Os flexible

407 vues

Publié le

0 commentaire
0 j’aime
Statistiques
Remarques
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Aucun téléchargement
Vues
Nombre de vues
407
Sur SlideShare
0
Issues des intégrations
0
Intégrations
2
Actions
Partages
0
Téléchargements
6
Commentaires
0
J’aime
0
Intégrations 0
Aucune incorporation

Aucune remarque pour cette diapositive

Os flexible

  1. 1. COL.LEGI MARE DE DÉU DE LOURDES Centre concertat per la Generalitat de Catalunya Ramon Llull, 5 – Tel.: 93.757.93.06 – Fax.: 93.757.55.09 – 08302 MATARÓ Mail: administracio@mdlourdes.es – www.mdlourdes.esFITXA DE L’EXPERIMENT Títol: Ossos flexibles Conceptes que es Composició, mida, pes i propietats de l’os. treballen: Cicle Inicial, Cicle Mitjà, C. Superior, ESO (si es creu convenient, Nivells: prèviament aquesta pràctica es pot fer l’observació de la cuixa de pollastre: C. Superior i ESO). Materials: Os de la cuixa de pollastre, vinagre, pot de vidre, balança, regle Observem l’os i el dibuixem. Mesurem la massa de l’os amb la balança i anotem el resultat. Mesurem la longitud de l’os amb el regle i anotem el resultat. Introduïm l’os dins del pot de vidre amb vinagre. Procediment: Passades dues setmanes retirem l’os del pot, el rentem i el deixem assecar dos dies. Tornem observar, dibuixar, mesurar la massa i la longitud de l’os. Per finalitzar comparem els resultats. El vinagre és un àcid acètic i és capaç de fer perdre la solidesa de l’os. El vinagre reacciona amb el calci de l’os formant una substància nova: Base científica: acetat de calci. L’os cada cop té menys calci i esdevé flexible. http://www.xtec.cat/~jgurrera/exp/6/practica6.htm Webgrafia: http://www.slideshare.net/Marjal/el-poder-del-vinagre-presentation
  2. 2. COL.LEGI MARE DE DÉU DE LOURDES Centre concertat per la Generalitat de Catalunya Ramon Llull, 5 – Tel.: 93.757.93.06 – Fax.: 93.757.55.09 – 08302 MATARÓ Mail: administracio@mdlourdes.es – www.mdlourdes.esFITXA PER L’ALUMNE Títol: Materials: Procediment: Què creus que passarà? Per què creus que passarà?
  3. 3. Què ha passat?Per què ha passat?
  4. 4. NOM: .............................................................................................DATA: ............................................................................................PRÀCTICA: L’OS FLEXIBLEPes: ..........................................Longitud: ................................Tou £ Dur £Dibuixa: Os net Os amb vinagre`jDues setmanes després:Pes: ..........................................Longitud: ................................Tou £ Dur £Dibuix de l’os:

×