Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
L’ANORÈXIA     I LA    BULÍMIAFadoua BajtitLeire GraciaCarla Baraja
INTRODUCCIÓ  Les adolescents són les més vulnerables a    trastorns de l’alimentació com lanorèxia i la    bulími...
  Baixar de pes serà el seu objectiu, millorar   la seva imatge. No obstant, això   provocarà danys importants a l...
QUE ES         LANORÈXIA?  Lanorèxia consisteix en un trastorn   de la conducta alimentària. La   persona...
ORÍGENS DE LANORÈXIA,     ON COMENÇA.  En alguns casos lanorèxia comença en persones de   quilos de més. Per redu...
ELS PROBLEMES          BÀSICS DEEfectes negatius sobre la salut, que poden arribar en         LANORÈXIA....
LA HIPERACTIVITAT    DE LANORÈXIC  Diem hiperactivitat a la pràctica   dexercicis o activitats físiques. Però  ...
MEDICAMENTS PER       LANORÈXIA.  Els medicaments més usats en el tractament   de lanorèxia són normalment   ...
TRACTAMET DE      L’ANORÈXIA En haver tanta quantitat de  símptomes per determinar si una  persona és anorèxica...
COM SENTIR-NOS BÉ   AMB EL NOSTRE COS?Faig els següents suggeriments per sentir-se bé amb elpropi cos: Quan et miris al...
  Aprèn a valorar-te a tu mateix/a per altres   coses que no siguin la teva aparença.  Quan coneguis a altres, pens...
EN QUÈ CONSISTEIX EL      TRACTAMENT? El metge psiquiatre farà un diagnòstic de lestat  físic i mental de la pers...
COMO ENFRONTAR-SE A      LANORÈXIA SENSE     MORIR EN l’INTENT  Lanorèxia és una malaltia que altera el   co...
UN ALTRE TRANSTORN   ALIMENTARI: LA  Les persones que pateixen bulímia   BULÍMIAdominar els   són incapaces de...
CAUSES DE LA        BULIMIA  Moltes més dones que homes pateixen bulímia. El   trastorn és més comú en noies a...
TRACTAMENT DE LA        BULIMIA  Les persones bulímiques poques vegades necessiten ser   hospitalitzades, si n...
POSSIBLES       COMPLICACIONS  La bulímia pot ser perillosa i fer que es presentin   complicacions greus amb e...
  Aquí hi ha una foto d’un home que té anorèxia,   perquè no només les dones tenen anorèxia.
ATENCIÓ Aquí hi ha un enllaç amb un  qüestionari per qui vulgui saber si  té algun trastorn alimentari.http://www.ino...
 En aquesta pàgina web us poden  ajudar si teniu algun problema.  També podeu trobar informació  sobre els temes, ...
Gracies per   escoltar lafi    nostra   presentació
Anorexia i bulimia
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Anorexia i bulimia

4 230 vues

Publié le

Treball fet al PROJECTE D'INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES. Curs 2012-13.
Fadoua Baijit, Leire Gràcia;, Carla Barajas

 • I recovered from bulimia. You can too! learn more... ●●● http://scamcb.com/bulimiarec/pdf
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici
 • I recovered from bulimia. You can too! learn more... ◆◆◆ http://tinyurl.com/bulimia2recovery
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici
 • I recovered from bulimia. You can too! learn more... ●●● http://ishbv.com/bulimiarec/pdf
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici
 • I recovered from bulimia. You can too! learn more... ♥♥♥ http://scamcb.com/bulimiarec/pdf
     Répondre 
  Voulez-vous vraiment ?  Oui  Non
  Votre message apparaîtra ici

