Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Presentasjon Sk Norsk

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
Prospera 2014/2015
Prospera 2014/2015
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 22 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Similaire à Presentasjon Sk Norsk (20)

Publicité

Presentasjon Sk Norsk

 1. 1. –  et fullservice kommunikasjons- og rådgivningsfellesskap
 2. 2. <ul><li>Vi gir våre kunder råd og medvirker til </li></ul><ul><li>Bedre virksomhets- og ledelseskommunikasjon </li></ul><ul><li>Samfunns- og myndighetskontakt </li></ul><ul><li>Risikoanalyse og krisehåndtering </li></ul><ul><li>Finansiell kommunikasjon </li></ul><ul><li>Næringsutvikling </li></ul><ul><li>Medierelasjoner </li></ul><ul><li>Analyser </li></ul>Strategisk Kommunikasjon AS har kontor i Oslo –  og samarbeidspartnere i Bergen, Kristiansand og Stockholm. Besøksadresse: Nedre Vollgate 9, Oslo
 3. 3. –  skaper lønnsomhet og godt omdømme Vi er spesialister med bred kunnskap, kompetanse og lang erfaring fra industri, finans, politikk og medier.
 4. 4. Partnere Torbjørn Leidal Lobbyist, styreleder og partner i Strategisk Kommunikasjon AS Hans oppdragsgivere spenner fra politiske partier til næringspolitiske organisasjoner og bedrifter innen avfall, media, teknologi, telekom og fornybar energi. Han arbeider i både Norge og Sverige. Leidal er utdannet journalist fra Stockholms Universitet og har deltatt i planlegging og oppstart av flere norske og svenske TV-kanaler. Han har redaksjonell og administrativ bakgrunn fra blant annet NRK Radio og TV, Aftenposten, Svenska Dagbladet og Kinnevik/MTG. Lars Ole Høiby Daglig leder og partner i Strategisk Kommunikasjon AS Han har tidligere vært daglig leder for et større kommunikasjonsselskap i fem år. Han har vært ansvarlig for utvikling av kommunikasjonsstrategier for større nasjonale selskaper, organisering av løpende strategisk-, taktisk- og operativ rådgivning i politisk kommunikasjon, myndighets- og mediekontakt og operativ bistand i krisesituasjoner. Høiby har også erfaring fra finans, eiendom og salg i selskaper som Vestenfjelske Bykreditt, Sponsor Service og Nordea. Han er utdannet ved Handelsakademiet i Oslo.
 5. 5. Ole Arvesen Seniorrådgiver og partner i Strategisk Kommunikasjon AS Han har tidligere ledet kommunikasjonsbyrået Talk. Han har bakgrunn som informasjonssjef i Kystdirektoratet, redaktør i Demokraten, journalist i Fredriksstad Blad og Dagbladet. Han har vært daglig leder i Strømsgodset IF. Arvesen har bred erfaring innenfor medierådgivning og krisehåndtering. Han har vært foredragsholder for Institutt for journalistikk, NATO, næringsliv, høgskoler, interesseorganisasjoner, statsetater, oljeselskaper og rederier. Peter Raaum Seniorrådgiver og partner i Strategisk Kommunikasjon AS Han har nær 30 års erfaring som journalist og redaktør, først og fremst fra Dagbladet der han var redaksjonssjef, nyhetsredaktør og senest kultur- og debattredaktør i Dagbladet og dagbladet.no. Raaum har bred erfaring med de fleste journalistiske sjangere, så vel nyhetsarbeid som gravejournalistikk og portrettintervjuer.
 6. 6. Mari Thjømøe Spesialrådgiver Hun har lang erfaring med finansiell kommunikasjon og IR og har arbeidet med børsnoteringer, emisjoner og fremmedkapital. Hun har ledet strategiske prosesser og jobbet tett sammen med tilretteleggere og rådgivere. Thjømøe har bakgrunn fra Norwegian Property ASA, KLP, Statoil ASA, Norsk Hydro ASA og har styreerfaring fra blant annet Oslo Børs og Norsk Investor Relations Forening. Thjømøe er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, autorisert finansanalytiker (AFA) fra Norges Handelshøyskole og har gjennomført London Business Schools Senior Executive program. Samarbeidspartnere Johan Hähnel CEO i kommunikasjonsselskapet Comir AB, Stockholm Han har 15 års erfaring som leder for kommunikasjon med ansvar for PR og IR. Hähnel har vært ansvarlig for kommunikasjon i over 100 selskapstransaksjoner.
