Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Informatika 1

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
informatika
informatika
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 1 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Publicité

Plus récents (20)

Informatika 1

  1. 1. 1.1 Në përfundim të mësimit nxënësit do të jenë të aftë : -Të kuptojnë rolin e informatikës dhe të kompjuterit në shoqëri -Të identifikojne tipat e ndryshëm të kompjuterave INFORMATIKA DHE KOPMJUTERI.LLOJET E KOMPJUTERAVE Informatika është shkenca e përpunimit elektronik të informacionit dhe inxhinieria e sistemeve të informacionit.Informatika zhvillon bazat e veta teorike dhe konceptuale,si dhe përdor bazat e zhvilluara nga shkencat e tjera. Termi informatikë është bashkimi I dy fjalëve të gjuhës franceze”informatique” informacion (ose të dhëna,infoormata) dhe automatique (automatik).U përdor për herë të parë në vitin 1962 nga Filipe Dreifys për të treguar përpunimin automatik aritmetik të fletës. Në disa situata,shkenca e informacionit dhe informatika këmbehen me njeratjetrën.Megjithatë,disa e konsiderojnë shkencën e informacionit si një nëndegë të fushës së gjerë të informatikës. 1

×