Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Mail art

art postal

 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Mail art

 1. 1. ART POSTAL MAIL ART
 2. 2. Pequeña historia del mailNueva York, 1955. Encontramos al que en el futuro habría de ser recordado como padre del mail art trabajando en una librería de la ciudad. Es el jovencísimo Ray Johnson y recién ha salido de la Black Mountain, mítica escuela neoyorkina vinculada ya para siempre al recuerdo de Jonh Cage o Andy Warhol. Lo interesante no fue crear estas obras diminutas, ni siquiera bautizarlas con un nombre extravagante, la buena-idea fue enviarlas por correo, mandarlas a una lista plural de destinatarios que habrían de recibirlas en sus casas. Los primeros receptores pasaron a convertirse en emisores, se iniciaba el proceso de comunicación. La ciudad se vió envuelta con las líneas de un cruce de sobres postales cargados de collages y recortes de prensa, nacía la primera gran red de mail art. Unos años más tarde esa red pasó a tener un nombre grandilocuente e irónico constituyéndose en la New York Correspondence School of Art, y guiñando un ojo al cruce de palabras entre Escuela de Arte de Nueva York y a las escuelas por correo en la que algún artista enseñaba arte mediante suscripción. Poco después se convertiría en la Correspondence School Dance.
 3. 3. El Mail Art o Art Postal (AP) és un moviment planetari d'intercanvi i comunicació a través del correu postal. El seu origen es pot remuntar a l'inici del servei postal, ja que és aquest el seu mitjà de difusió.
 4. 4. Existeixen diversos principis que s'entenen acceptats i compartits pels actors del mail art. Aquests han esdevingut en normes a complir en l'exercici del mail art i constitueixen la seva essència més profunda, de manera que si no es respecten, fa trontollar-se l'esperit del mail art. Tots ells no són sinó signes diferenciadors de l'art oficial, on el mercat és qui dicta les normes i al que cal ajustar-se per a sobreviure.
 5. 5. • Llibertat d'expressió: encara que de vegades en els projectes del mail art s'estableixen temes determinats, a l'artista postal se li suposa llibertat absoluta per a l'exercici de la seva activitat. • No hi ha seleccions, no hi ha jurats. Tots els treballs rebuts en els projectes s'accepten i s'exposen, sense limitacions. • No hi ha vendes. Els diners i el mail art no es duen bé, els treballs enviats romanen en poder dels seus receptors en forma d'arxius, i aquests tenen el dret d'exposar-los, col·leccionar-los o disposar d'ells com desitgin, amb una certa obligació entesa de preservar- los i conservar-los de la millor manera possible. • Realitzar catàlegs o llistes dels participants en els projectes entra dintre tant de les possibilitats econòmiques del moment i de cada artista postal, com de les normes de la bona educació.
 6. 6. PROJECTE ART POSTAL Medi Ambient Reutilitzar Objectius: 1. Propulsar la conscienciació en el tema del Medi Ambient, emmarcant-nos en les quatre R: Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Recuperar. 2. Incorporar l’art al tema del reciclatge de residus. 3. Utilitzar el Correu com a canal de comunicació amb altres centres educatius. 4. Involucrar a diferents Centres educatius de Secundària de les Illes Balears en la participació artística anomenada Art Postal.
 7. 7. PROJECTE ART POSTAL Medi Ambient Reutilitzar BASES: 1. Les postals enviades han d’estar subjectes al tema proposat: R de Reutilitzar 2. Es pot treballar el tema de la reutilització (lletres, paraules, poemes, dibuixos, fotos, etc.) o enviar objectes amb material reutilitzat (cartró, fusta, acetat, etc.) 3. La tècnica és lliure (Collage, fotografia, dibuix, etc.) 4. El període per a la recepció de les obres serà de l’1 de Gener al 31 de Març de 2010. 5. Les obres han de ser el format postal i las dimensiones no superiors a 18 x 24 centímetres. 6. Les obres s’han d’enviar com a targetes postals. 7. Les obres s’enviaran a través de correu a l’adreça de l’IES Puig de sa Font.
 8. 8. PROJECTE ART POSTAL Medi Ambient ReutilitzarBASES: 8. La següent informació constarà a cada obra, en la part posterior de la postal: Nom del participant /grup, nivell educatiu, direcció del Centre Educatiu i, si cal títol de l’obra i tècnica 9. La participació està oberta a tot l’àmbit educatiu (alumnes, professors, personal administratiu, etc.) del nostre centre i d’altres de les Illes Balears. 10. Cada participant només podrà enviar una obra. També es podrà participar com a grup. No hi haurà cap inscripció, ni premi. 11. No hi ha seleccions, no hi ha jurat. Tots els treballs rebuts s'accepten i s'exposen, sense limitacions. 12. Totes les obres rebudes s’exhibiran en un lloc per determinar en el tercer trimestre (final). Es notificarà en el seu moment. 13. Las obres rebudes s’incorporaran a la col·lecció de l’IES Puig de sa Font.
 9. 9. PROJECTE ART POSTAL Medi Ambient Reutilitzar
 10. 10. REUTILITZAR
 11. 11. Els objectes que constitueixen aquest moviment artístic són variats i inclouen llibres d'artista, postals d'artista, segells d'artista, collage, segells de cautxú, vídeos, àudios, copy-art, i un llarg etcètera en el qual cap citar els mateixos sobres postals, intervinguts i convertits en objectes artístics pels remitents. Actualment, acceptat en les biennals, objecte d'estudis acadèmics, inclòs en llibres i antologies, estudiat en les universitats, o de tractament obligat en tota revista d'art de prestigi, està sofrint els intents de ser integrat socialment, per aquesta clàssica manera d'absorció que realitza la societat davant la presència d'un cos estrany en la seva estructura cultural.
 12. 12. El moviment artístic cal situar-lo dins de grups com Fluxus o els neo- dadaístes. El fet d'utilitzar aquest mitjà de transport condiciona les característiques de l'objecte a enviar, quant a grandària, pes o forma, que han d'atenir-se a les condicions establertes pels diferents serveis postals de cada país. És freqüent que existeixin el que podríem denominar "transgressions" del sistema per ambdues parts, de vegades els artistes postals juguen amb les especificacions estatals del correu, i altres, els funcionaris permeten la circulació d'aquests objectes prenent part en un joc del que ja formen part siguin o no conscients d'això. El canal és part integrant, i de vegades la de major pes, ja que aporta el soroll, la incertesa, o la intervenció sobre l'obra de les diferents fases administratives per les quals transcorre el viatge postal. Però el mail art és una mica més que un simple intercanvi d'art a través del correu, és sobretot comunicació. Ambdós aspectes, art i comunicació es fonen en l'enviament postal, prevalent en cada ocasió i depenent de cada artista postal, un sobre l'altre, o establint una compensació entre ambdues característiques.

  Soyez le premier à commenter

  Identifiez-vous pour voir les commentaires

art postal

Vues

Nombre de vues

197

Sur Slideshare

0

À partir des intégrations

0

Nombre d'intégrations

4

Actions

Téléchargements

2

Partages

0

Commentaires

0

Mentions J'aime

0

×