Publicité
Publicité

Contenu connexe

Similaire à HERCULES .pdf(20)

Publicité

Dernier(20)

HERCULES .pdf

 1. 1 Οι Άθλοι του Ηρακλή σ΄ ένα Σύγχρονο Πλανήτη 2ο 6/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αιγαίου Ρόδος 2011
 2. 2
 3. 3
 4. 4 Το σχολείο μας συνοδοιπόρος στις καινοτόμες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορούσε παρά να συμμετέχει στο διαγωνισμό «αειφόρο σχολείο», στα πλαίσια του οποίου υλοποιήθηκε και αυτό το παραμύθι. Ένα δημιούργημα από όλους τους μαθητές του Σχολείου μας , οι οποίοι δίνοντας μία τοπική διάσταση στους άθλους του Ηρακλή περιγράφουν και υπογραμμίζουν την υφιστάμενη κατάσταση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της Ρόδου και προτείνουν λύσεις με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
 5. 5 Παιδαγωγική Ομάδα όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Μαντικού Τίνα, Μουστάκα Αγγελική, Λιβανίου Ευαγγελία,Ιωαννίδου Τζίνα, Μανουσάκη Καρολίνα, Χατζηνικόλα Σταματία, Μπιλλήρη Ευδοκία, Διακομανώλη Ε. Βαξοβάνου Σ. Γιαννικόπουλος Ι. Συλλογική εργασία όλων των μαθητών του Σχολείου Επιμέλεια Έκδοσης- Γραφικών & Εικονογράφησης η Επιστημονική Υπεύθυνος Μαντικού Τίνα Επιμέλεια Κειμένου Λιβανίου Ευαγγελία ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011
 6. 6
 7. 7
 8. 8 περιεχόμενα • 1.Αρετή και Κακία υπερκατανάλωση • 2. Η Λερναία Ύδρα Καταστροφές από πλημμύρες, σεισμούς • • 3.Το γοργοπόδαρο ελάφι Ζώα υπό εξαφάνιση • 4. Οι στάβλοι του Αυγεία αειφόρος διαχείριση • 5. Τα άλογα του Διομήδη Μη ορθολογική χρήση της τεχνολογίας • 6. Τα μήλα των εσπερίδων Αειφόρος διαχείριση στην παραγωγή
 9. 9 Μια φορά και ένα καιρό στο όμορφο νησί της Ρόδου… …ζούσε ο Μεγάλος Βασιλιάς Διαγόρας μαζί με τους συμπολίτες του. Όμως εκείνος ήταν μεγάλος καταναλωτής και έτσι η Ρόδος έγινε ένας μεγάλος σκουπιδότοπος
 10. 10 Ο σύγχρονος Διαγόρας ήταν ένας υπερκαταναλωτής. Πετούσε τα πάντα , χρησιμοποιούσε πράγματα μόνο μίας χρήσης, όπως μπουκάλια, πλαστικά.. Μία μέρα πήγε στο δάσος άφησε όλα τα σκουπίδια του εκεί, το μόλυνε και έγινε και αιτία να ξεσπάσει μία μεγάλη πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καούν όλα τα δέντρα και τα ζωάκια να χάσουν τα σπίτια τους και οι άνθρωποι το οξυγόνο τους! Δεν πήγαινε πουθενά με τα πόδια , δεν χρησιμοποιούσε ποδήλατο παρά μόνο αυτοκίνητο το οποίο έβγαζε φοβερό μαύρο καπνό από την εξάτμιση του. Οδηγούσε τόσο απρόσεχτα που σκότωσε τρία πουλάκια με τις ρόδες του αυτοκινήτου του. Επίσης κάθε μέρα έκανε βάρη με κούτσουρα που έκοβε από το δάσος, αλλά το φοβερό ήταν πως κάθε μέρα έκοβε και ένα νέο δεντράκι!
 11. 11 Οι ρόδιος Ηρακλής ήταν πολύ προβληματισμένος. Βασανιζόταν πάρα πολύ καιρό προκειμένου να βρει λύση για το νησί του και να το σώσει από τον υπερκαταναλωτή σύγχρονο Διαγόρα.. Όμως τα περιβαλλοντικά προβλήματα γινόταν όλο και περισσότερα, ξεφύτρωναν σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας.
