Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,

Shqiprim Jashari
Shqiprim Jasharioperator call center à Korporata Energjetike e Kosovës sh.a.
Shqiprim Jashari.
Master Degree
 Ngase Marketing-u ofron
qasje shumë dimensionale.
 Ngase është i
ndërgjegjëshëm në atë që
kërkon tregu.
 Ngase secilën pikë e
vlerëson, kur bëhet fjalë
për konsumatorin.
 Ndjen përgjegjësi në
TREG, indetifikon çdo
elementë.
Ofron atë që kërkon
konsumatori për të plotësuar
nevojën e tij, e jo atë që
prodhohet.
 Është departamenti i cili krijon vlerë
në ndërmarrje.
Është departament i cili i tregon
shitjës se çka kërkon tregu..
 Krijon+ Tregon = Qasja MK në treg
Pra, Marketing-u proces i
gjetjes, ruajtjes dhe mbajtjës së
konsumatorit.
 Roli kyç i
Marketing-ut është
hartimi i strategjisë
së duhur për
vendin e duhur.
 Kjo bëhet më anë të
instrumenteve apo
me anë të
implementimit të
Marketing-ut
Integral.
 Marketing i cili
pëson ndryshime
nga dita në ditë dhe
merr nga një
element po thuajse
çdo ditë.
 Është një qasje e cila ofron risi në treg.
 E studiuar nga ekonomistë Amerikan,
konkretisht nga ekspertë Marketing-u.
Qasje e cila i kërkon Menaxherit të dal
në treg me agjentët e tij, të identifikoj
nevojën e tregut, e më pas në Ndërmarrje
të sjellë ate nevojë në menyrë që t’i
plotësohet kërkesa konsumatorit.
 Nëse i referohemi hierakisë klasike
të Menaxhmentit, Marketing-u nuk
zënë ndonjë pozitë me rol apo
funksion vendimmarrës për
organizatën, por vetëm si sektorë
në Ndërmarrje dhe atë pa u
identifikuar mirë roli dhe rëndësia
që ka Marketing-u.
 Struktura bashkëkohore e
Menaxhimit, Marketing-un e vë në
maje të Piramidës ku Klienti si
burim kryesor i saj tregon peshën
dhe rëndësin që ka ai për
Ndërmarrjën.
 Qasja e re e Marketing-ut, në
kuadër të Ndërmarrjës, kërkon
qasje holistike apo
gjithëpërfshirëse.
HierakiaKlasike vs Hierarkia Bashkëkohore
 Mix-i i Marketing-ut më së
miri vërehet në treg nga
kombinimi i instrumenteve të
tij.
 Është nisur me 4P, dhe
njëherit ato janë instumentet
kryesore të Marketing-ut.
 Por,,,
 Tani janë 7P në Marketing-un
gjithëpërfshirës.
 Ndërmarrja pavarësisht
kësaj,ajo ka një mision:
Të krijoj miksin e qëlluar për
tregun.
 4P
Produkti - Product
Çmimi - Price
Vendi - Place
Promocioni – Promotion
 3P
Njerëzit – People
Proceset – Process
Nevojat fizike- Physical Evidence
 Produktet janë shporta e
konsumit tonë.
 Tani ndërmarrjet fokusin e
kanë në atë se çka të ofrojnë
së pari çka u duhet
konsumatorëve dhe çka ata
janë gjendje të blejnë.
 Në hartim të politikës së
produktit mbeten tiparet e
produktit se:
1. si do të paketohet,
2. çfarë shërbimi shtesë do të
ofrojmë përpos produktit në fjalë,
3. a do të përfshihen në një
manual instruksionet rreth
përdorimit të tij.
etj etj..
Ndërmarrja harton politikën e produktit
ngase asaj i intereson kompletimi i
formulës
produkti duhur = konsumatori i duhur.
 Para se të vendoset çmimi
ndërmarrjet duhet të dinë:
 kostot e tyre
 klientët
 konkurentët.
1) Çmimet duhet të jenë të
ulëta deri në atë masë sa të
tërheqim klientët për t’i
blerë produktet tona.
2) Të mbulojnë koston tonë të
shpenzimit për futjen e tij
në treg.
3) Të mos jetë më i lartë se i
konkurentëve.
Çmimi i një produkti është vetëm shenjë e
asaj se çka janë në gjendje të paguajnë
konsumatorët për të.
 Marketerët hulumtojnë tregun mirë
dhe shpërndarjën e produktit e
bëjnë në forma të ndryshme por
gjithëmon duke lënë mesazh te
konsumatori.
 Ata shpërndarjen e bëjnë në
mënyrë
› Direkte B2B ose C2C
› Indirekte B2C ose C2B(feedback)
Në mënyrë direkte ngase
Prodhuesi komunikon direkt
me klientin.
Ndërsa indirekte ngase Prodhuesi
e dergon tek tregtia me
Shumice, më pas tregtia me
Pakice dhe në fund të Klienti.
 Mënyra Direkte:
 Integrim Vertikal i Kanalit.
 Mënyra Indirekte:
 Integrim Horizontal i
Kanalit.
 Politikë më anë të cilës
Ndërmarrja komunikon me
blerësin apo konsumatorin.
 Hartim i së cilës i tregon rrugen
konsumatorit rreth asaj se cka
ofrohet nga ndërmarrja dhe si ta
gjejë atë.
 Po ashtu komunikohet edhe
aktiviteti i pas-blerjës, se si janë
‘’pritjet’’ nga konsumatori.
 Tani më rëndësi e madhe i
kushtohet Fjalës së gojës (WOM),
e cila shumë ndërmarrja ka
derguar në falimentin , ngase u
përdor për emër të keq.
Format e Promocionit:
 Reklama
 Shitja Personale
 Përparimi i shitjës
 Publiciteti
 Fjala e Gojës.
 People – mund të jetë çdo
njëri të cilin e impresionon
ndonjë produktë.
 Pra kemi kombinime të
ndryshme të Markering-ut
miks.
 Process – fazat e
Ndërmarrjës kalojnë nëpër
procese të ndryshme të cilat
atë e venë në pozita të
ndryshme.
 Physycal Evidence –
shpeshëherë jem dëshmitar
të kohës, ku ndryshimet
fizike paraprihën si procese
të ndryshimit operativ apo
teknikë në Ndërmarrje.
 Marketingu – ngase është
investim në ndërmarrje për
krijim të vlerës së saj për
periudha afatëgjata.
 Ndërsa...
 P-të si instrumente të Marketing-
ut Integral e mbajnë vlerën e
firmës, falë mixit të përshtatshëm
në treg----
› P-të = Oferta jonë për tregun.
Ju Faleminderit për vëmendje
Vërban.Viti 06.03.2014
1 sur 12

