul>
  2. 2. Izlazak na referendum za EU <ul><li>Interes za referendum je i dalje visok, na razini interesa za parlamentarne izbore. Stvarna izlaznost će vjerojatno biti znatno niža, odnosno na razini izlaznosti za parlamentarne izbore. </li></ul>Prema stranačkim preferencijama Cijeli uzorak Koliko je vjerojatno da biste glasovali na referendumu o ulasku Hrvatske u Europsku uniju, kada bi se on uskoro održao? Ostale Neodlučni Apstinenti Kukuriku
  3. 3. Namjera izlaska na referendum Namjera izlaska na referendum je stabilna i visoka. S obzirom na namjeru izlaska na parlamentarne izbore, može se očekivati da će izlaznost na referendum za EU biti slična onoj za parlamentarne izbore ili niža.
  4. 4. Glasanje na referendumu za EU Prema stranačkim preferencijama Cijeli uzorak Ukoliko izađete na referendum, hoćete li na referendumsko pitanje ”Jeste li za članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji” odgovoriti sa ”Za” ili ”Protiv”? Ostale Neodlučni Apstinenti Kukuriku
  5. 5. Glasanje na referendumu za EU – svi ispitanici – trendovi Kako biste glasali na referendumu, ako biste izašli i glasali?
  6. 6. Glasanje na referendumu za EU – samo oni koji bi glasovali – trendovi Kako biste glasali na referendumu, ako biste izašli i glasali?
  7. 7. Podrška ulasku prema spolu i dobi Kako biste glasali na referendumu, ako biste izašli i glasali? Šestomjesečni prosjek! Svi ispitanici!
  8. 8. Podrška ulasku prema obrazovanju, prihodima kućanstva i zanimanju Kako biste glasali na referendumu, ako biste izašli i glasali? Šestomjesečni prosjek! Svi ispitanici!
  9. 9. Podrška ulasku prema tipu naselja i regiji Kako biste glasali na referendumu, ako biste izašli i glasali? Šestomjesečni prosjek! Svi ispitanici!

×