Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Punoi: 
Pranoi: 
Klasa:
Toka “mbështillet nga katër sfera që përbëjne 
ndryshe mbeshtjellësin gjeografik të Tokës 
Litosfera Hidrosfera Atmosfera ...
 Biosfera është njëri nga mbështjellësit sipërfaqësorë të 
planetit tonë. 
 Ajo është tërësia e ekosistemeve të ndryshme...
 Në përbërjen e biosferës bëjnë pjesë të gjithë 
organizmat e gjallë të Tokës; 
të gjithë organizmat që jetojne dhe në sf...
 Gjallesat arrijne të jetojnë deri në : 
 7000-8000 m lartësi mbi nivelin e detit 
 Jo më shumë se disa metra nën tokë ...
Tardigrades- gjenden pothuajse kudo nga 
6000m mbi nivelin e detit deri në 4000 m 
nën ujë , në ekuador e vende polare 
Ru...
 Njeriu bën ndryshimet më të mëdha në biosferë me 
veprimtarinë e tij qoftë ndihmuese qoftë dëmtuese. 
Ne jemi fajtorë pë...
Biosfera
Biosfera
Biosfera
Biosfera
Biosfera
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Biosfera

4 456 vues

Publié le

Informacion i shkurter mbi biosferen

Publié dans : Environnement
  • Soyez le premier à commenter

Biosfera

  1. 1. Punoi: Pranoi: Klasa:
  2. 2. Toka “mbështillet nga katër sfera që përbëjne ndryshe mbeshtjellësin gjeografik të Tokës Litosfera Hidrosfera Atmosfera Biosfera
  3. 3.  Biosfera është njëri nga mbështjellësit sipërfaqësorë të planetit tonë.  Ajo është tërësia e ekosistemeve të ndryshme të planetit Tokë.
  4. 4.  Në përbërjen e biosferës bëjnë pjesë të gjithë organizmat e gjallë të Tokës; të gjithë organizmat që jetojne dhe në sferat e tjera, në ujë, ajër dhe tokë.  Të gjitha sfera gërshetohen me njëra tjetrën, aty ka ka biosferë gjenden dhe sferat e tjera.
  5. 5.  Gjallesat arrijne të jetojnë deri në :  7000-8000 m lartësi mbi nivelin e detit  Jo më shumë se disa metra nën tokë  11000 m në ujë Por megjithatë gjallesat I gjejmë në cdo lloj mjedisi; polar, shkretëtirë, male, savana, fusha, xhungel etj.
  6. 6. Tardigrades- gjenden pothuajse kudo nga 6000m mbi nivelin e detit deri në 4000 m nën ujë , në ekuador e vende polare Ruppel’s Vulture fluturon deri në 11,300 m lartësi
  7. 7.  Njeriu bën ndryshimet më të mëdha në biosferë me veprimtarinë e tij qoftë ndihmuese qoftë dëmtuese. Ne jemi fajtorë për dëmtimet më të mëdha në biosferë si :  Transporti(rrugor,ajror,detar)  Pesticidet  Shpyllëzimi  Mbipopullim  Industritë e shumta etj..  Shiu acid në vende të caktuara ndikon në pakësimin e peshqve.

×