 12. 12 Οι Ροδίτες δεν ήξεραν τι να κάνουν! Βρίσκονταν μπροστά σε μεγάλο δίλημμα. Να ακολουθήσουν το σύγχρονο Διαγόρα δηλαδή το δρόμο της Κακίας που φάνταζε όμορφος και αστραφτερός ή τον Ρόδιο Ηρακλή δηλαδή το δρόμο της Αρετής που φαινόταν δύσκολος και απροσπέλαστος; Οι Ροδίτες άκουγαν και έβλεπαν σιωπηλοί και προβληματισμένοι
 13. 13 Οι Ροδίτες όλο άκουγαν και έβλεπαν ........
 14. 14 Τότε ο Ρόδιος Ηρακλής κοιτάει…
 15. 15 ξανακοιτάει το φράγμα την ήρεμη φύση και τα καφέ σπιτάκια στο φράγμα της Απολλακιάς και του Γαιδουρά ...
 16. 16 Και παίρνει τη μεγάλη απόφαση... ενώνει το φράγμα του Γαιδουρά με το φράγμα της Απολακκιάς και καθαρίζει όλη τη Ρόδο από τη βρωμιά που την περιτριγυρίζει. Το νερό πέφτει με ορμή και τα καθαρίζει όλα! Οι άνθρωποι σίγουρα πήραν ένα μάθημα για την καθαριότητα και το περιβάλλον. Σίγουρα τα ζώα θα είναι πολύ χαρούμενα γιατί δεν θα τους ενοχλούν πια τα σκουπίδια , όμως και τα παιδιά θα είναι χαρούμενα, γιατί θα μπορούν να παίξουν ήρεμα χωρίς τα σκουπίδια να τους είναι εμπόδιο. Τώρα που καθάρισε τη Ρόδο ο Ηρακλής όλοι είναι χαρούμενοι! Συγχαρητήρια Ηρακλή!!!
 17. 17 Πώς σε λένε; - Εμένα με λένε Λουκά. Εσένα; Εμένα με λένε Ελένη. Έχεις μάθει για τα προβλήματα της γης; Ναι και λυπάμαι. Εννοείς για τα σκουπίδια που πετάν οι άνθρωποι στη γη; Ναι, ακριβώς. Χαίρομαι που είσαι φίλη μου γιατί είσαι λογική και νοιάζεσαι για το περιβάλλον. Και βέβαια νοιάζομαι, επειδή ζούμε εδώ. Θα ήθελες να ζεις σε έναν τόπο με σκουπίδια; Όχι βέβαια με τίποτα. Έχω μια απορία. Γιατί έχουν μυαλό οι άνθρωποι αφού δεν το χρησιμοποιούν; Εεε!!! Μα και εγώ μαζί σου! Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί έχω κι εγώ την ίδια απορία. Κάτι σκέφτηκα! Τι; Να πάμε να ανακυκλώσουμε όσα σκουπίδια μπορούμε να βρούμε. Και να μαζέψουμε τα απορρίμματα. Όμως πού είναι τα απορρίμματα; Στη θάλασσα, στους δρόμους και στα πάρκα. Να πάμε στις θάλασσες, στους δρόμους και στα πάρκα να μαζέψουμε από κάτω τα απορρίμματα και να πάμε στον πιο κοντινό κάδο ανακύκλωσης. ( Μάζεψαν τα σκουπίδια και πήγαν στον κάδο) Κοίτα Ελένη! Να διαβάσουμε τις οδηγίες του κάδου: ανακυκλώνουμε τα εξής: χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μεταλλικά κουτιά, μπαταρίες και αλουμινόχαρτα. Ας τα ανακυκλώσουμε! Επιτέλους, καθάρισε η πόλη. Καλά τα λες. Καθάρισε η πόλη από τα σκουπίδια.
