Publicité

Природа - ОС - 2 клас - В. П.

учител à ОУ "Проф. Д. Димов"
4 Dec 2012
Publicité

Contenu connexe

Présentations pour vous(20)

En vedette(20)

Publicité

Plus de Veska Petrova(20)

Dernier(20)

Publicité

Природа - ОС - 2 клас - В. П.

 1. Веска Петрова, ОУ”проф. Д. Димов”, гр. Ловеч
 2. Всичко онова, което ни заобикаля наричаме ПРИРОДА.
 3. Природата е изворът на живот. Ние сме нейни създания. Както природата ни е дарена, така може да ни бъде иззета, затова трябва да я пазим. Тя е наша и животът ни без нея е немислим.
 4. ПРИРОДА
 5. Представители: хора растения гъби животни
 6. размножават се дишат развиват се хранят се растат движат се умират Те са представители на живата природа.
 7. вода Представители: въздух слънце почви
 8. Защо не можем да живеем без слънце, вода и въздух? Свържете така, че да е вярно. съдържа кислород, който вдишваме непрекъснато. ни дава светлина и топлина. утолява жаждата и поддържа живота.
 9. Защо живата природа не може да съществува без неживата?
 10. Между живата и неживата природа съществува непрекъсната връзка. Без слънцето, въздуха и водата животът на земята е невъзможен. • За секунди си запушете нослетата. Какво се случва? - Не ви достига въздух, за да дишате. • Да си направим ветрило. Какво усещате? - Вятърът, който усещате е движението на въздуха. • Ако за няколко дни оставим цвете без вода и светлина какво ще се случи с него? - Ще изсъхне.
 11.  Без вода човек може да живее няколко дни.  Без въздух може да живее само няколко минути.  Водата е полезна, но може да бъде и опасна.  Трябва да сме внимателни със слънцето. То може да ни навреди.
 12. Природата е част от нас и ние сме част от нея. Ако загубим природата - губим и себе си. Нека я пазим, защото даром ни е дадена, но това не би попречило на абсолютно нищо да ни я отнеме. „Природата никога не спира в своето движение и наказва всяко бездействие." Гьоте
 13. І група – Как човекът унищожава природата? ІІ група – Мерки за опазване и съхраняване на природата.
 14. Веска Петрова, ОУ”проф. Д. Димов”, гр. Ловеч
Publicité