Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Siperfaqja e figurave gjeometrike

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
Syprina
Syprina
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 112 Publicité

Siperfaqja e figurave gjeometrike

 1. 1. FormulaFormula tete siperfaqevesiperfaqeve
 2. 2. Drejtkëndëshi
 3. 3. Drejtkëndëshi Cila është formula e siperfaqes?
 4. 4. Drejtkëndëshi Cila është formula e siperfaqes? bh
 5. 5. Drejtkëndëshi Cila është formula e siperfaqes? bh Çfarë figure tjetër ka 4 kënde të drejtë?
 6. 6. Drejtkëndëshi Cila është formula e siperfaqes? bh Çfarë figure tjetër ka 4 kënde të drejtë? Katrori!
 7. 7. Drejtkëndëshi Cila është formula e siperfaqes? bh Çfarë figure tjetër ka 4 kënde të drejtë? Katrori! A mund ne përdorim të njëjtën formulë për të njëhsuar sipërfaqen?
 8. 8. Drejtkëndëshi Cila është formula e siperfaqes? bh Çfarë figure tjetër ka 4 kënde të drejtë? Katrori! A mund ne përdorim të njëjtën formulë për të njëhsuar sipërfaqen? Po
 9. 9. Praktikë!Praktikë! Drejtkëndësh Katror 10m 17m 14cm
 10. 10. PërgjigjePërgjigje Drejtkëndësh Katror 10m 17m 14cm 196 cm2 170 m2
 11. 11. Pra, atëherë çfarë ndodh në qoftë se ne presim një drejtkëndësh sipas diagonales? Çfarë na formohen?
 12. 12. Trekëndësh Pra, atëherë çfarë ndodh në qoftë se ne presim një drejtkëndësh sipas diagonales? Çfarë na formohen?
 13. 13. Trekëndësh Pra, atëherë çfarë ndodh në qoftë se ne presim një drejtkëndësh sipas diagonales? Çfarë na formohen? 2 Trekëndësha
 14. 14. Trekëndësh Pra, atëherë çfarë ndodh në qoftë se ne presim një drejtkëndësh sipas diagonales? Çfarë na formohen? 2 Trekëndësha Pra, atëherë çfarë ndodh me formulen?
 15. 15. Trekëndësh Pra, atëherë çfarë ndodh në qoftë se ne presim një drejtkëndësh sipas diagonales? Çfarë na formohen? 2 Trekëndësha Pra, atëherë çfarë ndodh me formulen?
 16. 16. Trekëndësh Pra, atëherë çfarë ndodh në qoftë se ne presim një drejtkëndësh sipas diagonales? Çfarë na formohen? 2 Trekëndësha Pra, atëherë çfarë ndodh me formulen? bh
 17. 17. Trekëndësh Pra, atëherë çfarë ndodh në qoftë se ne presim një drejtkëndësh sipas diagonales? Çfarë na formohen? 2 Trekëndësha Pra, atëherë çfarë ndodh me formulen? bh 2
 18. 18. Praktikë!Praktikë! Trekëndësh 5 cm 14 cm
 19. 19. PërgjigjePërgjigje 35 cm2Trekëndësh 5 cm 14 cm
 20. 20. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh
 21. 21. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh
 22. 22. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh
 23. 23. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh
 24. 24. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2
 25. 25. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram.
 26. 26. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ?
 27. 27. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ?
 28. 28. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ?
 29. 29. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ?
 30. 30. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ?
 31. 31. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ?
 32. 32. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ?
 33. 33. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ?
 34. 34. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ?
 35. 35. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ?
 36. 36. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ? Çfare formule mund te perdorim tani per figuren qe formohet ?
 37. 37. Paralelogrami Le të shikojmë në një paralelogram. Çfarë ndodh nëse ne heqim nje trekendesh ne njerin skaj dhe e vendosim ne skajin tjeter te paralelogramit ? Çfare formule mund te perdorim tani per figuren qe formohet ? bh
 38. 38. Paralelogrami Kini kujdes! Lartësia duhet të jetë pingul me bazen, ashtu si anën e një drejtkëndësh! bh
 39. 39. Paralelogrami Kini kujdes! Lartësia duhet të jetë pingul me bazen, ashtu si anën e një drejtkëndësh! bh
 40. 40. Paralelogrami Kini kujdes! Lartësia duhet të jetë pingul me bazen, ashtu si anën e një drejtkëndësh! bh
 41. 41. Rombi Rombi është vetëm një paralelogram me të gjitha brinjet e barabarta! Pra, ai gjithashtu ka te njejten formule te siperfaqes (bh). bh
 42. 42. Praktikë!Praktikë! Paralelogrami Rombi 3 cm 9 cm 4 cm 2.7 cm
 43. 43. PërgjigjePërgjigje 10.8 cm2 27 cm2 Paralelogrami Rombi 3 cm 9 cm 4 cm 2.7 cm
 44. 44. Le të provojmë diçka të re me paralelogramin.
 45. 45. Le të provojmë diçka të re me paralelogramin. Më parë, ju verejtet se mund të përdorni dy trapeza për të bërë një paralelogram.
 46. 46. Le të provojmë diçka të re me paralelogramin. Më parë, ju verejtet se mund të përdorni dy trapeza për të bërë një paralelogram. Le të përpiqemi të kuptojme se formulën që ne tani kemi mesuar ta pershtatim per trapezin.
 47. 47. Trapezi
 48. 48. Trapezi
 49. 49. Trapezi Pra, ne shohim se jemi duke e ndarë paralelogramin në gjysëm. Këtë do të bëjmë dhe me formulën ?
 50. 50. Trapezi Pra, ne shohim se jemi duke e ndarë paralelogramin në gjysëm. Këtë do të bëjmë dhe me formulën ? bh
 51. 51. Trapezi Pra, ne shohim se jemi duke e ndarë paralelogramin në gjysëm. Këtë do të bëjmë dhe me formulën ? bh 2
 52. 52. Trapezi Por tani ka një problem. Çfarë është e gabuar me bazën ? bh 2
