Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

2n. arjau ous tortuga platja far

Sortida de camp a la platja dels alumnes de cicle inicial de primària

 • Identifiez-vous pour voir les commentaires

 • Soyez le premier à aimer ceci

2n. arjau ous tortuga platja far

 1. 1. V CONGRÈS “ELS INFANTS PROTAGONISTES DE LES CIÈNCIES” 2n.
 2. 2. OUS DE TORTUGA A LA PLATJA DEL FAR? ALUMNES de 2n CI
 3. 3. AL PATI FEM EL JOC DE LES TORTUGUES MARINES, I ENS AGRADA TANT QUE VOLEM ANAR A LA PLATJA DEL FAR A BUSCAR OUS DE TORTUGA. CADA GRUP FA EL LLISTAT DEL QUE NECESSITARÀ PRENDRE DINS LA MOTXILLA.
 4. 4. PER FI!! AVUI ANEM A LA PLATJA DEL FAR!! TENIM LES MOTXILLES PREPARADES, CADA UNA PORTA UN NOMBRE I ELS NOMS DELS COMPANYS DEL GRUP. ABANS DE MARXAR A LA PLATJA ,
 5. 5. HEM ARRIBAT A LA PLATJA DEL FAR
 6. 6. ESTIREM DOS CORDES DES DE L’AIGUA FINS A LES ROQUES, I LLIGUEM LES ETIQUETES AMB EL MATEIX NOMBRE I NOMS QUE LES MOTXILLES. AIXÍ CADA GRUP JA SAP EN QUIN TRANSECTE BUSCARÀ ELS OUS DE TORTUGA, I TOT EL QUE TROBEM INTERESSANT.
 7. 7. TORNEM A L’ESCOLA AMB LES MOTXILLES CARREGADES !! !!!
 8. 8. A L’AULA DE CIÈNCIES CLASSIFIQUEM EL QUE HEM PORTAT DE LA PLATJA DEL FAR, EN TRES SAFATES ETIQUETADES : VIU, NO VIU, I BRUTÍCIA. OBSERVEM QUE LES MOTXILLES MES PROPERES A L’AIGUA TENEN MES QUANTITAT DE MATERIALS VIUS. ANOTEM-HO A LA FITXA!
 9. 9. I ...... que en farem de tants materials?? Els OBSERVEM A ULL NU, amb LA LUPA DE MA, i finalment amb LA LUPA BINOCULAR i ens PREGUNTEM: “Son sencers o nomes una part?” “Com son?” “Com eren abans?” “Què els ha fet canviar?” “On eren abans?” “Pesen gaire?” “Com han arribat fins aquí?” “Sabem què és?” “És necessari per platja?” “Com la perjudica?” “On busquem la informació?”
 10. 10. PENSEM FEM COMUNIQUEM
 11. 11. L’ORGANITZADOR DEL GRUP FA ELS TORNS I CONTROLA EL TEMPS PER MIRAR A LA LUPA BINOCULAR.
 12. 12. Amb la càmera Mòtic acoblada a la lupa binocular, fotografiem els trossets trobats a la platja i l’esquelet de l’eriçó de mar de l’Aula. Tenen els mateixos dibuixos rodonets, i foradets !!
 13. 13. SON TROCETS D’ERIÇÓ DE MAR !!
 14. 14. Dibuixem les petxines i els eriçons de mar
 15. 15. i... Si el mirem a la lupa binocular ? Està molt enredat ! No es pot partir ! UN GALLOT ?
 16. 16. FEM FOTOGRAFIES DELS “FILS” DEL GALLOT I DE LA TIJA DE LA POSIDÒNIA AMB LA MÒTIC ACOBLADA A LA LUPA BINOCULAR, COMPAREM i LLEGIM AL LLIBRE “PRATS SUBMARINS DE POSIDÒNIA”. EL GALLOT ÉS LA TIJA DE LA POSIDÒNIA !! QUI L'HAURÀ ARRANCAT ?
 17. 17. Cinta de Cel·lofana d’un embolcall PLE D’OUS! Fulla de posidònia plena d’ous
 18. 18. OBSERVEM LA SORRA AMB LA LUPA BINOCULAR. SEMBLEN ROQUES!! FEM FOTOS I MESUREM ELS GRANS DE SORRA AMB EL PROGRAMA D’EDICIÓ “MÒTIC” : “SON MES PETITS QUE UN MIL·LÍMETRE!!”
 19. 19. IDENTIFIQUEM QUINES ROQUES S’HI ASSEMBLEN MES ALS GRANETS DE SORRA QUE ES VEUEN TANT GRANS A LA LUPA BINOCULAR
 20. 20. L’AIGUA DE MAR ÉS NOMÉS AIGUA?
 21. 21. PENSAVEM QUE EREN OUS DE TORTUGA PERÒ ÉS LA CLOSCA AMAGADA DE LA SÍPIA
 22. 22. VAM TROBAR UNA DENT. SERÀ UNA DENT DE TORTUGA?
 23. 23. OBSERVEM COM SON LES DENTS DE TORTUGA, SON DIFERENTS !!
 24. 24. ÉS UNA DENT DE PEIX !!
 25. 25. PER QUÈ NO HEM TROBAT OUS DE TORTUGA ? HO PREGUNTEM ALS COMPANYS DE 5è , ELLS INVESTIGUEN LA HISTÒRIA DE LA PLATJA DEL FAR PERQUÈ ABANS NO HI HAVIA PLATJA. La mare tortuga no ha nascut mai aquí, i no la coneix, i no vindrà a posar els seus ous
 26. 26. QUINA BRUTÍCIA !! SEMBLA PLÀSTIC O PETROLI !! I JO HE TROBAT UNA LLAUNA DE BEGUDA !!!
 27. 27. A LA PLATJA, CADA COSA AL SEU LLOC !!! I LA BRUTÍCIA TAMBÉ !!!!!

×