 18. 18 Επειδή στα δύο δωδεκάχρονα παιδιά άρεσε πολύ η Μελέτη Περιβάλλοντος αποφάσισαν να πάνε ένα ταξίδι και εξερευνήσουν τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση. Έτσι λοιπόν βρέθηκαν στα δάση της Ελλάδας με πρώτη γνωριμία τους το ελάφι. Το ελάφι βέβαια το ήξεραν από τα σχολικά τους βιβλία και συγκεκριμένα από την Ιστορία τους, από τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή. Ο Ευρυσθέας έβαλε τον Ηρακλή να του φέρει το ιερό ελάφι της Άρτεμις. Για να μπορέσει να βρει ο Ηρακλής και να πιάσει το ελάφι έπρεπε να ταξιδέψει πολύ. Από το ταξίδι αυτό του Ηρακλή εμπνεύστηκαν και η Ελένη με το Λουκά και αποφάσισαν να γνωρίσουν τα ζώα που απειλούνται. Και με οδηγό τον Ηρακλή αποφάσισαν να ξεκινήσουν με το ελάφι. Και αφού ευχαρίστησαν το ελάφι για τις πληροφορίες συνεχίζουν το ταξίδι τους. Λουκά; Ορίστε; Ξέρεις για τις κακομοίρες τις φώκιες που εξαφανίζονται; Ναι ξέρω. Τις κακομοίρες τις φώκιες Μονάχους-μονάχους που τις σκοτώνουν μόνο για τη γούνα τους. Το ξέρεις ότι η Ρόδος παλιά λεγόταν ελαφίνα επειδή είχαν φέρει οι Ιταλοί πολλά ελάφια για να εξολοθρεύσουν τα φίδια; Ας πάμε λοιπόν σε ένα δάσος της Ρόδου να δούμε μια αγέλη ελαφιών. Πάνε στο δάσος και βρίσκουν μια αγέλη από ελάφια. Ποιο είναι το ύψος σου; Ξεκινάει από 1, 34 μέτρα και φτάνει μέχρι 1,54. Ποιο είναι το βάρος σου; Από 125 έως 200 κιλά. Και τι τρως; Χόρτα. Και πώς ξεχωρίζουμε τα αρσενικά από τα θηλυκά ελάφια; Τα αρσενικά έχουν μεγάλα κέρατα ενώ τα θηλυκά μικρά. Σε ευχαριστούμε ελαφάκι για τις πληροφορίες.
 19. 19 Έχεις δίκιο. Και τα καημένα τα δελφίνια που μπλέκονται στα δίχτυα των ψαράδων. Ναι αλλά ευτυχώς έχουν δόντια και κόβουν τα δίχτυα. Ναι αλλά ξέχασες κάτι. Τι; Ότι τα δίχτυα μολύνουν τη θάλασσα. Ναι σωστά αλλά τουλάχιστον ελευθερώνονται τα δελφίνια. Και η χελώνα Καρέτα-καρέτα. Το μάθαμε και στα Αγγλικά: turtle. Τα μωρά της όταν γεννιούνται μερικά χάνουν το δρόμο και δεν πάνε στη θάλασσα. Ααααα! Και πού πάνε; Προφανώς…. στο δρόμο, και τα πατάνε τα αυτοκίνητα. Τα κακόμοιρα… Και όσα πάνε στη θάλασσα… άλλος κίνδυνος… Ποιος; Υπάρχουν καρχαρίες και τα τρώνε. Και όσα τα καταφέρουν στο τέλος την πατάνε. Γιατί; Γιατί μπλέκονται στα δίχτυα των ψαράδων και δεν μπορούν να ξεφύγουν όπως τα δελφίνια. Και συνεχίζουν το ταξίδι τους πιο μακριά τώρα για να γνωρίσουν και τα άλλα ζώα.
 20. 20 Ας ξεκινήσουμε για την παραλία. Αααα! Ο πατέρας μου με τη βάρκα του. Μπορεί να μας πάει εκείνος. Ναι αλλά Ελένη είπαμε να μην έρθουν οι γονείς μας. Ας κρυφτούμε μέχρι τη νύχτα και όταν φύγει θα πάρουμε τη βάρκα και θα φύγουμε. Ωραία ιδέ! Ο πατέρας μου έφυγε! Ας πάμε! Μπαίνουν στη βάρκα και φεύγουν. Ελένη! Ελένη! Φτάσαμε στην παραλία της Αφρικής. Μια χελώνα Καρέτα-καρέτα και τα καρετάκια της!!! Έλα, έλα πάμε στη ζούγκλα να δούμε τις τίγρεις. Κοίτα μια καφέ αρκούδα, it’s a bear! Η πολική αρκούδα; Όχι! Η πολική αρκούδα δε ζει εδώ. Ζει στο Βόρειο Πόλο, στους πάγους. Να η τίγρης! Ναι! Να τη! Ελένη ξέρεις ότι οι τίγρεις έχουν εχθρούς τους ανθρώπους; Ναι, το ξέρω. Ας πάμε να δούμε τι θα μάθουμε για αυτές. Ναι αλλά καλύτερα είναι να δούμε πιο συναρπαστικά ζώα. Πάμε από τη θάλασσα. Γιατί; Για να δούμε τα δελφίνια. Και τι ζώα λες να συναντήσουμε στο δρόμο μας να πάμε να δούμε τα δελφίνια; Δεν ξέρω! Ας πάμε καλύτερα και θα δούμε. Λουκά! Λουκά! Έλα γρήγορα! Μόλις είδα ένα μωρό δελφίνι. Πως το ξέρεις ότι είναι δελφίνι, αφού είναι βράδυ; Το κατάλαβα από τον ήχο του δελφινιού. Και πώς ξέρεις τι ήχο κάνουν τα δελφίνια; Το διάβασα στην εγκυκλοπαίδεια. Έχει πολλά στοιχεία για τα δελφίνια.
