Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Excursió al museu marítim

170 vues

Publié le

  • Identifiez-vous pour voir les commentaires

  • Soyez le premier à aimer ceci

Excursió al museu marítim

  1. 1. A un viatger Arribes de llunyes terres, Arribes de llunyes aigües, Has vist lo sol de dos mons I de dos cels l’estelada. L’estela de ton vaixell A la terra has dat per faixa, Lligant amb tres nusos d’or Europa, Amèrica i Àsia. Jacint Verdaguer Excursió al Museu Marítim Destinat a cicle mitjà Material: cap. Organització dels alumnes: en gran grup Procediment: Els indians s’embarcaven en vaixells a buscar fortuna, s’iniciaven en una aventura desconeguda en la recerca de coneixements i diners en un nou món. Dit així sembla poètic. Tant viatjar inspirava per escriure els sentiments més purs en diaris, cartes, etc. Mossèn Cinto Verdaguer, en els seus viatges amb la companyia transatlàntica de Antonio López va escriure poemes. Un d’ells el va anomenar l’Atlàntida. Proposem una activitat dintre d’aquest mateix context. L’activitat consisteix en fer una excursió al museu marítim de Barcelona. El que es pretén es que els infants es sentin els propis aventurers. Hem pensat que el Museu Marítim és un lloc on els infants, entre vaixells i peces de vaixells poden sentir la verdadera sensació de viatjar en vaixell a buscar fortuna, poden sentir les sensacions que els propis indians sentien. Allà parlarem de la companyia de vaixells
  2. 2. transatlàntica Espanyola i la seva historia, ens col·locarem en rotllana i explicarem en forma de narració i amb expressions gestuals la història d’alguns indians que van anar a buscar fortuna, i llegirem el poema “l’Atlàntida” de Mossèn Cinto Verdaguer mentre ells tenen els ulls tancats i aprofitarem per tractar les emocions dels infants. A partir d’aquesta activitat volem que els infants coneguin una mica més de la història, siguin capaços de utilitzar la imaginació per traslladar-se a una època d’aventurers que agafen el vaixell per anar a fer fortuna i transmetin les seves emocions a través de l’escolta de històries i poesies.

×