Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Ens expliquem

3 075 vues

Publié le

Publié dans : Technologie, Voyages
  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Ens expliquem

  1. 1. ENS EXPLIQUEM Institut Carles Vallbona
  2. 2. L'ARC DE SANT MARTÍ - QUÈ ÉS: fenomen òptic. - EN QUÈ CONSISTEIX?: en fer visibles, al cel, tots els colors de l'espectre de la llum (vermell, taronja, groc, verd, blau, indi i morat). - QUAN PASSA?: quan aquesta es refracta i reflecteix a les gotes d'aigua en suspensió en l'atmosfera (quan plou i fa sol). - ALTRES INFORMACIONS
  3. 3. LA TARONJA - QUÈ ÉS: és una fruita. - CARACTERÍSTIQUES: és un cítric, i el seu interior és ple de suc. - ASPECTE: té una forma arrodonida, i el seu color és taronja. - ORIGEN?: el cultiu del taronger dolç es va iniciar fa milers d'anys al sud de la Xina. - PROPIETATS: conté molta aigua i és rica en Vitamina C, àcid fòlic i minerals, com potassi, magnesi i calci.
  4. 4. LA TAULA - QUÈ ÉS: és un moble. - CARACTERÍSTIQUES: és una superfície plana que es recolza damunt un suport o unes potes. - ASPECTE: pot ser quadrada, rectangular, ovalada o rodona. - ORIGEN: la taula primitiva es troba a les antigues dinasties d'Egipte, quinze segles abans de Crist. - MATERIALS: pot estar feta amb fusta, vidre, ferro, plàstic... - UTILITAT: serveix per posar objectes.
  5. 5. LA GUITARRA - QUÈ ÉS: és un instrument musical. - CARACTERÍSTIQUES: és de la família dels instruments de corda pinçada. - ASPECTE: és una caixa de fusta -d'una forma que recorda el número vuit-, amb un forat circular en el centre de la tapa, sis cordes i un mànec. - ORIGEN: ve del llaüt àrab. - MATERIALS: pot estar feta amb diferents tipus de fusta. - UTILITAT: serveix per fer música
  6. 6. EL BOLÍGRAF - QUÈ ÉS: és un estri per escriure. - CARACTERÍSTIQUES: conté una bola generalment d'acer o tungstè que, en contacte amb el paper, va dosificant-li la tinta a mesura que se la fa rodar. - ASPECTE: és un tub allargat i foradat que conté tinta, amb una tapa en forma de caputxó. - ORIGEN: el primer bolígraf que va aparèixer en 1938, va ser inventat per un inventor hongarès que es deia Lazlo Biro. - MATERIALS: pot estar fet de plàstic o de metall. - UTILITAT: serveix per escriure.
  7. 7. EL TELÈFON - QUÈ ÉS: és un mitjà de comunicació. - CARACTERÍSTIQUES: Un telèfon està format per dos circuits que funcionen junts: el circuit de conversa, que és la part analògica, i el circuit de marcació, que s'encarrega de la marcació i trucada. - ORIGEN: Antonio Meucci, un italià (resident a Cuba), va inventar el telèfon uns anys abans que Graham Bell. - UTILITAT: serveix per transmetre i rebre so a través de llargues distàncies.
  8. 8. L'IGLÚ - QUÈ ÉS: és un tipus de vivenda. - CARACTERÍSTIQUES: tradicionalment està feta amb blocs de gel. - ASPECTE: té forma de cúpula. - ORIGEN: malgrat que els iglús s'associen habitualment als esquimals, els fan predominantment els habitants de l'àrtic central del Canadà i els de Groenlàndia que viuen a la zona deThule. - MATERIALS: està fet amb blocs de gel o amb neu. - UTILITAT: serveix per protegir-se del fred i dels animals.

×