 21. 21 Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε! Πάνε στη βάρκα και συνεχίζουν το ταξίδι τους. Πώς περνάτε στα δάση; Όχι και τόσο καλά γιατί φοβόμαστε μην πιάσει καμιά φωτιά. Τι τρώτε; Εγώ τρώω μπαμπού. Κι εγώ!! Κι εγώ!! Πάμε τώρα στη βάρκα μας πίσω. Φεύγουν με τη βάρκα και περνάν από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Εκεί βλέπουν τον Λευκό καρχαρία. Λουκά κοίτα στη στεριά… ένα ελάφι. Πού; Πού; Στα δεξιά Και συνεχίζουν το ταξίδι τους για Κίνα. Καθώς πήγαιναν προς τα δάση της Κίνας συνάντησαν μια οικογένεια Πάντα και άρχισαν την κουβέντα.
 22. 22 Γεια σου! Πώς τα περνάς; Α; τα λέμε καλά! Κουρασμένος είμαι! Πώς προστατεύεσαι από τους εχθρούς σας; Παλεύω πρώτα μαζί τους και μετά τους τρώω… Δεν πρέπει να τρως ανθρώπους, ούτε ψάρια. Θα σου άρεσε να σε τρων οι άνθρωποι; Να τρως φύκια και σκοτωμένους οργανισμούς. Από τι κινδυνεύεις; Κινδυνεύω από τα πετρέλαια και από τα σκουπίδια που πετάνε τα καράβια. Και συνεχίζουν το ταξίδι της επιστροφής. Δεν περνάμε μια βόλτα και από το τσίρκο; Πάμε να δούμε πως περνάνε τα ζώα και εδώ; Να ένας ελέφαντας! Ελέφαντα πώς τα περνάτε εδώ; Καθόλου καλά! Μας χτυπάνε συνέχεια για να κάνουμε κόλπα Πάμε και στα λιοντάρια. Εσείς πώς τα περνάτε εδώ; Εμείς τα περνάμε καλύτερα από τα άλλα ζώα γιατί δε μας χτυπάνε πολύ, επειδή μας φοβούνται. Bye bye lions! Τα παιδιά πάνε στη βάρκα και συνεχίζουν το ταξίδι τους. Κοιμούνται στη βάρκα κατά τη διάρκεια του γυρισμού. Ξημερώνει…. Λουκά! Λουκά! Φτάσαμε σπίτι μετά από τόση περιπέτεια! Ναι! Επιτέλους. Έλα να παρκάρουμε τη βάρκα στη θέση που την είχε ο μπαμπάς. Έλα πάμε σπίτι! Μαμά! Μπαμπά! Που ήσασταν βρε παιδιά τόσες μέρες; Ήμασταν σε ταξίδι. Είδαμε πολλά ζώα. Όπως; Μια τίγρη, καφέ αρκούδες, δελφίνια, ελάφια…. Μην το ξανακάνετε αυτό, να φύγετε τόσο μακριά. Ανησυχήσαμε πολύ. Εντάξει μαμά! Δεν θα το ξανακάνουμε. Αλλά μόνο αν κι εσείς δεν ρυπαίνετε το περιβάλλον! Εντάξει! Εντάξει! Μη φωνάζετε! Το περιβάλλον είναι βρόμικο και πρέπει να το καθαρίσουμε. Τα ζώα εξαφανίζονται! Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Τα παιδιά δεν ξανάφυγαν από το σπίτι. Έκαναν ανακύκλωση βοηθώντας το περιβάλλον να καθαρίσει.
