Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Marroc. hamza

 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Marroc. hamza

 1. 1. PAÍS ON VAIG NÉIXERTÍTOLTÍTOLíndexíndexGeografia física:Geografia física:--Límits--Relleu (serralades, muntanyes, cims...)--Hidrografia (rius, mars, llacs...)Geografia política:Geografia política:--Límits (països veïns...)--Relleu (regions, províncies, ciutats importants...)--població (habitants, llengua, religió, moneda, govern...)--Economia (recursos naturals, sectors de producció...)--Tradicions (cuina, danses, música, festes...)
 2. 2. MarrocMarroc
 3. 3. MarrocMarrocLímitsLímits
 4. 4. RelleuRelleuMuntanyes de RifMuntanyes de L’Atlas petitMuntanyes de L’Atlas grosMuntanyes de L’Atlasmitjà. El cim més alt esdiu Tubkal
 5. 5. Hidrografia(mars)Hidrografia(mars)El Marroc limita amb un Oceà Atlàntic i un mar es diu Mediterrani
 6. 6. Hidrografia(rius)Hidrografia(rius)A Marroc hi ha molts rius
 7. 7. Països veïnsPaïsos veïnsMarroc té al nord, Espanya, a l’est Argèlia, i al sud Mauritania
 8. 8. Relleu (regions, províncies, ciutats importantsRelleu (regions, províncies, ciutats importantsEl Marroc es divideix en 16 regions, que, al seu torn i en total, se subdivideixen en62 províncies.Les regions, creades com a part duna llei de descentralització/regionalització de1997, són:1 Chaouia-Ouardigha.2 Doukkala-Abda.3 Fès-Boulemane.4 Gharb-Chrarda-Béni Hssen.5 Gran Casa blanca.6 Guelmim- Es Semara.7Laâyoune-Boujdour-Sakia ElHamra.8 Marràqueix-Tensift-El-Haouz.9Meknès-Tafilalet.10 Regió Oriental.11 Oued Ed-Dahab-Lagouira.12 Rabat- Salé- Zemmour - Zaer.13 Souss-Massa-Draâ.14 Tadla-Azilal.15 Tànger-Tetuan.16 Taza-Al Hoceima-Taounate.
 9. 9. Població (habitants)Població (habitants)Amb 34 milions d‘ habitants, el Marroc és el tercer país àrab méspoblat, després d‘ Egipte i Sudan. El creixement poblacional ha estatmolt ràpid durant la segona meitat del segle XX; de 10 milionsdhabitants el 1954 als actuals 34 el 2006.Casablanca és el centre comercial i industrial i el port més important; téuna població superior als 3 milions d‘ habitants. Rabat és la seu degovern, i té una població superior al milió d‘ habitants.
 10. 10. Població (llengua)Població (llengua)Al Marroc tothom parlen àrab imarroquí, hi ha els que parlenaltres llengües que són:Tot el nord parlen àrab menys l’estparlen rif.Tot el sud parlen amazik.El centre parlen xalha.N’hi ha més.
 11. 11. Lislam és la religió majoritària; sestima que el 98,8% de la població esconsidera musulmana, i només l1,1% professa el cristianisme.Això es Maka Mokarama, és la mesquita més gran del món.Aquestaparaula diuMahomaAquestaparaula diuAllah és el déudelsmusulmansAquet és l’Alcoráés el llibre delsmusulmansReligióReligió
 12. 12. MonedaMonedaLa moneda del Marroc ésel Dirham (DH)100 Dirham són 10 euros
 13. 13. GovernGovernSegons la constitució del Marroc, lEstat està organitzat com a monarquiaconstitucional parlamentària, en què el rei del Marroc, actualment,Mohammed VI, és el cap dEstat i en què el primer ministre del Marroc és elcap de govern en un sistema multipartidista.
 14. 14. Aquet plat es diu tajin marroquíCuinaCuina
 15. 15. La “nuba” andalusí va donar lloc a les bases del al-ala. Encara que les seves arrelsens porten a al-Àndalus, la nuba moderna va ser creada, gairebé amb totaseguretat, a lÀfrica del Nord.Els ritmes en una “nuba” se succeeixen de la següent manera:basit (6/4)Qaim wa nusf (8/4)btâyhî (8/4)darj (4/4)quddâm (3/4 o 6/8)Una nuba pot durar entre sis o set hores encara que, en lactualitat, no se sol tocarla nuba al complet.Les orquestres de música clàssica andalusí es reparteixen entre Maghreb, incloentciutats com Alger, Bugia, Blida, Constantine, Fes, Kairouan, Mostaganem,Nedroma, Orà, Oujda, Rabat, Tetuan, Tlemcen, Tunísia, etc.MúsicaMúsica

×