Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Mitologia Hera

3 888 vues

Publié le

Pendent de classificar

  • Soyez le premier à commenter

Mitologia Hera

  1. 1. FIORELLA SCOTTO 3C CULTURA CLÀSSICA MARGALIDA
  2. 2. HERA/JUNO NOM GREC: Hera NOM LLATÍ: Juno ATRIBUTS: En el cap portava una diadema, vestia una túnica, a la mà un ceptre que duia a la punta un ganivet i una pedra preciosa, el granat, que simbolitzen l’amor i la fidelitat. O podia portar a la mà, de vegades una granada, fruita que simbolitzava la fecunditat. També portava l’helicrisi (planta), una ploma d’un paó reial i el lliri. ( Hera)
  3. 3. HERA/JUNO DOMIN I: Era la protectora de les dones, reina dels déus i era la deessa del matrimoni. GENEALOGIA: Néta de Gea i Úranos. Filla de Cronos i Rea. Germana de Demèter, Hèstia, Hades, Posidó i Zeus que era també el seu home. Gea, Úranos Cronos, Rea Demèter, Hèstia, Hades, Posidó, Zeus i Hera. CARÀCTER: Caràcter de muller i de dona, gelosa, molt venjativa i amb mal geni. (El paó queixant-se a Juno)
  4. 4. GESTES/MITES EL JUDICI DE LES DEES Les noces de Peleu i Tetis van ser les més sonades de totes les de l'Antiguitat: es van celebrar amb l'assistència de tots els déus olímpics, les Nereides, germanes de Tetis, les Muses i els Centaures. Una deessa no va ser-hi convidada: Eris, la Discòrdia. Tot i així es va presentar al casament i, com a venjança, va llençar enmig de tothom una poma d'or amb la dedicatòria "per a la més bella". De seguida tres deesses van començar a barallar-se per la poma, creient (El judici de les dees)
  5. 5. GESTES/MITES cadascuna d'elles que era la mereixedora: Atena , Hera i Afrodita . Paris el jutge, li tocava decidir entre les tres. Cada una li oferia una cosa diferent: poder, amor, i la fins i tot la immortalitat. Després d’estar donant-li voltes l cap, es va decidir per Afrodi ta. CENTAURES Éssers mig humans i mig cavalls. Van néixer de la unió d'Ixíon i del núvol que va enviar-li Zeus amb la forma d‘ Hera , a qui pretenia posseir. Representaven la natura més salvatge i s'alimentaven de carn crua. (Centaure)
  6. 6. GESTES/MITES HERA I ELS SEUS FILLS : Es diu que quan va néixer Hefest, Hera el va expulsar del Olimp, per ser molt lleig. Ell per venjar-se va fer-li un tro màgic, del qual no es podia aixecar per culpa d’unes cadenes que l’agafaven. Gràcies a Diomedes, Hera va ser lliure. ECO Durant un temps, una nimfa cridada Eco va tenir el treball de distreure a Hera de les aventures de Zeus parlant-li incessantment. Quan Hera va descobrir l'engany, va maleir a Eco a pronunciar només les paraules dels altres. (Temple d’Hera) (Eco)
  7. 7. GESTES/MITES CAL·LISTO I ARQUES Cal·listo era una seguidora d’Artemisa que va fer el vot de romandre verge. Però Zeus es va enamorar d'ella i es va disfressar d'Apol·lo per a poder atreure-la fins als seus braços. Hera, l'esposa de Zeus, va convertir llavors a Cal·listo en una Óssa com venjança. Més tard, el fill que Cal·listo va tenir amb Zeus, Arques, va estar a punt de matar-la quan estava de cacera, però Zeus els va pujar a ambdós al cel com les constel·lacions Óssa Major i Óssa Menor. (Cal·listo)

×