Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Manu Madrid
Carlos Gordon
3ESO B
INDEX
 QUÈ ÉS L’ENERGIA GEOTÈRMICA?
 PER A QUÈ L’UTILITZEM?
 D’ON S’EXTREU?
 LA ENERGIA GEOTÈRMICA A ESPANYA.
 CLIMAT...
QUE ÉS L’ENERGIA GEOTÈRMICA?
 Es una font d’energia renovable que aprofita la calor
que existeix en el subsòl del nostre ...
Per a què l’utilitzem?
 Els d’alta ( més de 100-150ºC) s’utilitzen per generar
energia elèctrica.
 Els de temperatura mi...
D’on s’extreu?
 S’extreu de l’interior de la Terra a uns 3 o 4 km de la
superfície i cadascun s’extreu de formes diferent...
LA ENERGIA GEOTÈRMICA A ESPANYA.
 En Espanya contem amb exemples mundialment
coneguts del poder de la geotèrmica, com es ...
Climatització mediant energia
geotèrmica
 Hi ha centrals de generació d'energia que aprofiten la
calor del subsòl per gen...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

ENERGIA GEOTÈRMICA

111 vues

Publié le

Powerpoint energia geotèrmica

Publié dans : Formation
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

ENERGIA GEOTÈRMICA

  1. 1. Manu Madrid Carlos Gordon 3ESO B
  2. 2. INDEX  QUÈ ÉS L’ENERGIA GEOTÈRMICA?  PER A QUÈ L’UTILITZEM?  D’ON S’EXTREU?  LA ENERGIA GEOTÈRMICA A ESPANYA.  CLIMATITZACIÓ MEDIANT ENERGIA GEOTÈRMICA
  3. 3. QUE ÉS L’ENERGIA GEOTÈRMICA?  Es una font d’energia renovable que aprofita la calor que existeix en el subsòl del nostre planeta.  A la vida quotidiana la fem servir per climatitzar i obtenir aigua calenta sanitaria per a hospitals, fàbriques, i en vivendes, etc.
  4. 4. Per a què l’utilitzem?  Els d’alta ( més de 100-150ºC) s’utilitzen per generar energia elèctrica.  Els de temperatura mitjana entre els 90-150ºC, es pot produir energia elèctrica utilitzant un fluid d’intercanvi, que es el que alimenta a les centrals.  Els de baixa (30-90ºC) es adequada per calefaccions d’edificis amb processos industrials i agricoles.  Els de molt baixa (menys de 30ºC) pot ser utilitzada per obtenir aigua calenta, calefacció, i climatització, en aquest cas es necessita emprar bombes de calor.
  5. 5. D’on s’extreu?  S’extreu de l’interior de la Terra a uns 3 o 4 km de la superfície i cadascun s’extreu de formes diferents segons la seva temperatura  Por su alta temperatura se extrae en forma de vapor de agua y se convierte directamente en electricidad.  El proceso para producir electricidad es igual al anterior, pero tiene menor potencia y se utiliza a una menor escala  Normalment tiene demasiadas sales para ser entubada. Por eso es más común utilizar esta agua directamente para baños termales y climatización de albercas.
  6. 6. LA ENERGIA GEOTÈRMICA A ESPANYA.  En Espanya contem amb exemples mundialment coneguts del poder de la geotèrmica, com es el cas de les Illes Canàries d’origen volcànic.  A Espanya, l’energia té un paper molt important dins de les energies renovables especialment per la generació de calor i fred, com ja ha ocurrit a Alemanya i Suècia.
  7. 7. Climatització mediant energia geotèrmica  Hi ha centrals de generació d'energia que aprofiten la calor del subsòl per generar electricitat a gran escala.  El subsòl manté una temperatura constant al llarg de tot l'any, independentment que sobre el sòl neu o faci sol.  Les bombes de calor són aparells altament eficients. No utilitzen l'energia que consumeixen per produir calor, com les calderes, sinó per moure la calor d'un lloc a un altre, segons ens convingui, per la qual cosa resulten molt més eficients que els sistemes de combustió.

×