Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Συνεργασία με το Μεσίτη

293 vues

Publié le

Πως να συνεργαστείτε με το Μεσίτη σας για ένα αμοιβαία επωφελές αποτέλεσμα.

Publié dans : Immobilier
 • Soyez le premier à commenter

Συνεργασία με το Μεσίτη

 1. 1. Ο 12λογος της Επιτυχημένης Συνεργασίας με το Μεσίτη μας Βρείτε την παρουσίαση αυτή στο Slide Share: http://www.slideshare.net/nikosfarma Νίκος Φαρμακίδης nikosfarma@gmail.com © 2009
 2. 2. Μαζί θα δούμε 12 σημεία προσοχής για μια αποτελεσματική & επωφελή σχέση με τον Κτηματομεσίτη. Η παρουσίαση είναι εύληπτη, ώστε να προκύπτει και χαρά και όφελος. © 2009 . . . . . . Βρείτε την παρουσίαση αυτή στο Slide Share: http://www.slideshare.net/nikosfarma
 3. 3. Βρείτε την παρουσίαση αυτή στο Slide Share: http://www.slideshare.net/nikosfarma Νίκος Φαρμακίδης nikosfarma@gmail.com Ο Νίκος Φαρμακίδης έχει ζήσει επί χρόνια σε Γαλλία και ΗΠΑ, είναι κάτοχος ΜΒΑ και αδειούχος Μεσίτης,. Έχει Εκπαίδευση σε Πωλήσεις από την εεδε , την Lean, και την ΒΕΙ (Buyers Seminar) και έχει Πιστοποίηση CIREC και Πανευρωπαϊκή Πίστοποίηση Εκτιμητικής ICT. Είναι μέλος στο Επαγγ. Επιμελητήριο και Ιδρυτικό Μέλος του Συνδέσμου Ελληνο-Ινδονησιακής Φιλίας Ganesha. Έχει Proficiency και εκπαίδευση πληροφορικής στο ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. Αυτό τον καιρό γράφει βιβλία για τα Ακίνητα και ετοιμάζει τα δικά του Σεμινάρια. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά σε επίπεδο native speaker. Έχει αναρτήσει για σας την παρουσίαση στο SlideShare. Σας εξυπηρετεί με χαρά στο 697-45-77-888. . © 2009© 2009 . .
 4. 4. © 2009 . . . Το μεγάλο μυστικό είναι να παραμείνετε ψηλά στην εκτίμηση του Μεσίτη σας. Συνεργάσιμος Πελάτης είναι μια κατάσταση Win/Win.
 5. 5. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 1 Κοιτάμε να είναι σωστός Μεσίτης με οργανωμένο γραφείο. * Πηγαίνουμε στο γραφείο του, παίρνουμε την κάρτα του. * Δεν προτιμάμε έναν Μεσίτη που μας βλέπει μόνο σε καφέ «έξω» και απαντά μόνο σε ένα κινητό. (Μπορεί να είναι παραμεσίτης). * Να έχει μια σταθερή βάση & κάρτες.
 6. 6. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 2 Επιλέγουμε να συνεργαστούμε με ένα ή δύο το πολύ Μεσίτες. Άντε τρεις… -> Ο Μεσίτης θα ‘παρατήσει’ το Ακίνητο αν δει ότι το δώσατε σε 10 ή 20 ! Μεσίτες). Δείχνετε «απελπισμένος/-η» να το πουλήσετε
 7. 7. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 3 Εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας. Αν έχετε πολύ αρνητικά ή πολύ θετικά αισθήματα για την επιλογή σας, έχετε οπωσδήποτε δίκιο!
 8. 8. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 4 Μαθαίνουμε την αξία του Ακινήτου και διαπραγματευόμαστε σε λογικά πλαίσια. ΔΥΣΤΥΧΩΣ άλλο «ΑΞΙΑ» και άλλο «ΤΙΜΗ» ενός Ακινήτου. «Εμένα, ο πατέρας μου το αγόρασε…» «Δεν θα το δωσω για ένα κομμάτι ψωμί»… Ισόγειο δυάρι στα Πατήσια: 100.000 € ? Τι φταίει για αυτό ? * Πελάτης σε μη Αποδοχή (Άρνηση, Θυμός…). * Φυσική απειρία – Δεν είναι καθημερινό * Perceived uniqueness - Αντιληπτή «Μοναδικότητα».
