Revista kulturore redaksia e arsimit

O
REDAKSIA E ARSIMIT
Anëtarët e grupit:
1.Migena Bregu (Kryetare)
2.Olgert Nuhi (Anëtar)
3.Brisilda Zenelaj (Anëtare)
4.Xhulia Buzukja (Anëtare)
1. Më mirë 3 lëndë në 6 orë apo 6 lëndë në 6 orë
mësimore?
• 3 lëndë në 6 orë mësimore është më mirë se 6 lëndë në 6 orë
mësimore për shumë arsye.
• Çantat e shkollës janë shumë më të lehta se më parë.
• Nxënësit e kanë më të lehtë për të mësuar sepse u duhet të mësojnë
vetëm 3 lëndë në ditë dhe kështu kanë më shumë kohë të lirë.
• Mësimi mund të shpjegohet më mirë, nxënësit janë më aktivë,
bashkëbisedojnë me mësuesit dhe bëjnë më shumë ushtrime duke u
bërë më të aftë.
• Por ka disa aspekte negative,nxënësi nuk mund të përqendrohet dy
orë në zhvillimin e së njejtës lëndë.
• Nxënësi ka mbingarkesë mendore dhe emocionale .
• Megjithatë ky pëlqehet nga pjesa më e madhe e nxënësve.
3
2.Portofoli I nxënësit duhet të ketë për çdo periudhë 1-2
punime me shumë pikë për punim apo më shumë punime me
më pak pikë për punim?
4
• Portofoli i nxënësit është koleksionimi i detyrave dhe i punimeve të kryera
nga nxënësi për çdo tremujor në secilën lëndë.
• Nuk ka një numër të caktuar të punëve për portofol.
• Portofoli i nxënësit duhet të ketë më shumë punime me më pak pikë për
punim, kjo është në avantazh të nxënësve.
• Më shumë punime me më pak pikë është më mirë sepse nxënësit kanë
mundësi të marrin më shumë pikë e si rezultat një notë më të mirë dhe
nxënësit bëhen më të aftë duke u ushtruar më shumë.
3.Uniforma shkollore detyrim
apo kërkesë e vetë nxënësve
të shkollës sonë?
5
1. Uniforma shkollore është një veshje e
veshur nga nxënësit e një shkolle dhe është
ë detyrueshme.
2. Uniforma shkollore tregon disiplinë,
korrektësi dhe rregull në shkollë.
3. Uniforma shkollore tregon barazi mes
nxënësve, promovon frymën e shkollës dhe
bën që nxënësit të përqendrohen në procesin
e mësimit dhe jo në veshjet e tyre.
4. Uniforma shkollore ka edhe anë negative,
shkakton pakënaqësi te nxënësi, ndikon në
kreativitetin e nxënësve dhe pengon
vetëqeverisjen.
5. Megjithatë uniforma shkollore është
shumë e rëndësishme dhe e domosdoshme.
4.Gjuha e dytë e huaj në gjimnaz
është vazhdimësi e 9-vjeçares apo
nis nga fillimi në shkollën tonë?
6
• Nxënësit nga klasa III e arsimit fillor deri në
klasën XII, mësojnë dy gjuhë të huaja në
shkollë.
• Anglishtja që është gjuha e huaj e parë,
bërthamë dhe është vazhdimësi e 9-
vjeçarese
• Gjuha e dytë e huaj që vendoset nga
shkollat në varësi të kërkesave të bëra nga
nxënësit dhe mund të jetë:frëngjisht, italisht
dhe gjermanisht dhe nis nga fillimi dhe
zgjidhet nga vetë nxënësit.
• Nxënësit që nisin gjuhë të huaj të dytë në
gjimnaz përzgjidhen nëse plotësojnë disa
kritere. Kriteret kanë të bëjnë me notat
paraprake të nxënësve, si: nota mesatare
me një shifër pas presjes e lëndës së gjuhës
së huaj dhe e gjuhës shqipe në klasën e 9-
të ose nota mesatare e të gjitha lëndëve në
klasën e 9-të.
• Gjuhët e huaja janë shumë të rëndësishme
dhe të nevojiten në botë.
7
1. Shkolla jonë u ofron nxënësve kushte
për lexim të pavarur në ambientet e
bibliotekës së shkollës.
2. Çdo nxënës i shkollës është
automatikisht anëtar i bibliotekës shkollore
dhe e shfrytëzon atë në bazë të interesave
të tij.
3. Biblioteka e shkollës mundëson
furnizimin me literaturën e nevojshme dhe
të domosdoshme të mbështetur në
programet mësimore.
5.2- Biblioteka e
shkollës synon që:
8
• -Fëmijët të mësohen me librin dhe ta kenë atë
mik dhe burim të informacionit gjatë gjithë
jetës.
• -Të krijojë hapësirë të mjaftueshme për
nxënësit që dëshirojnë të studiojnë në
bibliotekë dhe për punë në grupe.
• -Të ketë cilësi të lartë të shërbimeve.
• -T’i inkurajojë nxënësit në kërkime dhe
studime të të gjitha niveleve për përfitime të
njohurive të ndryshme.
• -T’i ndihmojë nxënësit në identifikimin dhe
interpretimin e informacioneve.
9
Prof.Safinas Boriçi është një Profesoresh e
Gjimnazit “28 Nëntori”.Është
Administratorja e Bibliotekës së Gjimnazit
“28 Nëntori”.Ka një eksperiencë pune të
gjatë.Lënda që jep është Gjuhë-Letërsi.
• Mesazhi që I jep nxënësve:
-Kujtoj një shprehje të Eliot: "Librat janë miqtë
më të qetë dhe më të përhershëm; ata janë
këshilltarët më të gjindshëm dhe më të
mencur dhe mësuesit më të durueshëm".
FALEMINDERIT PËR VËMËNDJEN!
10
1 sur 10

