Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Sisari Svinja Rotvajler Labrador Britanska Kratkodlaka Macka

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 23 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Diaporamas pour vous (20)

Publicité

Similaire à Sisari Svinja Rotvajler Labrador Britanska Kratkodlaka Macka (20)

Plus récents (18)

Publicité

Sisari Svinja Rotvajler Labrador Britanska Kratkodlaka Macka

 1. 1. СИСАРИ
 2. 2. СВИЊА РОТВАЈЛЕР МЕЈН КУН ЛАБРАДОР БРИТАНСКА КРАТКОДЛАКА МАЧКА
 3. 3. Свиње имају издигнуту њушку, мале очи и мали реп, који је често уврнут, али понекад и прав. Имају велике наслаге сала и кратке ноге. Свака нога има по четири прста, од којих су по два значајно већа од друга два и користе се за ходање. Имају 44 зуба. Очњаци им расту цео живот, те често трљају горње зубе од доње, да би их трошили. Имају изузетно осетљиво чуло мириса. Због тога су се свиње у прошлости често користиле за проналажење тартуфа, а и данас се за то користе у неким европским земљама. Немајући знојне жлезде, оне се лети кад су велике врућине расхлађују ваљајући се у води или блату. То им помаже и против опекотина, као и против мува и других паразита. Свиње су врло интелигентне, и људи широм света их узимају за кућне љубимце. У исхрани су сваштоједи, што значи да једу храну и биљног и животињског порекла. У заробљеништву, свиње понекад поједу и сопствене младе, обично кад су озбиљно фрустриране и под стресом. Крмача, се може парити са 8-18 месеци старости, а крмци са 8-10. Када се опраси, свиња рађа најмање 6 младунчади,
 4. 4. ЈЕДНОМЕСЕЧНО ПРАСЕ ПРАСЕ У БЛАТУ КРМАЧА СА ПРАСИЂИМА МАЛО ПРАСЕ
 5. 5. ПЕТОМЕСЕЧНО ПРАСЕ МАЛО ПРАСЕ
 6. 6. РОТВАЈЛЕР Ротвајлер је раса домаћег пса из групе шнауцера, молоса, швајцарских пастирских паса. Ротвајлери су врло цењени пси и често се држе као љубимци због своје високе интелигенције, неустрашивости и велике повезаности са власником. Познат је и као месарски пас јер се, наводно у граду Ротвајл, одакле им потиче назив.Налазила и значајна корпорација месара који су за своје потребе користили ротвајлера. Занимљиво је да од свих раса паса, најјачи угриз има управо ротвајлер,најјачи измерени угриз износи 250 kg/cm². Тренутно га користе у аустријској полицији. Смирен, одан и паметан, стрпљив је са децом, али може да буде крволочан са странцима.Врат је јак, рамена су импресивне ширине, док је тело набијено. Ротвајлер је данас друга најпопуларнија раса .Преци данашњих ротвајлера су врло вероватно римски чувари стада. О ротвајлерима као самосталној раси први пут се говори 1890. године а већ 1910. званично је устоличен као полицијски пас. Мужјак је просечне тежине између 50-60 kg и висине 61-69 cm, док женке теже између 35-48 kg, висине 56-63 cm. Просечни животни век ротвајлера углавном између 8 и 11 година. Очи су му бадемасте, тамно смеђе боје, мирног погледа. Њушка је средње дуга, са изузетно снажним зубима.Реп им је природно дугачак и јак.