 7. 7. Cato Bruarøy Styreleder og informasjonsrådgiver i Kime Kommunikasjon AS i Bergen Han har tidligere arbeidet som finansjournalist og vaktsjef i Dagens Næringslivs nyhetsbyrået TDN Finans og som fondsanalytiker, webredaktør og journalist. Han har vært informasjonsrådgiver i et større kommunikasjonsselskap i fem år og har siviløkonomutdannelse fra NHH og mellomfagseksamen i sosialøkonomi.   Lasse Bergesen Daglig leder og informasjonsrådgiver i Kime Kommunikasjon AS i Bergen Han har arbeidet 15 år i Dagens Næringsliv-konsernet, blant annet 10 år som redaksjonssjef i dn.no, før han ble redaktør for næringsliv i Bergensavisen (BA) i 2005.
 8. 8. Kristin Høiby Seniorrådgiver og partner i Sherpa Konsult AS Hun er rådgiver for myndigheter og næringsliv i forbindelse med virksomhet i Russland. Hun har arbeidet i 25 år med Sovjetunionen og Russland og har et omfattende nettverk og kunnskap om russiske myndigheter, bedrifter og organisasjoner i Nordvest-Russland. Hun er prosjektleder og bistår med forretningsutvikling, markedsanalyser, prosjektstrategier og finansieringsløsninger. Høiby har vært adm. dir. i Storvik & Co i Kirkenes, Oslo, Murmansk og Arkhangelsk og konsul ved Kgl. norsk generalkonsulat i Murmansk. Kåre Storvik Seniorrådgiver og partner i Sherpa Konsult AS Han har lang erfaring fra arbeid i Norge, Russland, Belgia og Storbritannia og hans spesialområde er for tiden utvikling og gjennomføring av forretningsstrategier mot og i det russiske markedet. Storvik har også et omfattende nettverk og lang erfaring innen Engineering, prosjekt- og selskapsledelse, samt innen markedsføring, design og fabrikasjon innen prosessindustri, atomkraftanlegg, skips- og plattformbygging.
 9. 9. Svein Thompson Daglig leder og partner i Stakeholder AS Han har tidligere vært partner i Kreab Gavin Anderson, informasjonsdirektør i Prosessindustriens Landsforening (senere Norsk Industri), journalist og redaktør i Dagens Næringsliv. Han er utdannet sosialøkonom fra UiO og har hovedkurset ved Forsvarets Høgskole. Kristin Holter Partner i Stakeholder AS Hun har tidligere vært leder av Initiativ for etisk handel, konsulent i Utenriksdepartementet med ansvar for menneskerettighetsdialoger og CSR samt journalist. Holter har en mastergrad i menneskerettigheter fra UiO. Eldbjørg Dahl Partner og seniorrådgiver i Mentor Partner AS, Kristiansand Hun har bred erfaring som kommunikasjonsrådgiver og prosjektleder innen kultur, næringsliv og fra humanitære organisasjoner. Hun er utdannet innen kommunikasjon, kultur- og næringsledelse med Master i Film og TV-studier (MA) fra Griffith University og Master of Business Administration (MBA) fra Queensland University of Technology.
 10. 10. Peggy Simcic Brønn Førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI Hun er også direktør for Senter for virksomhetskommunikasjon og fagansvarlig for Bachelorstudiet i PR og kommunikasjonsledelse ved BI. Hun er en mye brukt foredragsholder og har publisert flere vitenskapelige artikler om kommunikasjon og omtales gjerne som Norges fremste ekspert på omdømme. Brønn har sin doktorgrad (doctor of business administration) fra Henley Management College i England. Mark Fuhrmann Grunnlegger av BLUE-C Han er en erfaren shipping- og offshorejournalist med bakgrunn som skandinavisk korrespondent for Lloyds of London. Fuhrmann har mer enn 20 års erfaring fra shipping, og har jobbet med seismikkoperasjoner offshore, sjøforsikrings og megling, maritim journalistikk, publisering og kommunikasjon.
 11. 11. Johnny Syversen Fotograf Arbeider i hovedsak med fotografering av mennesker, arkitektur og miljø for bedrifter, organisasjoner og offentlige myndigheter. Han har vært fotograf siden 1986 og har jobbet for medier som Scan-Foto (Scanpix), Aftenposten og Dagens Næringsliv. Syversen jobber med profilering av virksomheter, kundemagasiner og årsrapporter. Tom Aanensen Grafisk designer og identitetsutvikler Han har lang erfaring fra design- og reklamebyråer, hvor han har vært partner, art director, og designer. Han har vunnet ulike priser i konkurransene Gullblyanten og Visuelt.