Recommandé

Marketing - Përmbledhje par
Marketing - PërmbledhjeMarketing - Përmbledhje
Marketing - PërmbledhjeJozef Nokaj
3.8K vues29 diapositives
Planifikimi i marketingut par
Planifikimi i marketingutPlanifikimi i marketingut
Planifikimi i marketingutValdet Shala
7.5K vues8 diapositives
Njohuri Baze Marketing par
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingMenaxherat
66.2K vues114 diapositives
Produkti ( marketing ) par
Produkti ( marketing )Produkti ( marketing )
Produkti ( marketing )Sabir Asipi
12.4K vues2 diapositives
Bazat e marketingut - produkti par
Bazat e marketingut - produktiBazat e marketingut - produkti
Bazat e marketingut - produktiVeton Sopjani
27.1K vues18 diapositives
Promocioni i shitjeve ( marketing ) par
Promocioni i shitjeve ( marketing )Promocioni i shitjeve ( marketing )
Promocioni i shitjeve ( marketing )Sabir Asipi
18.9K vues3 diapositives

Contenu connexe

Tendances

Kerkimet e tregut Ligjerata-3 par
Kerkimet e tregut Ligjerata-3Kerkimet e tregut Ligjerata-3
Kerkimet e tregut Ligjerata-3Zana Agushi
1.8K vues42 diapositives
Biznes Ndërkombëtar par
Biznes NdërkombëtarBiznes Ndërkombëtar
Biznes NdërkombëtarErmon Cërvadiku
20.7K vues21 diapositives
Promocioni nail reshidi par
Promocioni nail reshidiPromocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidiMenaxherat
6.3K vues48 diapositives
BIZNESI NDËRKOMBËTAR - Dr. Besim Beqaj (Sllajdet e ligjëratave) par
BIZNESI NDËRKOMBËTAR - Dr. Besim Beqaj (Sllajdet e ligjëratave)BIZNESI NDËRKOMBËTAR - Dr. Besim Beqaj (Sllajdet e ligjëratave)
BIZNESI NDËRKOMBËTAR - Dr. Besim Beqaj (Sllajdet e ligjëratave)fatonbajrami1
43K vues36 diapositives
Segmentimi i tregut dhe pozicionimi par
Segmentimi i tregut dhe pozicionimiSegmentimi i tregut dhe pozicionimi
Segmentimi i tregut dhe pozicionimiHekuran Zogaj
17K vues11 diapositives
Bazat e menaxhimit par
Bazat e menaxhimitBazat e menaxhimit
Bazat e menaxhimitMenaxherat
107.7K vues201 diapositives