 23. 23 Άστραψε και βρόντηξε στον Όλυμπο. Τι να συμβαίνει άραγε πάλι; Ανάστατος τριγυρνούσε ο Απόλλωνας απ αυτά που είχε διαβάσει. Τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» της Ρόδου έγραφαν: «Πυρκαγιές», «πλημμύρες», « ενεργειακά προβλήματα», «ρύπανση», «απορρίμματα».
 24. 24 Ο Απόλλωνας απεγνωσμένα πηγαίνει να συναντήσει τον πατέρα του Δία, για να συζητήσουν τα προβλήματα που τον απασχολούν για την Ηλιούσα του. Μετά από ένα πολύωρο διάλογο ο Δίας αποφασίζει να δώσει «χείρα βοηθείας» συστήνοντάς του τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής εμφανίζεται ξαφνικά, μέσα από ένα ξέφωτο μαζί με τους βοηθούς του τα κατάμαυρα άλογα του Διομήδη που από ανθρωποφάγα είχαν μετατραπεί σε πρεσβευτές καλής θελήσεως και είχαν ως κύριο ανθρωπιστικό τους έργο την προστασία των φτωχών και των αδυνάτων. _ Τι έγινε πατέρα μου και με κάλεσες με τόση ανησυχία; _Η Ρόδος Ηρακλή παιδί μου, το νησί του Απόλλωνα, καταστρέφεται. Χρειάζεται άμεση βοήθεια. _( Ο Ηρακλής απευθύνεται στα άλογα) Πιστοί μου σύντροφοι το καθήκον μας καλεί να αναλάβουμε δράση. Η πρόσκληση για μια άμεση συγκέντρωση ανάμεσα στους εκπροσώπους του ζωικού βασιλείου της Ρόδου ήταν επιτυχής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του Ροδινιού.
 25. 25 Ήταν όλοι εκεί.
 26. 26 Αρχηγός ορίστηκε και τη συζήτηση άνοιξε το ελάφι Πλατόνι, Ντάμα-Ντάμα. _ Στις τελευταίες πυρκαγιές στη Νότια Ρόδο και κυρίως στις δασικές περιοχές της Ιστρίου, Λαέρμων, Προφύλιας, Λάρδου και Ασκληπειού, η φυλή μ ας δέχτηκε μεγάλο πλήγμα. Χάθηκε το σπίτι μας και το είδος μας κοντεύει να εξαφανιστεί. _ Το ίδιο κοντέψαμε να πάθουμε και εμείς ! βροντοφώναξε η αντιπροσωπεία από την κοιλάδα των Πεταλούδων. _Εγώ είμαι το ενδημικό ψάρι γκιζάνι !Έρχομαι απ΄το φασούλι της Ψίνθου. Είμαι θυμωμένο, γιατί το είδος μου κοντεύει να εξαφανιστεί. Οι λίμνες έχουν στερέψει. Σε μια συνομιλία μετά ξαδέρφια μου στις γύρω θάλασσες ,μου ανέφεραν ότι και εκεί η κατάσταση από τα λύματα έχει αρχίσει να γίνεται αποπνικτική. Τη σειρά πήραν η ομάδα των μικρόσωμων αλόγων απ’ τον Αρχάγγελο.Η Λινδία, η Αθηνά, ο Φοίβος, ο Αίθωνας ο Κουτσούτης και ο Διαγόρας. Εμείς είμαστε οι μόνοι που επιζήσαμε απ τη φυλή μας. Η συζήτηση είχε διάρκεια .Τα προβλήματα ήταν πολλά που δεν μπορούσαν να λυθούν εύκολα. Μα σαν « από μηχανής θεός» όμως τα άλογα του Διομήδη,που συντόνιζαν τη συζήτηση, έκαναν μια εκπληκτική πρόταση. Είχαν ακούσει για τα πρώτα δειλά βήματα των παιδιών του 2 Πειραματικού σχολείου στο μονοπάτι της αειφορίας. _ Μα τι είναι αειφορία ; ρώτησε μια πεταλούδα. _ Η χρήση των πλούτων της γης (πετρέλαιο ,νερό κ.α) να γίνεται με μέτρο, γιατί αυτοί οι θησαυροί δεν είναι ανεξάντλητοι. Πρέπει λοιπόν να σεβαστούμε το δικαίωμα των επόμενων γενεών να τις απολαύσουν και εκείνοι, απάντησε το Πλατόνι. Στη συνάντηση λοιπόν που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου στο κτίριο της Ακαδημίας πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις.