 7. 7. МУЖИЈАК И ЖЕНКАШТЕНЦИ ОДРАСЛИ МУЖИЈАЦИ ДЕВЕТО МЕСЕЧНИ МУЖИЈАК
 8. 8. БОКСЕР И РОТВАЈЛЕР ОДРАСЛИ МУЖИЈАК РОТВАЈЛЕР И ДЕТЕ
 9. 9. МУЖИЈАК ЛЕЖИ НА КРЕВЕТУ РОТВАЈЛЕР И БЕЛГИЈСКИ ОВЧАР ШТЕНЕ РОТВАЈЛЕРА И БОКСЕР ГРАД ИЗ КОЈЕГ ПОТИЧЕ РОТВАЈЛЕР
 10. 10. Мејн Кун је једна од највећих раса мачака, која је настала природним путем на северноамеричком континенту и симбол је америчке државе Мејн. Назива се и Кун мачка, Мејн мачка или плашљиви џин. Порекло мејн куна није познато. Верује се да потиче од норвешке шумске мачке.Без обзира на непознати настанак ове расе, позната је већ преко 200 година. Излагане су на једној од првих изложби у САД-у, а постоји податак да је 1895.један примерак и победио. У Европи се јавља седамдесетих година 20. века. Мејн Кун је велика полудугодлака мачка, густог крзна. Уши су им дугачке, а тело мишићаво и јако. Одрасле су тек у трећој години, а неки примерци се развијају и до пете. Карактеришу их велике округле очи у благо косом положају. Ноге су снажне и мишићаве, средње дужине. Длака је густа, свиленкаста, краћа на раменима, дужа на трбуху и задњим ногама. Реп је дугачак у корену широк.
 11. 11. СИВО МАЛО МАЧЕ ЖУТО МАЛО МАЧЕ
 12. 12. ЖЕНКА МУЖИЈАКГЛАВА МУЖИЈАКА
 13. 13. ЛАБРАДОР Лабрадор ретривер је један од неколико врста ретривера, врстаптичара. Лабрадор се сматра за најпопуларнију расу пса на свету, и најпопуларнија је раса по регистрацији у САД-у,Уједињеном Краљевству,Пољској, и неколико других држава. Лабрадор је један од најодговорнијих, најпослушнијих и најталентованијих раса на свету. Такође се много користи и у полицији. Снажно грађен, широке лобање, широких и дубоких прса и ребара. Кратак и снажан у слабинама и стражњем делу. Дисплазија кукова, односно коксофеморалног зглоба је врло честа код лабрадор ретривера и наследна је. Једини начин да се она сузбије је отклањање и елиминација јединки из репродукције које имају дисплазију кукова. Лабрадор ретривер Држава порекла:Њуфаундленд (Канада)Надимци Лаб Лабрадор Особине :Висина:Мужјак 50-57 cm Женка 54-56 cm Боја:Једнобојна црна, жута (од беле до лисичје црвене), чоколадна. Животни век: 12–13 година
 14. 14. ШТЕНЦИ ЖУТОГ ЛАБРАДОРА ЖЕНКА ЖУТОГ ЛАБРАДОРА МУЖИЈАК ЖУТОГ ЛАБРАДОРА
 15. 15. ШТЕНЕ ЧОКОЛАДНОГ ЛАБРАДОРА МУЖИЈАК ЖЕНКА
 16. 16. ШТЕНЕ ЦРНОГ ЛАБРАДОРА МУЖИЈАК ЖЕНКА
 17. 17. Британска краткодлака мачка је стара раса домаће мачке, која се јавља током 19. века и једна је од најраније признатих раса у Уједињеном Краљевству. После Другог светског рата стиче популарност и у Америци. Британска краткодлака мачка је пријатне нарави, толерантна је,интелигентна и мирна. Ово је мачка крупног и снажног тела, округле главе и великих очију бакарне или жуте боје. Уши су средње величине и облог врха.Реп је кратак и широк. Длака је густа а дозвољене су многе боје, као и комбинације.
 18. 18. ЗАНИМЉИВЕ ВРСТЕ ПАСА ГОЛОКОЖИ МЕКСИЧКИ ПАС ПАС СВ.ХУБЕРТА
 19. 19. НАПУЉСКИ МАСТИФ МАЛИ БАРБАНСОН

×