Recomanacions estiu 4t

319 vues

Publié le

0 commentaire
0 j’aime
Statistiques
Remarques
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Aucun téléchargement
Vues
Nombre de vues
319
Sur SlideShare
0
Issues des intégrations
0
Intégrations
83
Actions
Partages
0
Téléchargements
3
Commentaires
0
J’aime
0
Intégrations 0
Aucune incorporation

Aucune remarque pour cette diapositive

Recomanacions estiu 4t

  1. 1. Ara que comencen les vacances és important que tu mateix et facis el teu horari de treball per tal de continuar avançant en els aprenentatges. T’anirà bé planificar un horari setmanal en què puguis anar fent, de mica en mica, les diferents activitats que et proposem . ESCOLA SEGIMON COMAS – SANT QUIRZE DE BESORA 2014-15 CICLE MITJÀ 4t curs Ara que comencen les vacances és important que tu mateix et facis el teu horari de treball per tal de continuar avançant en els aprenentatges. T’anirà bé planificar un horari setmanal en què puguis anar fent, de mica en mica, les diferents activitats que et proposem . RECOMANACIONS ACTIVITATS D’ESTIU
  2. 2. ESCOLA SEGIMON COMAS CURS 2014-15  Llibre de lectura És molt important que durant l’estiu continuïs llegint en qualsevol de les llengües que has estudiat a l’escola. Com a lectura d’estiu, et proposem un conte senzill i divertit en català de Maria Dolors Alibés: VISCA LA PEPA! Fes-te un horari de lectura diària. Recorda que el diccionari et pot servir per a consultar el significat de les paraules que no entenguis. Practica també la lectura expressiva en veu alta davant d’algú. Tria algun fragment que t’hagi agradat i copia’l en un document Word. Això t’ajudarà a avançar en l’ús de l’ordinador i a revisar l’ortografia. També has de fer alguna còpia a mà en un full blanc per practicar la cal·ligrafia i l’ortografia. Quan acabis de llegir tot el llibre, fes-ne la fitxa en un full part (a mà o amb ordinador). Recorda que hi ha d’haver les dades següents: TÍTOL DEL LLIBRE: AUTOR: IL·LUSTRADOR: EDITORIAL: NÚMERO DE PÀGINES: RESUM: (15 línies aproximadament) VALORACIÓ PERSONAL: d’unes 10 línies (t’ha agradat? el recomanaries a algú? Per què?) DIBUIX (escull algun personatge o situació del conte i dibuixa’l) Seguint aquest model de fitxa de lectura, pots elaborar-ne d’altres amb els llibres que llegeixis durant l’estiu. Això t’ajudarà a concentar-te en la lectura i a avançar en el treball escrit.  Textos Durant l’estiu has d’escriure quatre textos, a mà o amb ordinador, d’aproximadament una pàgina. TEXT-1: Fes una descripció d’algun lloc que hagis visitat aquest estiu (presentació del lloc, tipus de paisatge, elements que hi ha, el que més t’ha agradat…). Fes comparacions per explicar com és aquest lloc i tria els adjectius més adequats per a la descripció. Si vols, pots adjuntar-hi alguna fotografia. TEXT-2: Recordes quines preguntes havia de respondre una notícia (Què? On? Quan? Com ha passat? Qui hi havia? Perquè?). Redacta una notícia que passi durant aquests dies d’estiu. Recorda que el procés d’escriptura consta de tres passos: 1r. Planificació del text (decidir les parts del text i fer l’esborrany) Revisió de l’esborrany (demana ajuda) 2n. Escriptura 3r. Revisió (ortografia, signes de puntuació, etc.)
  3. 3. ESCOLA SEGIMON COMAS CURS 2014-15 TEXT-3: Escriu també una recepta de cuina que coneguis bé i que t’agradi. Recorda les parts que hi ha d’ahver en aquest tipus de text. Adjunta-hi, si pot ser, una fotografia del plat. TEXT-4: Inventa un petit conte (màxim 2 pàgines). Tingues present que hi ha d’haver plantejament, nus i desenllaç. Posa-hi un títol i utilitza el diàleg per fer parlar els personatges. No l’has de fer en un sol dia, pots anar-lo planificant i escrivint de mica en mica i també hi pots fer les il·lustracions que vulguis.  Àrea de llengua catalana Recorda que hauràs d’anar fent les activitats dels quadernets d’ORTO que no s’han acabat. També t’anirà bé practicar el que hem treballat al llarg del curs. Ho pots fer a través d’aquests enllaços i també els jocs i activitats del bloc de cicle mitjà. Entrena’t a llegir: Activitats diferents i divertides per fixar l’atenció i millorar en la lectura. http://www.edu365.cat/entrena/groc.html Aventura’t amb l’ortografia:Exercicis de diferents nivells per resoldre les principals dificultats ortogràfiques. http://www.edu365.cat/primaria/muds/catala/ortografia/index.htm Bloc de cicle mitjà (pestanya de català) http://blocs.xtec.cat/segimoncomas13cm/catala-4t/  Àrea de matemàtiques És important que practiquis el càlcul i el càlcul mental. Segur que al llarg del dia pots aprofitar diferents moments per practicar-ho d’una forma real: anant a comprar, fent una recepta, etc. Els enllaços següents et serviran per continuar avançant: El joc de les operacions: per practicar sumes, restes i multiplicacions. http://www.edu365.cat/primaria/muds/matematiques/joc_operacions/joc_operacions.html La botiga: Aprendre a utilizar els euros, pagar amb l’import exacte i tornar canvi. http://www.edu365.cat/euro/botigues9.htm Bloc de cicle mitjà (pestanya de mates) http://blocs.xtec.cat/segimoncomas13cm/mates-4t/  I l’últim deure... No oblidis passar-t’ho bé i omplir l’estiu d’experiències meravelloses amb els amics i la família.
  4. 4. ESCOLA SEGIMON COMAS CURS 2014-15 BON ESTIU !

×