 27. 27 Όλοι συμφώνησαν ότι η γνώση του προβλήματος δεν αρκεί από μόνη της για τη λύση. Ο Θεός μας έδωσε τη γη για να ζούμε εκεί με αρμονία, αλλά εμείς τι κατά φέραμε; Σιγά- σιγά αρχίσαμε να μην ενδιαφερόμαστε για τον πλανήτη μας. Μολύναμε τη θάλασσα, τον αέρα, το περιβάλλον, καταστρέψαμε το σπίτι μας. _Να κάνουμε αναδάσωση στις καμένες περιοχές είπε η Δούκισσα και ο Νικόλας. _ Να χρησιμοποιούμε το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είπε ο Λέων και ο Θεοδόσης. _ Να ντυνόμαστε καλύτερα και να χρησιμοποιούμαι λιγότερο τα καλοριφέρ είπαν η Ευδοξία, η Μαντώ και η Μελίνα με μια φωνή. _ Να κλείνουμε τα φώτα στους χώρους που δεν χρησιμοποιούμε, είπαν ο Αντώνης και ο Παναγιώτης. _ Να κλείνουμε απ το διακόπτη τις ηλεκτρικές συσκευές που δεν χρησιμοποιούμε είπαν ο Δημήτρης, ο Γιάννης Π και ο Βαγγέλης. _ Να διαχειριζόμαστε σωστά τα σκουπίδια μας ,δηλαδή, πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο και ό,τι μπορεί να ανακυκλωθεί είπαν ο Γιάννης Κ και ο Γιάννης Τ. Μετά αποφασίστηκε να γίνουν όλοι πρεσβευτές και να ταξιδέψει αυτό το μήνυμα σ’όλο τον κόσμο.
 28. 28 Τα παιδιά …
 29. 29 βλέπουν, προβληματίζονται
 30. 30 και … «Οραματίζονται» το Περιβάλλον…
 31. 31 Τα παιδιά … βλέπουν, προβληματίζονται και … «Οραματίζονται» το περιβάλλον…
 32. 32 Οραματίζονται έναν όμορφο κόσμο…
 33. 33 Έναν κόσμο για ΟΛΟΥΣ εμάς!!!
 34. 34 Οι μαθητές μας • Α΄τάξη ΑγγελόπουλοςΓεώργιος ΔημητρακοπούλουΒασιλική ΚοτσαμπάσογλουΦλώρα ΚωστάκηςΒασίλειος-Κωνσταντίνος ΚωστήΑιμιλία Λάβδα Δέσποινα-Ραφαέλλα ΛάρσενΓαβριήλ-Ιωάννης ΜαριέττοςΓεώργιος ΜαριέττουΕλευθερίaΕυαγγελία ΜικκιούΜάριος ΜισίκοςΓεώργιος ΜπίλληΜαρία-Χριστίνα ΠάνιτςΜιχαήλΆγγελος ΠανουργιάςΠαύλος ΠαρθένηΜαλαματή ΠρεζεράκουΜαρίαΑγγελική ΡεΐσηΧριστίνα ΣταματέλλουΕλένη ΣώρραΘεοδώρα ΤριομμάτηΑικατερίνη ΧειράκηΣοφία ΧριστοδούλουΑναστασία-Γεωργία Β΄τάξη ΑργύρηςΒασίλης ΒαρώνοςΕυάγγελος ΒασιλώττουΑγγελική ΕγγλέζουΚαρολίνα ΖαρκάδαΣταματίαΠαναγιώτα ΚαραγιάννηΚαλλιόπηΤσαμπίκα ΚαραμανώληςΜαρτίνας ΚαστανίδηΕλένη ΚουρμάνοςΖήσης