Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Водевме грижа за децата бегалци од
БиХ од 1992 до 1997 година
Се грижевме за децата бегалци од
Косово сместени во Македонија во 1999
и 2000 година
Водевме грижа за привремено раселените деца во конфликтот во
Македонија од 2001 до 2006
Детските работилници активно ги вклучија децата во
креативно користење на слободното време. Овие
активности се реализираа ...
Македонија за прв пат се претстави пред Комитетот за
правата на детето на ООН во Женева со извештај
подготвен од децата
Техники за креативна разработка на конфликти - со членовите на Мировните
клубови од неколку средни училишта
Континуирано р...
Детската амбасада Меѓаши е
препознатлива по големиот
број волонтер(к)и. Во овие 20
години, во различен тип
активности беа ...
Благодарност до
Благодарност до
ПОЗНАЧАЈНИТЕ АКТИВНОСТИ ВО ИЗМИНАТИТЕ 20 ГОДИНИ ПРВА ДЕТСКА АМБАСАДА ВО СВЕТОТ МЕЃАШИ 1992-2012
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

ПОЗНАЧАЈНИТЕ АКТИВНОСТИ ВО ИЗМИНАТИТЕ 20 ГОДИНИ ПРВА ДЕТСКА АМБАСАДА ВО СВЕТОТ МЕЃАШИ 1992-2012

242 vues

Publié le

ПОЗНАЧАЈНИТЕ АКТИВНОСТИ ВО ИЗМИНАТИТЕ 20 ГОДИНИ ПРВА ДЕТСКА АМБАСАДА ВО СВЕТОТ МЕЃАШИ 1992-2012

  • Soyez le premier à commenter

ПОЗНАЧАЈНИТЕ АКТИВНОСТИ ВО ИЗМИНАТИТЕ 20 ГОДИНИ ПРВА ДЕТСКА АМБАСАДА ВО СВЕТОТ МЕЃАШИ 1992-2012

  1. 1. Водевме грижа за децата бегалци од БиХ од 1992 до 1997 година
  2. 2. Се грижевме за децата бегалци од Косово сместени во Македонија во 1999 и 2000 година
  3. 3. Водевме грижа за привремено раселените деца во конфликтот во Македонија од 2001 до 2006
  4. 4. Детските работилници активно ги вклучија децата во креативно користење на слободното време. Овие активности се реализираа од 1994 до 2009 година
  5. 5. Македонија за прв пат се претстави пред Комитетот за правата на детето на ООН во Женева со извештај подготвен од децата
  6. 6. Техники за креативна разработка на конфликти - со членовите на Мировните клубови од неколку средни училишта Континуирано работиме со спроведување активности за Мировно образование. Целта е промовирајќи ги Мирот и Ненасилството како основни вредности во воспитно-образовниот систем да укажеме на потребата од вградување на Мировното образование во наставните програми.
  7. 7. Детската амбасада Меѓаши е препознатлива по големиот број волонтер(к)и. Во овие 20 години, во различен тип активности беа вклучени над 1000 волонтери! Еден голем аплауз за сите нив!!!
  8. 8. Благодарност до
  9. 9. Благодарност до

×