Recommandé

Plan biznesiPlan biznesi
Plan biznesiEnea Jahollari
45.4K vues21 diapositives
Projekt matematikeProjekt matematike
Projekt matematikeSejda Meça
35.5K vues26 diapositives

Contenu connexe

Tendances

Gazeta e shkollesGazeta e shkolles
Gazeta e shkollesValeria Baçi
148K vues12 diapositives
Ndre Mjeda - 2015Ndre Mjeda - 2015
Ndre Mjeda - 2015Riku Verri
18.1K vues43 diapositives
PROJEKT : SKENDERBEU PROJEKT : SKENDERBEU
PROJEKT : SKENDERBEU #MesueseAurela Elezaj
72.8K vues35 diapositives
ujiuji
ujikoralda
33.2K vues30 diapositives
Rajoni perendimor i ShqiperiseRajoni perendimor i Shqiperise
Rajoni perendimor i Shqiperiseinescela
15.7K vues20 diapositives

Tendances(20)

Gazeta e shkollesGazeta e shkolles
Gazeta e shkolles
Valeria Baçi148K vues
Ndre Mjeda - 2015Ndre Mjeda - 2015
Ndre Mjeda - 2015
Riku Verri18.1K vues
PROJEKT : SKENDERBEU PROJEKT : SKENDERBEU
PROJEKT : SKENDERBEU
#MesueseAurela Elezaj72.8K vues
ujiuji
uji
koralda33.2K vues
Rajoni perendimor i ShqiperiseRajoni perendimor i Shqiperise
Rajoni perendimor i Shqiperise
inescela15.7K vues
Ndikimi i kultures osmane ne ShqiperiNdikimi i kultures osmane ne Shqiperi
Ndikimi i kultures osmane ne Shqiperi
FlavioHabilaj66.9K vues
Trashegimia natyrore e shqiperiseTrashegimia natyrore e shqiperise
Trashegimia natyrore e shqiperise
melissa cani23.4K vues
Veprimtaria e lumitVeprimtaria e lumit
Veprimtaria e lumit
Klevi Hoxha24.2K vues
RruazoretRruazoret
Rruazoret
Ronaldo Marku14.9K vues
Sëmundjet gjenetikeSëmundjet gjenetike
Sëmundjet gjenetike
XhuLia Muca50.7K vues
 turizmi ne shqiperi turizmi ne shqiperi
turizmi ne shqiperi
manomano4616.1K vues
Siguria e fëmijëve në internetSiguria e fëmijëve në internet
Siguria e fëmijëve në internet
enis vladi18.1K vues
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshitSyprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Syprina e katërorit dhe drejtkëndëshit
Adelina Fejzulla124K vues
Humanistet shqiptarHumanistet shqiptar
Humanistet shqiptar
Marjan DODAJ36.3K vues
Projekt gjeografie klasa 9Projekt gjeografie klasa 9
Projekt gjeografie klasa 9
S Gashi22.9K vues
BeratiBerati
Berati
Zamira Hodaj11.9K vues
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPIGazeta e shkolles A.Z.CAJUPI
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPI
Mirsad39.9K vues
Ese: "Qyteti i Endrrave te mia"Ese: "Qyteti i Endrrave te mia"
Ese: "Qyteti i Endrrave te mia"
Xhuliana Haxhiu38.7K vues

Similaire à Revista kulturore redaksia e arsimit

Kujdesi për nxënësitKujdesi për nxënësit
Kujdesi për nxënësitValbona Imeraj
8.4K vues16 diapositives
ESEESE
ESEAlgita Mesiti
5.1K vues5 diapositives
Presentation vetvleresimiPresentation vetvleresimi
Presentation vetvleresimiAnida Rroshi
8.1K vues18 diapositives