Anorexia i bulimia

 1. 1. L’ANORÈXIA I LA BULÍMIAFadoua BajtitLeire GraciaCarla Baraja
 2. 2. INTRODUCCIÓ Les adolescents són les més vulnerables a trastorns de l’alimentació com lanorèxia i la bulímia, sobretot a partir dels 13 anys, quan comencen a rebre exigències de bellesa de la societat i la moda.
 3. 3.  Baixar de pes serà el seu objectiu, millorar la seva imatge. No obstant, això provocarà danys importants a la salut, arribant alguns casos, a la mort del malalts.
 4. 4. QUE ES LANORÈXIA? Lanorèxia consisteix en un trastorn de la conducta alimentària. La persona que pateix anorèxia té por de tenir un sobrepès, encara que el seu pes sigui normal es veu grassa perquè la seva percepció està alterada. Aleshores inicia una disminució del pes deixant de menjar normalment.
 5. 5. ORÍGENS DE LANORÈXIA, ON COMENÇA. En alguns casos lanorèxia comença en persones de quilos de més. Per reduir aquets quilos ràpidament, comencen a fer dietes estrictes. El problema es que després de perdre aquells quilos que li sobraven continuen fent la dieta fins al punt que no reconeixen si estan grassos o grasses o no. En altres casos son persones molt exigents que volen ser perfectes, que volen tenir el cos perfecte com una model.
 6. 6. ELS PROBLEMES BÀSICS DEEfectes negatius sobre la salut, que poden arribar en LANORÈXIA.casos extrems a la mort. Les noies perden la menstruació. Es donen problemes digestius importants. S’altera el ritme de la son.Efectes socials negatius. Les persones sobsessionen amb el menjar i es van aïllant de tothom i de tot. Es van perdent els amics i amigues. Es perden els interessos pels estudis, hi ha persones que perden la feina...
 7. 7. LA HIPERACTIVITAT DE LANORÈXIC Diem hiperactivitat a la pràctica dexercicis o activitats físiques. Però els anorèxics pensen tota la estona en les calories que han de cremar per baixar pes, per aquest motiu realitzen activitats físiques gran part del dia.
 8. 8. MEDICAMENTS PER LANORÈXIA. Els medicaments més usats en el tractament de lanorèxia són normalment antidepressius, per ajudar a les persones. Serviran principalment en aquells pacients que tinguin depressió per culpa de l’anorèxia.
 9. 9. TRACTAMET DE L’ANORÈXIA En haver tanta quantitat de símptomes per determinar si una persona és anorèxica o té perill de tenir-ne, es difícil fer un bon diagnòstic.. El tractament no es fàcil afecta psicològicament i físicament.
 10. 10. COM SENTIR-NOS BÉ AMB EL NOSTRE COS?Faig els següents suggeriments per sentir-se bé amb elpropi cos: Quan et miris al mirall, assegurat de percebre què és el que tagrada de la teva aparença. Trenca lhàbit de comparar la teva aparença amb la dels altres. No comentis o critiquis laparença dels altres. Aprèn a vestir còmodament, i no només anar a la moda.
 11. 11.  Aprèn a valorar-te a tu mateix/a per altres coses que no siguin la teva aparença. Quan coneguis a altres, pensa que més enllà aparença: ser interessant, enginyós, simpàtic i una persona que sap escoltar.
 12. 12. EN QUÈ CONSISTEIX EL TRACTAMENT? El metge psiquiatre farà un diagnòstic de lestat físic i mental de la persona malalta, i segons el resultat aconsellarà un tractament ambulatori o el seu ingrés en un hospital o clínica. El tractament consisteix a normalitzar lalimentació, juntament amb un tractament psiquiàtric i psicoterapèutic. La família i persones íntimes de la malalt/a també han de rebre orientació i ajuda.
 13. 13. COMO ENFRONTAR-SE A LANORÈXIA SENSE MORIR EN l’INTENT Lanorèxia és una malaltia que altera el comportament i la personalitat del malalt. És necessària lajuda professional i familiar, per tirar endavant amb el tractament.
 14. 14. UN ALTRE TRANSTORN ALIMENTARI: LA Les persones que pateixen bulímia BULÍMIAdominar els són incapaces de impulsos que els porten a menjar, però el sentiment de culpa i vergonya després dingerir molts aliments és tan fort que els porta a prendre una purga (vòmits auto induïts o consum de laxants o diürètics o ambdós), règims rigorosos o exercici excessiu per contrarestar els efectes de les abundants menjars.
 15. 15. CAUSES DE LA BULIMIA Moltes més dones que homes pateixen bulímia. El trastorn és més comú en noies adolescents i dones joves. La persona afectada generalment és conscient que té bulímia i se sent culpable. Es desconeix la causa exacta de la bulímia, però els factors genètics, psicològics, traumàtics, familiars, socials o culturals poden jugar un paper important.
 16. 16. TRACTAMENT DE LA BULIMIA Les persones bulímiques poques vegades necessiten ser hospitalitzades, si no tenen altres problemes afegits com: › Tenir anorèxia. › Presentar depressió. › A vegades necessiten medicació per poder superar el trastorn de la bulímia.
 17. 17. POSSIBLES COMPLICACIONS La bulímia pot ser perillosa i fer que es presentin complicacions greus amb el pas del temps.Per exemple, el vòmit freqüent deixa àcid estomacala l’esòfag (el tub que va de la boca a lestómac), laqual cosa pot causar danys permanents en aquestaàrea del cos.
 18. 18.  Aquí hi ha una foto d’un home que té anorèxia, perquè no només les dones tenen anorèxia.
 19. 19. ATENCIÓ Aquí hi ha un enllaç amb un qüestionari per qui vulgui saber si té algun trastorn alimentari.http://www.inolvidables15.com/tests/test
 20. 20.  En aquesta pàgina web us poden ajudar si teniu algun problema. També podeu trobar informació sobre els temes, notícies i articles relacionats amb el tema...http://www.acab.org/home.php
 21. 21. Gracies per escoltar lafi nostra presentació

×