Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
EFECTES DEL SOROLL SOBRE LA SALUT.Llegeix aquest text i contesta:Què és el soroll?És un so compost de múltiples freqüèncie...
Font: www20.gencat.catMes informació:Com afecta el soroll a la nostra salut 1. La son.Com afecta el soroll a la nostra sal...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Est2 efectessobrelasalutdelsoroll

  • Soyez le premier à commenter

  • Soyez le premier à aimer ceci

Est2 efectessobrelasalutdelsoroll

  1. 1. EFECTES DEL SOROLL SOBRE LA SALUT.Llegeix aquest text i contesta:Què és el soroll?És un so compost de múltiples freqüències, no articulat, de certa intensitat, i que pot molestar operjudicar les persones.El soroll sovint és una apreciació subjectiva d’un so, ja que un mateix so pot ser considerat agradableo no depenent de la situació, sensibilitat o activitat de la persona receptora.El soroll es considera un contaminant, ja que provoca una sensació auditiva de caràcter desagradable ique en alguns casos arribar a alterar el benestar fisiològic o psicològic dels éssers vius.És una de les variables que cada vegada es tenen més en compte a lhora de valorar la qualitat de vidaque ofereix un entorn residencial, especialment una ciutat o un barri.Fonts de sorollLes principals fonts de soroll ambiental són:- El trànsit: rodat, ferroviari i aeri- Les activitats industrials i recreatives- El veïnatgeDurant els darrers anys, l’increment del trànsit ha estat continu i exponencial, tot i que s’hanesmerçat molts esforços per aconseguir que cada vegada els vehicles facin menys soroll, continuasent la causa principal de soroll ambiental.El grau d’industrialització és generador de fonts de soroll, així com les activitats comercials,artesanals, agrícoles, recreatives, instal·lacions etc. A més, les ubicacions de les activitats industrialsamb la seva dispersió territorial perifèrica generen una forta mobilitat que escampa més soroll.El soroll del veïnatge pot ser també una font de molèsties.Efectes del sorollEl soroll és un contaminant susceptible dafectar la salut de les persones i la seva qualitat de vida; jaque, a més de tenir incidència sobre la salut, també influencia la comunicació i el comportament.La molèstia per soroll porta implícit un fort component subjectiu. Un mateix so pot ser consideratagradable o molest segons les seves característiques, les del receptor i les del moment en què esprodueix.Els efectes sobre la salut poden ser, entre daltres:- Disminució temporal o permanent de la capacitat auditiva- Manifestacions de sensacions de molèstia- Nerviosisme- Irritabilitat- Interferències en el son que produeixen: cansament, disminució del rendiment, disminució de laconcentració en el treball, alteracions del metabolisme, del sistema nerviós central, del sistemaneurovegetatiu, etc.
  2. 2. Font: www20.gencat.catMes informació:Com afecta el soroll a la nostra salut 1. La son.Com afecta el soroll a la nostra salut 2. La son.1.-Ompli la següent graella. FONTS DE SOROLL PRINCIPALS EFECTES SOBRE LA SALUT2.-Quines fonts de soroll tens a prop de ca teva o en la teva vida quaotidiana?3.-Quins principals efectes sobre la teva salut trobes que poden produir-se a curt o llarg termini?4.-Redacta una carta sol·licitant al teu ajuntament la solució del problema amb el qual et trobes.Estructura de la carta:Benvolgut alcalde/sa de Santa Eulària des riu, A causa de …...... Sol·licit que …......Agraint la seva atenció. Salutacions.Nom i llinatges.Santa Eulària des riu, ___ de ________ de 2013.

×