Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
Emri___________________________

Titulli: ________________________________________

Instrument-Vlerësimi i Tekstit “Përshk...
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Instrument per vleresimin e Pershkrimit

Ky instrument perdoret per vleresimin e teksteve pershkruese, si letrare ashtu dhe joletrare. Perdoret si pas shkrimit te Kopjes se Pare nga vete nxenesi, ashtu edhe nga mesuesi pas perfundimit te Kopjes perfundimtare. Eshte e pershtatshme per nx nga kl 2-9.

  • Identifiez-vous pour voir les commentaires

Instrument per vleresimin e Pershkrimit

  1. 1. Emri___________________________ Titulli: ________________________________________ Instrument-Vlerësimi i Tekstit “Përshkrues” Çfarë kërkohet të ketë një tekst Përshkrues? Paragrafi i parë hyrës, prezanton objektin e përshkrimit dhe tërheq vëmendjen e lexuesit. Paragrafët përmbajnë grupe faktesh rreth çështjes, cilësi e karakteristika të saj. Fjalë të fuqishme dhe përshkruese janë përdorur për të krijuar një fotografi në mendjen e lexuesve dhe t’i ndihmojnë ata të kuptojnë objektin e përshkrimit. Shkrimi përmban shumë informacione rreth temës. Një fotografi apo diagram shërben për t’i dhënë lexuesit më shumë informacion. Folje në kohën e tashme apo të shkuarën në varësi të llojit të përshkrimit. Shkrimi ka kuptim dhe një mesazh të qartë. Përdorim i saktë i fjalëve dhe gramatikës. Tekst i shkruar sipas rregullave të drejtshkrimit dhe sipas formatit të kërkuar. Data_________________ 1 2 Pikët_____/27maksimale 3

×