Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Gjallesat me te rrezikuar drejt zhdukjes

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 7 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Publicité

Gjallesat me te rrezikuar drejt zhdukjes

  1. 1.  Kur kafshet deklarohen “te rrezikuara” , ato terheqin vemendjen e qeverive qe kujdesen per mbrojtjen e tyre dhe te mjedisit ku ato jetojn. Ka ligje te posacme kombetare per mbrojtjen e tyre si dhe ligje nderkombetore si pjese e trashigimise natyrore boterore.
  2. 2.  1- Shume lloje fokash  2- Disa lloje luanesh deti
  3. 3.  3- Shume lloje balenash  4- Salmoni
  4. 4.  5-Disa lloje peshkaqenesh 6-Breshkat e detit  7- Disa lloje delfinesh 8- Vidrat . . .
  5. 5.  Panda e kuqe – gjenden ne Indi ^ Kine . Ne bote kane ngel vetem 10.000 dhe arsye e rrezikimit eshte shpyllezimi  Dhia e eger – gjenden ne Pakistan Afganistan dhe ne Uzberiskan.Ne bote kane ngelur rreth 2.500 . Shkak I rrallimit eshte gjuetia  Tigri Siberian – gjendet ne Siberi dhe Rusi.Eshte per te ardhur keq pasi ne bote kane ngelur me pak se 500 te tille. Shkaku I humbjes se tyre esht gjuetia barbare qe iu eshte bere rreth kesaj rrace .

×