 53. 53. Trapezi bh 2 Pra, ne duhet të japin llogari për bazën e ndarë, duke marrë bazën lartë, baza1, dhe bazën e poshtme, baza 2. Duke shtuar ato së bashku, marrim bazën origjinale nga paralelogrami. Lartësitë janë të njëjta, kështu që nuk ka problem aty.
 54. 54. Trapezi (b1 + b2)h 2 Pra, ne duhet të japin llogari për bazën e ndarë, duke marrë bazën lartë, baza1, dhe bazën e poshtme, baza 2. Duke shtuar ato së bashku, marrim bazën origjinale nga paralelogrami. Lartësitë janë të njëjta, kështu që nuk ka problem aty. base 2 base 1 base 1 base 2
 55. 55. Praktikë!Praktikë! Trapezi 11 m 3 m 5 m
 56. 56. PërgjigjePërgjigje 35 m2Trapezi 11 m 3 m 5 m
 57. 57. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh
 58. 58. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh
 59. 59. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh
 60. 60. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh
 61. 61. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2
 62. 62. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2
 63. 63. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2
 64. 64. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2
 65. 65. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2
 66. 66. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2
 67. 67. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2
 68. 68. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2
 69. 69. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2
 70. 70. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2
 71. 71. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 72. 72. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 73. 73. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 74. 74. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 75. 75. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 76. 76. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani ...më tani ... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 77. 77. Le te kthehemi tek trekendeshi. I shtojme dhe nje trekendesh tjeter dhe na formohet nje figure qe quhet deltoid.
 78. 78. Deltoidi Le te kthehemi tek trekendeshi. I shtojme dhe nje trekendesh tjeter dhe na formohet nje figure qe quhet deltoid.
 79. 79. Deltoidi Tani ne kemi për të përcaktuar formulën. Nga figura kemi dy trekendesha pra do perdorim formulen e trekëndëshit përsëri?
 80. 80. Deltoidi Tani ne kemi për të përcaktuar formulën. Nga figura kemi dy trekendesha pra do perdorim formulen e trekëndëshit përsëri? bh 2
 81. 81. Deltoidi Tani ne kemi për të përcaktuar formulën. Nga figura kemi dy trekendesha pra do perdorim formulen e trekëndëshit përsëri? bh 2 Diagonalja e deltoidit formon dy trekendesha te barabarte.
 82. 82. Deltoidi Now we have to determine the formula. What is the area of a triangle formula again? bh 2 Diagonalja e deltoidit formon dy trekendesha te barabarte. Pra kemi shumen e dy trekendeshave. Ose shumzojme formulen me dy
 83. 83. Deltoidi bh 2 *2 = bh
 84. 84. Deltoidi Tani ne kemi një problem tjetër. Çfarë është baza dhe lartësia e një deltoidi? Vija e gjelbërt është quajtur bosht simetrie, dhe vija e kuqe është gjysma tjetër e diagonales se vogel. bh 2 *2 = bh
 85. 85. Deltoidi Le te perdorim formulen e Deltoidit. Boshti Simetrise * Gjysma e diagonales tjeter
 86. 86. Praktikë!Praktikë! Deltoidi 2 cm 10 cm
 87. 87. PërgjigjePërgjigje Deltoidi 2 cm 10 cm 20 cm2
 88. 88. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh
 89. 89. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh
 90. 90. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh
 91. 91. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh
 92. 92. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2
 93. 93. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2
 94. 94. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2
 95. 95. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2
 96. 96. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2
 97. 97. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2
 98. 98. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2
 99. 99. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2
 100. 100. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2
 101. 101. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2
 102. 102. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 103. 103. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 104. 104. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 105. 105. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 106. 106. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 107. 107. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 108. 108. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 109. 109. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 110. 110. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2 (b1 + b2)h 2
 111. 111. Përmbledhje deriPërmbledhje deri më tani...më tani... bh bh 2 (b1 + b2)h 2 Symmetry Line * Half the Other Diagonal
 112. 112. PërmbledhjePërmbledhje përfundimtarepërfundimtare Sigurohuni që tëSigurohuni që të gjitha formulat tuaj janë shkruar poshtëgjitha formulat tuaj janë shkruar poshtë bh bh 2 (b1 + b2)h 2 Symmetry Line * Half the Other Diagonal

×