Similaire à Revista kulturore redaksia e arsimit(20)

Kujdesi për nxënësitKujdesi për nxënësit
Kujdesi për nxënësit
Valbona Imeraj8.4K vues
ESEESE
ESE
Algita Mesiti5.1K vues
Presentation vetvleresimiPresentation vetvleresimi
Presentation vetvleresimi
Anida Rroshi8.1K vues
Menaxhimi i klases.pdfMenaxhimi i klases.pdf
Menaxhimi i klases.pdf
KlodjanaTopciuLeka27 vues
_menaxhimi-i-klases.ppt_menaxhimi-i-klases.ppt
_menaxhimi-i-klases.ppt
shpresa14297 vues
Menaxhimi i KlasesMenaxhimi i Klases
Menaxhimi i Klases
Anida Ago95.2K vues
Tema : Studim Rasti nxenes ne paaftesi ne te nxene Tema : Studim Rasti nxenes ne paaftesi ne te nxene
Tema : Studim Rasti nxenes ne paaftesi ne te nxene
#MesueseAurela Elezaj22.1K vues
Ese PedagogjieEse Pedagogjie
Ese Pedagogjie
Andi Kullolli8K vues
LEARNING AT HOME !!!LEARNING AT HOME !!!
LEARNING AT HOME !!!
#MesueseAurela Elezaj700 vues
Psikologji shkollore liberPsikologji shkollore liber
Psikologji shkollore liber
Leonard Carcani10.3K vues
Psikologji shkollore liberPsikologji shkollore liber
Psikologji shkollore liber
Leonard Carcani9.8K vues
Plani vjetor lëndor byirenakotobelliPlani vjetor lëndor byirenakotobelli
Plani vjetor lëndor byirenakotobelli
irena kotobelli8.4K vues
Sae 9leksion nr 1861Sae 9leksion nr 1861
Sae 9leksion nr 1861
Nes Suno242 vues

Plus de olinuhi

Mendimi filozofik ne AntikitetMendimi filozofik ne Antikitet
Mendimi filozofik ne Antikitetolinuhi
2.4K vues45 diapositives
Shqiperia dhe Bashkimi EuropianShqiperia dhe Bashkimi Europian
Shqiperia dhe Bashkimi Europianolinuhi
16.6K vues17 diapositives
AutizmiAutizmi
Autizmiolinuhi
1.6K vues7 diapositives

Plus de olinuhi(20)

AutizmiAutizmi
Autizmi
olinuhi1.6K vues
MikrofonatMikrofonat
Mikrofonat
olinuhi535 vues
Shkaqet e ndotjes akustikeShkaqet e ndotjes akustike
Shkaqet e ndotjes akustike
olinuhi36K vues
Pjeset e VeshitPjeset e Veshit
Pjeset e Veshit
olinuhi1.2K vues
Shqiperia TuristikeShqiperia Turistike
Shqiperia Turistike
olinuhi3.3K vues
Te drejtat e femijeveTe drejtat e femijeve
Te drejtat e femijeve
olinuhi391 vues
Mjedisi yne-lokalMjedisi yne-lokal
Mjedisi yne-lokal
olinuhi22.5K vues
Drejtshkrimi i gjuhes shqipeDrejtshkrimi i gjuhes shqipe
Drejtshkrimi i gjuhes shqipe
olinuhi14.3K vues
RobotëtRobotët
Robotët
olinuhi99 vues
Trevat Shqiptare Ne GreqiTrevat Shqiptare Ne Greqi
Trevat Shqiptare Ne Greqi
olinuhi10.7K vues
Shqiptaret ne italiShqiptaret ne itali
Shqiptaret ne itali
olinuhi1.1K vues
Pastrimi i gjuhes shqipePastrimi i gjuhes shqipe
Pastrimi i gjuhes shqipe
olinuhi8.9K vues