 9. 9. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 4a ΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗ «ΛΟΓΙΚΗ ΤΙΜΗ» ? ΔΥΣΤΥΧΩΣ άλλο «ΑΞΙΑ» και άλλο «ΤΙΜΗ» ενός Ακινήτου. «Εμένα, ο πατέρας μου το αγόρασε…» • Τύπος / Sites (δωρεάν, αλλά με κριτική διάθεση) • Συμβολαιογράφος (δωρεάν, μόνο αντικειμενική) • Πιστοποιημένος Μεσίτης (Αξιολόγηση – 200€) • Εκτιμητής (1.000€ και άνω - ακριβό) •Κολλητός/Φίλος/Συγγενής: ΠΟΤΕ και με τίποτα!
 10. 10. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 5 Β(γ)άζουμε στην αγορά ένα Ακίνητο νωρίς, πριν χρειαστεί να βιαστούμε. Ξεκινήστε έγκαιρα, ΜΗΝ πιέζετε το Μεσίτη σας!
 11. 11. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 6 Όταν διαπραγματευόμαστε παράλληλα οι ίδιοι ένα ακίνητο και αλλάξουμε γνώμη για την τιμή, ενημερώνουμε το Μεσίτη μας πριν το μάθει μόνος του. Ο Μεσίτης έχει τρόπους και πάντα θα μάθει σε ποια τιμή το πραγματεύεστε μόνος/-η σας. Ειδοποιήστε τον έγκαιρα. Θα το εκτιμήσει και θα σας προτιμήσει.
 12. 12. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 7 Έχουμε έτοιμα τα χαρτιά για την Πώληση.  Είναι κρίμα να χαθεί μια Πώληση από ένα χαρτί που δεν μπορεί να βγει.  Ο Υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το εκλάβει ως ελάττωμα ή αδυναμία και θα πιέσει την τιμή.
 13. 13. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 8 Συμφέρει η βιαστική πώληση όταν έχουμε τραπεζικό δάνειο που τρέχει.  ΠΑΝΤΑ ένα τραπεζικό δάνειο «τρέχει» και μεγαλώνει πιο γρήγορα από όσο νομίζουμε.  Κακή σκέψη: Θα περιμένω πρώτα να πουλήσω το ακίνητο και όοοοταν το πουλήσω, τότε θα αποπληρώσω την οφειλή. ΛΑΘΟΣ ΣΩΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΧΡΕΟΣ
 14. 14. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 9 Συμφέρει η παραχώρηση ψιλής κυριότητας στα παιδιά και όχι η επικαρπία. (Και ΜΗ ρωτάτε νομικά ζητήματα το Μεσίτη. Ρωτήστε ένα Δικηγόρο). Οι Μεσίτες έχουμε δει δράματα με παιδιά που έχουν φύγει από τη ζωή και μένουν τα πεθερικά με το γαμπρό ή τη νύφη.
 15. 15. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 10 Σέβομαι το χρόνο του Μεσίτη που δουλεύει για μένα. Δεν τον παίρνω τηλέφωνο 10 φορές την ημέρα. (3-4 φορές τη μήνα αρκούν)  Δεν παρατάω όμως το Ακίνητο, δείχνω ενδιαφέρον.  1 φορά την εβδομάδα, συζητώ μαζί του σύντομα και περιεκτικά
 16. 16. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 11 Είμαι συγκεκριμένος /-η Δεν ζητάμε κάτι που να είναι «καλό», «ωραίο» ή «φτηνό».
 17. 17. Πως συνεργαζόμαστε με το Μεσίτη 12 - Τελευταίο Δεν λέω στο Μεσίτη πώς θα κάνει τη δουλειά του – Ξέρει τι κάνει !
 18. 18. Κλείνοντας - Ending Quote Κλείνω με μια ρήση του γνωστού γκουρού της Οικονομικής Αυτοβελτίωσης Robert Kiyosaki, συγγραφέα του βιβλίου «Πλούσιος Μπαμπάς, Φτωχός Μπαμπάς». Με ρωτάνε : «Να επενδύσω σε Ακίνητα»? Και τους απαντώ: «Ξέρω’γω? Ξέρεις να ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙΣ [αποδοτικά] ένα Ακίνητο»? Νίκος Φαρμακίδης nikosfarma@gmail.com 697-45-77-888
 19. 19. Σας Ευχαριστώ για την προσοχή σας Ερωτήσεις ?
 20. 20. Βρείτε την παρουσίαση αυτή στο Slide Share: http://www.slideshare.net/nikosfarma Νίκος Φαρμακίδης nikosfarma@gmail.com 697-45-77-888 . © 2009 © 2009 . .

×