ΜαστόρουΆγγελος ΜαστόρουΧρήστος ΝικηταράςΒασίλειος ΝτάλιαΜαριάννα ΠολυχρόνηΔέσποινα ΡεΐσηςΙωάννης ΡούσοςΣταμάτης ΣιάτραΙωάννα Στεργίου-ΒαξοβάνοςΜάριος ΤουρλούγκουΜαρία ΤριανταφύλλαΒασιλική ΦραράκηΜαρία ΧατζηκώσταΤσαμπίκα Γ΄τάξη ΑλίουΑλέξανδρος ΑντωνάΧρυσάνθη ΔιμέλληΔέσποινα ΚαστελλοριζιούΕιρήνη ΚοτσαμπάσογλουΑλέξανδρος-Τσαμπίκος ΚουτούζηςΑντώνης ΚωβαίουΑναστασία-Μαρία ΜισίκουΣταυροθέα ΜπόζιοςΙωάννης ΝτάσκαςΕυάγγελος ΞενοφώντοςΜαρία ΠάνιτςΑλέξιος ΠαπαγιαννάκηςΜιχαήλ ΠαπαδοπούλουΑικατερίνη ΠαπαοικονόμουΚαθολική ΠηδιάκηςΕμμανουήλ ΠροβιδάκηΓεωργία ΣαράντηΧριστίνα ΣεχρεμέληςΠαναγιώτης ΣταματέλλοςΗλίας ΤσαγγαρινόςΓεώργιος-Εφραίμ ΤσιτζιλώνηΕιρήνη ΦεϊζίδηςΔημήτριος ΧριστοδούλουΕυφροσύνη
 35. 35 Οι μαθητές μας… Στ΄τάξη ΑλίουΆγγελος ΑρφάνηςΓρηγόριος ΒασιλοπούλουΑντωνία ΓιαννιούΑντώνης ΙσκάςΑντώνιος ΚανέλληΠαναγιώτα ΚανέλληςΑριστείδης ΚούντραςΠέτρος ΚουτούζηςΝικόλαος ΛεβέντηςΠολυχρόνης ΝικολίτσηςΣωτήριος ΠαθιάκηςΕμμανουήλ ΠαπαγιαννάκηΒασιλική ΣκλάβουΠαρασκευή ΣουλούνιαςΑλέξανδρος ΣταματάκηςΦίλιππος ΣυλικιώτηΣμαράγδη ΣώρραΣοφία ΥψηλάντηςΑντώνιος ΦιλιππάκηςΙωάννης ΦωταράςΓεώργιος ΧαραλάμπουςΜαρία ΧρυσανθόγλουΣάββας Ε΄τάξη ΒελεγράκηΑδαμαντία ΓιαννακάκηςΝικόλαος ΚαρπαθάκηςΙωάννης-Πέτρος ΚωβαίοςΛέων-Μίκαελ-Νίκλα ΛάβδαςΓεώργιος ΛογοθέτηςΠαναγιώτης ΜάχληΔούκισσα-Ιωάννα ΝικηταράςΘεοδόσιος ΞενάκηςΑντώνιος ΠανάΜελίνα ΠανουργιάΕυδοξία ΠιτροπάκηςΙωάννης ΤσακίρηςΔημήτριος ΤσακίρηςΙωάννης ΧαραλάμπουςΕυάγγελος Δ΄τάξη ΓεωργάΒασιλεία-Μιχαλία ΓεωργάΣεβαστή-Μαρία ΔημητρακοπούλουΧρυσάνθη ΔιακοσάββαςΕμμανουήλ ΙσκάςΚωνσταντίνος ΚαραμανώληςΣίμωνας-Αλέξανδρος ΚαστρουνήςΙωάννης-Νεκτάριος ΚουρμάνοςΔημήτριος ΛάρσενΆτζελο-Νίκολεζ ΜαννάκηςΧρήστος-Γεώργιος ΜάργαςΙωάννης ΜικκιούΓεώργιος ΞίπαΧριστίνα-Ανθή ΟικονομίδηΣοφία-Αθανασία ΟικονομίδηςΜιχαήλ-Τσαμπίκος ΠαθιάκηςΑλέξανδρος ΠελίκαΑγγελική ΠολυχρόνηςΤσαμπίκος ΣιάτραςΓεώργιος-Μιχαήλ ΤσακίρηςΝικόλαος ΦανουριάδηΛουκία-Ραφαέλα-Ερμιόνη ΧαραλάμπουςΖαφείρης-Μιχαήλ ΧατζησταματίουΕλένη
 36. 36 2ο 6/θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αιγαίου
Publicité