Revista kulturore redaksia e arsimit

 • 2. Anëtarët e grupit: 1.Migena Bregu (Kryetare) 2.Olgert Nuhi (Anëtar) 3.Brisilda Zenelaj (Anëtare) 4.Xhulia Buzukja (Anëtare)
 • 3. 1. Më mirë 3 lëndë në 6 orë apo 6 lëndë në 6 orë mësimore? • 3 lëndë në 6 orë mësimore është më mirë se 6 lëndë në 6 orë mësimore për shumë arsye. • Çantat e shkollës janë shumë më të lehta se më parë. • Nxënësit e kanë më të lehtë për të mësuar sepse u duhet të mësojnë vetëm 3 lëndë në ditë dhe kështu kanë më shumë kohë të lirë. • Mësimi mund të shpjegohet më mirë, nxënësit janë më aktivë, bashkëbisedojnë me mësuesit dhe bëjnë më shumë ushtrime duke u bërë më të aftë. • Por ka disa aspekte negative,nxënësi nuk mund të përqendrohet dy orë në zhvillimin e së njejtës lëndë. • Nxënësi ka mbingarkesë mendore dhe emocionale . • Megjithatë ky pëlqehet nga pjesa më e madhe e nxënësve. 3
 • 4. 2.Portofoli I nxënësit duhet të ketë për çdo periudhë 1-2 punime me shumë pikë për punim apo më shumë punime me më pak pikë për punim? 4 • Portofoli i nxënësit është koleksionimi i detyrave dhe i punimeve të kryera nga nxënësi për çdo tremujor në secilën lëndë. • Nuk ka një numër të caktuar të punëve për portofol. • Portofoli i nxënësit duhet të ketë më shumë punime me më pak pikë për punim, kjo është në avantazh të nxënësve. • Më shumë punime me më pak pikë është më mirë sepse nxënësit kanë mundësi të marrin më shumë pikë e si rezultat një notë më të mirë dhe nxënësit bëhen më të aftë duke u ushtruar më shumë.
 • 5. 3.Uniforma shkollore detyrim apo kërkesë e vetë nxënësve të shkollës sonë? 5 1. Uniforma shkollore është një veshje e veshur nga nxënësit e një shkolle dhe është ë detyrueshme. 2. Uniforma shkollore tregon disiplinë, korrektësi dhe rregull në shkollë. 3. Uniforma shkollore tregon barazi mes nxënësve, promovon frymën e shkollës dhe bën që nxënësit të përqendrohen në procesin e mësimit dhe jo në veshjet e tyre. 4. Uniforma shkollore ka edhe anë negative, shkakton pakënaqësi te nxënësi, ndikon në kreativitetin e nxënësve dhe pengon vetëqeverisjen. 5. Megjithatë uniforma shkollore është shumë e rëndësishme dhe e domosdoshme.
 • 6. 4.Gjuha e dytë e huaj në gjimnaz është vazhdimësi e 9-vjeçares apo nis nga fillimi në shkollën tonë? 6 • Nxënësit nga klasa III e arsimit fillor deri në klasën XII, mësojnë dy gjuhë të huaja në shkollë. • Anglishtja që është gjuha e huaj e parë, bërthamë dhe është vazhdimësi e 9- vjeçarese • Gjuha e dytë e huaj që vendoset nga shkollat në varësi të kërkesave të bëra nga nxënësit dhe mund të jetë:frëngjisht, italisht dhe gjermanisht dhe nis nga fillimi dhe zgjidhet nga vetë nxënësit. • Nxënësit që nisin gjuhë të huaj të dytë në gjimnaz përzgjidhen nëse plotësojnë disa kritere. Kriteret kanë të bëjnë me notat paraprake të nxënësve, si: nota mesatare me një shifër pas presjes e lëndës së gjuhës së huaj dhe e gjuhës shqipe në klasën e 9- të ose nota mesatare e të gjitha lëndëve në klasën e 9-të. • Gjuhët e huaja janë shumë të rëndësishme dhe të nevojiten në botë.
 • 7. 7 1. Shkolla jonë u ofron nxënësve kushte për lexim të pavarur në ambientet e bibliotekës së shkollës. 2. Çdo nxënës i shkollës është automatikisht anëtar i bibliotekës shkollore dhe e shfrytëzon atë në bazë të interesave të tij. 3. Biblioteka e shkollës mundëson furnizimin me literaturën e nevojshme dhe të domosdoshme të mbështetur në programet mësimore.
 • 8. 5.2- Biblioteka e shkollës synon që: 8 • -Fëmijët të mësohen me librin dhe ta kenë atë mik dhe burim të informacionit gjatë gjithë jetës. • -Të krijojë hapësirë të mjaftueshme për nxënësit që dëshirojnë të studiojnë në bibliotekë dhe për punë në grupe. • -Të ketë cilësi të lartë të shërbimeve. • -T’i inkurajojë nxënësit në kërkime dhe studime të të gjitha niveleve për përfitime të njohurive të ndryshme. • -T’i ndihmojë nxënësit në identifikimin dhe interpretimin e informacioneve.
 • 9. 9 Prof.Safinas Boriçi është një Profesoresh e Gjimnazit “28 Nëntori”.Është Administratorja e Bibliotekës së Gjimnazit “28 Nëntori”.Ka një eksperiencë pune të gjatë.Lënda që jep është Gjuhë-Letërsi. • Mesazhi që I jep nxënësve: -Kujtoj një shprehje të Eliot: "Librat janë miqtë më të qetë dhe më të përhershëm; ata janë këshilltarët më të gjindshëm dhe më të mencur dhe mësuesit më të durueshëm".