 12. 12. <ul><li>Virksomhetskommunikasjon </li></ul><ul><li>Våre rådgivere bistår selskaper med omdømmebygging og medvirker til å skape en kommunikasjonsmessig sammenheng mellom det virksomheten gjør, hva den sier og hvordan den oppleves av andre. </li></ul><ul><li>Vi kan bistå med: </li></ul><ul><li>Kartlegging av virksomhetens identitet </li></ul><ul><li>Kartlegging av virksomhetens omgivelser og interessenter </li></ul><ul><li>Kommunikasjonsstrategier og planer </li></ul><ul><li>Interessentdialog </li></ul><ul><li>Strategi for samfunnsansvar </li></ul>
 13. 13. <ul><li>Ledelseskommunikasjon </li></ul><ul><li>En stor del av virksomhetens omdømme hviler på lederens skuldre. Våre rådgivere trener og skolerer virksomheter og ledere i å forbedre sine kommunikasjonsmessige ferdigheter. </li></ul><ul><li>Vi kan bistå med: </li></ul><ul><li>Personlig medietrening </li></ul><ul><li>Dybdekunnskap om medienes arbeid og teknikker </li></ul><ul><li>Konfliktløsing </li></ul><ul><li>Kulturell bevissthet </li></ul><ul><li>Retoriske virkemidler </li></ul>
 14. 14. <ul><li>Samfunns- og myndighetskontakt </li></ul><ul><li>Samfunns- og myndighetskontakt er dialog med politikere og embetsverk, opinion, interesseorganisasjoner og lokalsamfunn. Våre rådgivere medvirker til å endre rammebetingelser lokalt, regionalt og på nasjonalt nivå. Vi løser kritiske utfordringer samt arbeider operativt som prosjektledere. Vi har gode og langsiktige relasjoner i embetsverket og i det politiske landskapet. </li></ul><ul><li>Vi kan bistå med: </li></ul><ul><li>Rådgivning, analyse og strategier </li></ul><ul><li>Kampanjer </li></ul><ul><li>Kontakt- og alliansebygging </li></ul><ul><li>Presentere saker for myndigheter </li></ul><ul><li>Utvikling av budskap </li></ul><ul><li>Prosjektledelse </li></ul><ul><li>Opinionsskaping </li></ul>
 15. 15. <ul><li>Finansiell kommunikasjon </li></ul><ul><li>Våre rådgivere har i de senere år medvirket i forbindelse </li></ul><ul><li>med børsnoteringer, fusjoner og oppkjøp, og gitt råd om </li></ul><ul><li>hvordan selskaper skal kommunisere med aksjonærer, analytikere, finansmyndigheter, mediene og andre interessenter. </li></ul><ul><li>Vi kan bistå med: </li></ul><ul><li>Informasjonsstrategier og IR </li></ul><ul><li>Rådgivning og bistand ved børsnotering og emisjoner, fusjoner og oppkjøp </li></ul><ul><li>Presentasjoner, kvartals- og årsrapporter </li></ul><ul><li>Pressemapper, pressepleieprogrammer og annen kommunikasjon mot finansmarkedet </li></ul><ul><li>Utvikling av hjemmesider, budskapsformulering og målgruppeanalyser  </li></ul>
 16. 16. <ul><li>Medierelasjoner </li></ul><ul><li>Gjør mediene og journalistene til dine venner, tilrettelegg for samarbeid og lær å forstå hvordan de arbeider. Vi arbeider daglig med mediene og kan bistå ved å arrangere mediekurs, gi praktisk medietrening og gi råd – også om medieoppmerksomheten er negativ. </li></ul><ul><li>Vi kan bistå med: </li></ul><ul><li>Redaksjonell omtale </li></ul><ul><li>Medietrening </li></ul><ul><li>Medieanalyse og medieovervåking </li></ul><ul><li>Medierådgivning/-bistand </li></ul><ul><li>Pressepleie og pressemeldinger </li></ul><ul><li>Pressemappe og pressekonferanser </li></ul><ul><li>Debatt- og kronikkskriving </li></ul><ul><li>Talsmannstrening for krisesituasjoner </li></ul><ul><li>PFU-klager </li></ul>
 17. 17. <ul><li>Risikoanalyse og krisehåndtering </li></ul><ul><li>Vi har bred erfaring fra håndtering av mediekriser. Våre rådgivere analyserer farene virksomheten kan være utsatt for, utarbeider krisekommunikasjonsplaner, trener kunder i håndteringen av mulige krisesituasjoner og i hvordan man skal håndtere omtale i mediene og det offentlige rom. </li></ul><ul><li>Vi kan bistå med: </li></ul><ul><li>Overvåke virksomhetens omgivelser </li></ul><ul><li>Issues management </li></ul><ul><li>Kriseplan og beredskap </li></ul><ul><li>Rådgivning </li></ul><ul><li>Kriseøvelse </li></ul><ul><li>Revisjon og evaluering </li></ul><ul><li>Håndtering og løpende bistand </li></ul><ul><li>Medietrening </li></ul>