Tendances(20)

Kerkimet e tregut Ligjerata-3 par Zana Agushi
Kerkimet e tregut Ligjerata-3Kerkimet e tregut Ligjerata-3
Kerkimet e tregut Ligjerata-3
Zana Agushi1.8K vues
Promocioni nail reshidi par Menaxherat
Promocioni nail reshidiPromocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidi
Menaxherat6.3K vues
BIZNESI NDËRKOMBËTAR - Dr. Besim Beqaj (Sllajdet e ligjëratave) par fatonbajrami1
BIZNESI NDËRKOMBËTAR - Dr. Besim Beqaj (Sllajdet e ligjëratave)BIZNESI NDËRKOMBËTAR - Dr. Besim Beqaj (Sllajdet e ligjëratave)
BIZNESI NDËRKOMBËTAR - Dr. Besim Beqaj (Sllajdet e ligjëratave)
fatonbajrami143K vues
Segmentimi i tregut dhe pozicionimi par Hekuran Zogaj
Segmentimi i tregut dhe pozicionimiSegmentimi i tregut dhe pozicionimi
Segmentimi i tregut dhe pozicionimi
Hekuran Zogaj17K vues
Bazat e menaxhimit par Menaxherat
Bazat e menaxhimitBazat e menaxhimit
Bazat e menaxhimit
Menaxherat107.7K vues
E - Marketingu - Dr. Hykmete Bajrami par fatonbajrami1
E - Marketingu - Dr. Hykmete BajramiE - Marketingu - Dr. Hykmete Bajrami
E - Marketingu - Dr. Hykmete Bajrami
fatonbajrami18.5K vues
Pyetje Pergjigje I Xii Kapituj Mikro par Kosovar Sopjann
Pyetje Pergjigje I Xii Kapituj  MikroPyetje Pergjigje I Xii Kapituj  Mikro
Pyetje Pergjigje I Xii Kapituj Mikro
Kosovar Sopjann106.3K vues
Manaxhimi strategjik-nga-literatura-mesimore par coupletea
Manaxhimi strategjik-nga-literatura-mesimoreManaxhimi strategjik-nga-literatura-mesimore
Manaxhimi strategjik-nga-literatura-mesimore
coupletea9.4K vues
Konkurensa monopolistike par Bastri Fetahu
Konkurensa monopolistikeKonkurensa monopolistike
Konkurensa monopolistike
Bastri Fetahu21.6K vues
Plani i biznesit 2014 librari elektronike par Esjona
Plani i biznesit 2014 librari elektronikePlani i biznesit 2014 librari elektronike
Plani i biznesit 2014 librari elektronike
Esjona22.1K vues
MENAXHMENTI - Dr. Berim Ramosaj (Pyetje dhe përgjigje) par fatonbajrami1
MENAXHMENTI - Dr. Berim Ramosaj (Pyetje dhe përgjigje)MENAXHMENTI - Dr. Berim Ramosaj (Pyetje dhe përgjigje)
MENAXHMENTI - Dr. Berim Ramosaj (Pyetje dhe përgjigje)
fatonbajrami160.9K vues
Mikroekonomi-Pytje dhe Pergjigje par Bessnik Latifi
Mikroekonomi-Pytje dhe PergjigjeMikroekonomi-Pytje dhe Pergjigje
Mikroekonomi-Pytje dhe Pergjigje
Bessnik Latifi20.7K vues
MAKROEKONOMIA - Pyetje dhe përgjigje par fatonbajrami1
MAKROEKONOMIA - Pyetje dhe përgjigjeMAKROEKONOMIA - Pyetje dhe përgjigje
MAKROEKONOMIA - Pyetje dhe përgjigje
fatonbajrami1136.3K vues
Politika e distribucionit 9 par Zana Agushi
Politika e distribucionit 9Politika e distribucionit 9
Politika e distribucionit 9
Zana Agushi1.1K vues
Polika e promocionit x par Zana Agushi
Polika e promocionit xPolika e promocionit x
Polika e promocionit x
Zana Agushi3.4K vues
Marketingu Per Bizneset E Vogla par Menaxherat
Marketingu Per Bizneset E VoglaMarketingu Per Bizneset E Vogla
Marketingu Per Bizneset E Vogla
Menaxherat4.3K vues
BIZNESI ELEKTRONIK - Dr. Mihane Berisha (Pyetje dhe përgjigje) par fatonbajrami1
BIZNESI ELEKTRONIK - Dr. Mihane Berisha (Pyetje dhe përgjigje)BIZNESI ELEKTRONIK - Dr. Mihane Berisha (Pyetje dhe përgjigje)
BIZNESI ELEKTRONIK - Dr. Mihane Berisha (Pyetje dhe përgjigje)
fatonbajrami112.1K vues
MENAXHMENTI - Dr. Ymer Havolli (Sllajdet e ligjëratave) par fatonbajrami1
MENAXHMENTI - Dr. Ymer Havolli (Sllajdet e ligjëratave)MENAXHMENTI - Dr. Ymer Havolli (Sllajdet e ligjëratave)
MENAXHMENTI - Dr. Ymer Havolli (Sllajdet e ligjëratave)
fatonbajrami130K vues

