Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Velika potera Vini Pua

O avanturi Vini Pua

  • Identifiez-vous pour voir les commentaires

  • Soyez le premier à aimer ceci

Velika potera Vini Pua

  1. 1. ,,Velika potera Vini Pua”,,Velika potera Vini Pua” (Aleksandar Alan Miln)(Aleksandar Alan Miln) Meda Vini Pu se probudio gladan. Pretražio je sve ćupove iMeda Vini Pu se probudio gladan. Pretražio je sve ćupove i nije ništa našao. Odlučo je da ode do šume.nije ništa našao. Odlučo je da ode do šume. Zamolio je prijatelja magarca da mu da malo meda. MagaracZamolio je prijatelja magarca da mu da malo meda. Magarac mu se požalio da nema ni meda ni svoga repa. Zatražio jemu se požalio da nema ni meda ni svoga repa. Zatražio je medinu pomoć.medinu pomoć.
  2. 2. Pošli su šumom. Svratili su kod Sove. Zatražili su pomoć od nje. Predložila je da napišu poruku na listu papira. Oni su to uradili i pokazali Kristoferu. On se nasmejao i rekao da je to dobra ideja. Predložio je nagradu: ,, Ko nađe rep, njemu nagrada - pun ćup meda”. Svi su krenuli u potragu. Meda je bio mnogo gladan. Svratio je kod Kristofera. Pomislio je da možda on ima malo meda. Nije ga pronašao. Opazio je jednu poruku. Nije znao da čita. Uplašio se da neko nije oteo njegovog prijatelja . Svi su se prepali. Odlučili su da naprave zamku. Iskopali su jamu. Međutim, meda je bio nesmotren i upao je u nju. Svi koji su pokušali da mu pomognu, završili su u jami. Sova ih je tešila da će se izvući. Naišao je Kristofer i rekao da je došlo do nesporazuma. Pomogao im je da svi izađu.
  3. 3. Meda je i dalje bio gladan. Otišao je do Sove. Popeo se uz uže. Sova mu je dala malo meda. Rekla mu je da pogleda uže uz koje se popeo. Video je da je to uže rep magarca Lare. Uzeo je i vratio ga. Prijatelji su bili srećni. Kristofer je naredio da donesu nagradu medi. Meda se obradovao punom ćupu meda.Svi njegovi medeni snovi su bili ostvareni.
  4. 4. Aleksandar Alan MilnAleksandar Alan Miln • Rođen 1882. godine u Londonu. Školovao se u očevoj školi u Velsu. Završio je fakutet u Kembridžu. Za decu je napisao četiri knjige. Zbirke pesama koje je napisao su :,,Kad smo bili sasvim mali” i ,,Sada nam je šest godina”. Pisao je knjige o medi Vini Puu. Meda je oživeo u celom svetu i postao omiljeni lik sve dece.
  5. 5. AUTORAUTOR Arsenije Rakić IV-3
  6. 6. AUTORAUTOR Arsenije Rakić IV-3

×