 18. 18.
 19. 19. <ul><li>Andre produkter og tjenester </li></ul><ul><li>Her er noen eksempler på andre produkter vi og våre samarbeidspartnere også kan tilby. </li></ul><ul><li>Vi kan blant annet bistå med: </li></ul><ul><li>Industri- og næringsutvikling, regional utvikling og utvikling av infrastruktur </li></ul><ul><li>Selskaps- og sektorpolitiske utredninger og strategier </li></ul><ul><li>Samfunnsregnskap </li></ul><ul><li>Ansvarlig verdikjedestyring </li></ul><ul><li>Etiske krav i offentlige innkjøp </li></ul><ul><li>Assistanse i forbindelse med oversettelse og tolking, reisearrangement etc. </li></ul><ul><li>Foredrag og møteledelse </li></ul><ul><li>Design- og fototjenester </li></ul><ul><li>Tekstproduksjon </li></ul>
 20. 20. <ul><li>IR – Investor Relations </li></ul><ul><li>Effektiv IR er en verdifull del av virksomheters eksterne kommunikasjon mot eksisterende og potensielle investorer og långivere. Selskaper opplever at disse omgivelsene blir mer pågående i sin søken etter relevant informasjon og investorer, analytikere og forvaltere er raske til å straffe selskaper som bommer på markedets forventinger. </li></ul><ul><li>Vi kan bistå med: </li></ul><ul><li>Løpende kommunikasjonsbistand, budskapsutvikling og medietrening. </li></ul><ul><li>Produksjon, revisjon og gjennomføring av presentasjoner. </li></ul><ul><li>Utvikling av hjemmesiden slik at den gir enkel og rask tilgang informasjon som blant annet delårsrapporter, børsmeldinger, finansiell kalender, vedtekter, beskrivelse av styre og ledelse, innsidehandler, flaggemeldinger, prospekter, politikk for eierstyring og selskapsledelse, aksjonæroversikt, aksjonær og utbyttepolitikk, IR policy og bransjeinformasjon. </li></ul>
 21. 21. <ul><li>Fusjoner, oppkjøp og emisjoner Kravet til kommunikasjon og informasjon er stort ved fusjoner, oppkjøp og undervurderes ofte. Fusjoner og oppkjøp er noe av det mest krevende en virksomhet kan oppleve, med store verdier som står på spill, og store utfordringer ligger foran. Mange transaksjoner som dette har stoppet opp på grunn av dårlig kommunikasjon i selve prosessen. Vi har sammen med våre samarbeidspartnere lang erfaring fra både vennlige og fiendtlige oppkjøp, som rådgivere for de som kjøper – eller for de som blir kjøpt. </li></ul><ul><li>Vi bistår med: </li></ul><ul><li>Rådgivning </li></ul><ul><li>Strategi </li></ul><ul><li>Argumentasjon og budskapsutforming </li></ul><ul><li>Kontakt med media og myndigheter </li></ul><ul><li>Kommunikasjonsmessig timing og tilrettelegging </li></ul>
 22. 22. Børsnoteringer Vi og våre samarbeidspartnere har vært rådgivere ved en rekke noteringer på børsene i Oslo, Stockholm og København. Et velfungerende kapitalmarked bygger på tillit. Å bygge tillit tar tid, men å miste den er gjort på et øyeblikk. Gjennom å etablere gode rutiner for informasjons- og IR-arbeid, og tidlig planlegging av kommunikasjonen som børsnotert selskap, er det tid nok til også å identifisere risikofaktorer og hvordan disse skal håndteres: En slags mediemessig «due-diligence» og en sammenhengende kriseberedskap der proaktivitet er nøkkelen. Det er nitidig planlegging og gode forberedelser som er avgjørende i en noteringsprosess, men kunnskap om markeder og evnen til å tolke og forme budskap er også nøkkelfaktorer.

Notes de l'éditeur

 • Den økende medieinteressen som en rekke virksomheter opplever, gjør at bedrifter og organisasjoner må ha en mediestrategi som fungerer hele døgnet, hvor man kan respondere til en hver tid. Dette krever strategisk planlegging og praktisk trening med teknikker.

×