Similaire à Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,

Universiteti m ikroekonimi par
Universiteti m ikroekonimiUniversiteti m ikroekonimi
Universiteti m ikroekonimiDuresa M. Bytyqi
1K vues21 diapositives
Marketingu par
MarketinguMarketingu
MarketinguMenaxherat
1.8K vues2 diapositives
Presentation mikroekonomi par
Presentation mikroekonomiPresentation mikroekonomi
Presentation mikroekonomiDuresa M. Bytyqi
1.4K vues16 diapositives
C00d par
C00dC00d
C00dMirdon Bunjaku
829 vues25 diapositives
c00d par
c00dc00d
c00dguest2514d3
942 vues25 diapositives
Njohuri Baze Marketing par
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingMenaxherat
6.9K vues114 diapositives

Similaire à Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,(20)

Njohuri Baze Marketing par Menaxherat
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze Marketing
Menaxherat6.9K vues
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01 par valmirejetishi
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
valmirejetishi800 vues
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti par Kujtim Hameli
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe KontekstiKapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
Kujtim Hameli1.4K vues
Njohuribazemarketing par Arta Kurti
NjohuribazemarketingNjohuribazemarketing
Njohuribazemarketing
Arta Kurti1.4K vues
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje) par fatonbajrami1
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
fatonbajrami1102.2K vues
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija par Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan AlijaTendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Uragan Alija1.3K vues
Strategjite segmentimi i tregut par ekonomia
Strategjite  segmentimi i tregutStrategjite  segmentimi i tregut
Strategjite segmentimi i tregut
ekonomia31.6K vues
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832 par INVA SHAHOLLI
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
INVA SHAHOLLI236 vues
Tipologjia e marketingut pjesa e ii par ekonomia
Tipologjia e marketingut  pjesa e iiTipologjia e marketingut  pjesa e ii
Tipologjia e marketingut pjesa e ii
ekonomia1.6K vues
Bazat e marketingut punimi i produktit par Veton Sopjani
Bazat e marketingut punimi i produktitBazat e marketingut punimi i produktit
Bazat e marketingut punimi i produktit
Veton Sopjani9.7K vues
Ligjerata e 13 & info par ekonomia
Ligjerata e 13 & infoLigjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & info
ekonomia725 vues

Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,

 • 2.  Ngase Marketing-u ofron qasje shumë dimensionale.  Ngase është i ndërgjegjëshëm në atë që kërkon tregu.  Ngase secilën pikë e vlerëson, kur bëhet fjalë për konsumatorin.  Ndjen përgjegjësi në TREG, indetifikon çdo elementë. Ofron atë që kërkon konsumatori për të plotësuar nevojën e tij, e jo atë që prodhohet.  Është departamenti i cili krijon vlerë në ndërmarrje. Është departament i cili i tregon shitjës se çka kërkon tregu..  Krijon+ Tregon = Qasja MK në treg Pra, Marketing-u proces i gjetjes, ruajtjes dhe mbajtjës së konsumatorit.
 • 3.  Roli kyç i Marketing-ut është hartimi i strategjisë së duhur për vendin e duhur.  Kjo bëhet më anë të instrumenteve apo me anë të implementimit të Marketing-ut Integral.  Marketing i cili pëson ndryshime nga dita në ditë dhe merr nga një element po thuajse çdo ditë.  Është një qasje e cila ofron risi në treg.  E studiuar nga ekonomistë Amerikan, konkretisht nga ekspertë Marketing-u. Qasje e cila i kërkon Menaxherit të dal në treg me agjentët e tij, të identifikoj nevojën e tregut, e më pas në Ndërmarrje të sjellë ate nevojë në menyrë që t’i plotësohet kërkesa konsumatorit.
 • 4.  Nëse i referohemi hierakisë klasike të Menaxhmentit, Marketing-u nuk zënë ndonjë pozitë me rol apo funksion vendimmarrës për organizatën, por vetëm si sektorë në Ndërmarrje dhe atë pa u identifikuar mirë roli dhe rëndësia që ka Marketing-u.  Struktura bashkëkohore e Menaxhimit, Marketing-un e vë në maje të Piramidës ku Klienti si burim kryesor i saj tregon peshën dhe rëndësin që ka ai për Ndërmarrjën.  Qasja e re e Marketing-ut, në kuadër të Ndërmarrjës, kërkon qasje holistike apo gjithëpërfshirëse. HierakiaKlasike vs Hierarkia Bashkëkohore
 • 5.  Mix-i i Marketing-ut më së miri vërehet në treg nga kombinimi i instrumenteve të tij.  Është nisur me 4P, dhe njëherit ato janë instumentet kryesore të Marketing-ut.  Por,,,  Tani janë 7P në Marketing-un gjithëpërfshirës.  Ndërmarrja pavarësisht kësaj,ajo ka një mision: Të krijoj miksin e qëlluar për tregun.  4P Produkti - Product Çmimi - Price Vendi - Place Promocioni – Promotion  3P Njerëzit – People Proceset – Process Nevojat fizike- Physical Evidence
 • 6.  Produktet janë shporta e konsumit tonë.  Tani ndërmarrjet fokusin e kanë në atë se çka të ofrojnë së pari çka u duhet konsumatorëve dhe çka ata janë gjendje të blejnë.  Në hartim të politikës së produktit mbeten tiparet e produktit se: 1. si do të paketohet, 2. çfarë shërbimi shtesë do të ofrojmë përpos produktit në fjalë, 3. a do të përfshihen në një manual instruksionet rreth përdorimit të tij. etj etj.. Ndërmarrja harton politikën e produktit ngase asaj i intereson kompletimi i formulës produkti duhur = konsumatori i duhur.
 • 7.  Para se të vendoset çmimi ndërmarrjet duhet të dinë:  kostot e tyre  klientët  konkurentët. 1) Çmimet duhet të jenë të ulëta deri në atë masë sa të tërheqim klientët për t’i blerë produktet tona. 2) Të mbulojnë koston tonë të shpenzimit për futjen e tij në treg. 3) Të mos jetë më i lartë se i konkurentëve. Çmimi i një produkti është vetëm shenjë e asaj se çka janë në gjendje të paguajnë konsumatorët për të.
 • 8.  Marketerët hulumtojnë tregun mirë dhe shpërndarjën e produktit e bëjnë në forma të ndryshme por gjithëmon duke lënë mesazh te konsumatori.  Ata shpërndarjen e bëjnë në mënyrë › Direkte B2B ose C2C › Indirekte B2C ose C2B(feedback) Në mënyrë direkte ngase Prodhuesi komunikon direkt me klientin. Ndërsa indirekte ngase Prodhuesi e dergon tek tregtia me Shumice, më pas tregtia me Pakice dhe në fund të Klienti.  Mënyra Direkte:  Integrim Vertikal i Kanalit.  Mënyra Indirekte:  Integrim Horizontal i Kanalit.
 • 9.  Politikë më anë të cilës Ndërmarrja komunikon me blerësin apo konsumatorin.  Hartim i së cilës i tregon rrugen konsumatorit rreth asaj se cka ofrohet nga ndërmarrja dhe si ta gjejë atë.  Po ashtu komunikohet edhe aktiviteti i pas-blerjës, se si janë ‘’pritjet’’ nga konsumatori.  Tani më rëndësi e madhe i kushtohet Fjalës së gojës (WOM), e cila shumë ndërmarrja ka derguar në falimentin , ngase u përdor për emër të keq. Format e Promocionit:  Reklama  Shitja Personale  Përparimi i shitjës  Publiciteti  Fjala e Gojës.
 • 10.  People – mund të jetë çdo njëri të cilin e impresionon ndonjë produktë.  Pra kemi kombinime të ndryshme të Markering-ut miks.  Process – fazat e Ndërmarrjës kalojnë nëpër procese të ndryshme të cilat atë e venë në pozita të ndryshme.  Physycal Evidence – shpeshëherë jem dëshmitar të kohës, ku ndryshimet fizike paraprihën si procese të ndryshimit operativ apo teknikë në Ndërmarrje.
 • 11.  Marketingu – ngase është investim në ndërmarrje për krijim të vlerës së saj për periudha afatëgjata.  Ndërsa...  P-të si instrumente të Marketing- ut Integral e mbajnë vlerën e firmës, falë mixit të përshtatshëm në treg---- › P-të = Oferta jonë për tregun.
 • 12. Ju Faleminderit për vëmendje Vërban.Viti 06.03.2014