Matematike e avancuar 1 FUNKSIONET

Xhoana Pepa
Xhoana PepaXhoana Pepa

MATEMATIKE E AVANCUAR KLASA X

PUNOI:XHOANA PEPA KLASA X-A
1.Funksioni f(x):y=ax 
Ky funksion paraqet nje drejtez qe pret boshtet XoY,pra kalon nga origjina. 
2.Funksioni:f(x) y=ax+b 
Ky funksion eshte nje drejtez qe pret boshte xoy.
3.Funksioni:f(x)y=√x,x nga 푅+ 
Ky funksion nje vije e lemuar qe e ka origjinen ne koordinaten ne 
piken(0;0). 
a 
푥 
4.Funksioni:f(x)y= 
ku x≠0 
Ky funksion paraqet nje hiperbole e cila kur :1.a>0 ndodhet ne kuadratin e 1 dhe 
te 3.Ndersa kur a0 ndodhet ne kuadratin e 2 dhe te 4. 
5.Funksioni:f(x)y=푎푥2 
Ky eshte nje funksion linear dhe paraqet nje parabole .Kur a>0,parabola I ka 
krahet lart,ndersa kur a<0,parabola I ka krahet poshte. 
6.Funksioni:f(x)y=풂풙ퟐ + 퐛 ,ku a≠0 
f(x)y=풂(풙 − 풎)ퟐ,a≠0 
f(x)y=풂(풙 − 풎)ퟐ + 퐛,a≠o.Grafiku eshte parabole me kulm (m;b).
7.Funksioni I fuqise se dyte: 
f(x)y=푎푥2 + bx + c 
Grafiku I ketij funksioni eshte nje parabole me qender ne kulmin C(m;n),ku m=− 
풃 
ퟐ풂 
dhe n= 
− 
푫 
ퟒ풂 
.
8.Funksioni eksponencial:f(x)y=푎푥 
Grafiku I ketij funksioni eshte nje vije e lemuar qe pret boshtin ordinatave ne piken(0;1),por nuk e pret 
boshtin e abshisave.Ky funksion ndahet ne dy pjese 
1.a>o, kjo sjell qe funksioni eshte rrites. 
2.0<a<1,kjo sjell qe funksioni eshte zbrites. 
9.Funksioni logaritmik: 
f(x)y= 
Grafiku I ketij funksioni eshte nje vije e lemuar e cila pret boshtin e abshisave ne 
piken(1;0),kurse boshtin e ordinatave nuk e pret.Zgjidhja e ketij funksioni shqyrtohet ne dy 
pjese.
VETITE E FUNKSIONIT EKSPONENCIAL 
 BASHKESIA E PERCAKTIMIT ESHTE BASHKESIA 
R 
 BASHKESIA E VLERAVE TE FUNKSIONIT ESHTE 
]0:+∞[ 
 FUNKSIONI EKSPONENCIAL ESHTE I KUFIZUAR 
NGA POSHTE DHE I PAKUFIZUAR NGA LART 
 VLERA E FUNKSIONIT Y=AX PER X=0 ESHTE 1 
 FUNKSIONI EKSPONENCIAL ESHTE MONOTON 
NE R :RRITES KUR A.1 ZBRITES KUR 0<A<1 
VETITE E FUNKSIONIT LOGARITMIK 
 BASHKESIA E PERCAKTIMIT TE FUNKSIONIT 
Y=LOGAX ESHTE INTERVALI ]0:+∞[ 
 BASHKESIA E VLERAVE TE FUNKSIONIT 
Y=LOGAX ESHTE R 
 PER X=1 VLERA E FUNKSIONIT LOGARITMIK 
ESHTE 0 
 FUNKSIONI LOGARITMIK Y=LOGXA ESHTE I 
PAKUFIZUAR NGA LART DHE I PAKUFIZUAR NGA 
POSHTE NE INTERVALIN ]0:+∞[ 
 FUNKSIONI LOGARITMIK Y=LOGXA ESHTE 
RRITES KUR A>1 
 FUNKSIONI LOGARITMIK Y=LOGXA ESHTE 
ZBRITES KUR 0<A<1
Matematike e avancuar 1 FUNKSIONET
Matematike e avancuar 1 FUNKSIONET

Recommandé

Funksioni par
FunksioniFunksioni
Funksionikoralda
44.7K vues4 diapositives
Funksione matematikore par
Funksione matematikoreFunksione matematikore
Funksione matematikoreKlea Vyshka
45.2K vues16 diapositives
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf par
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdf
-funksionet-kuadratik-eksponencial-dhe-logaritmik-pdfVieni Dapaj
9.8K vues21 diapositives
Monotonia, ekstremumet, perkulshmeria e nje funksioni par
Monotonia, ekstremumet, perkulshmeria e nje funksioniMonotonia, ekstremumet, perkulshmeria e nje funksioni
Monotonia, ekstremumet, perkulshmeria e nje funksioniMaja
8.9K vues10 diapositives
Derivati dhe zbatimet par
Derivati dhe zbatimet Derivati dhe zbatimet
Derivati dhe zbatimet #MesueseAurela Elezaj
12.8K vues5 diapositives
funksioni par
funksioni funksioni
funksioni koralda
21.9K vues17 diapositives

Contenu connexe

Tendances

Menyrat e zgjidhjes se ekuacionit te fuqise se dyte par
Menyrat e zgjidhjes se ekuacionit te fuqise se dyteMenyrat e zgjidhjes se ekuacionit te fuqise se dyte
Menyrat e zgjidhjes se ekuacionit te fuqise se dyteTeutë Domi
2.5K vues8 diapositives
Funksionet ne jeten e perditshme par
Funksionet ne jeten e perditshmeFunksionet ne jeten e perditshme
Funksionet ne jeten e perditshmematildad93
30K vues17 diapositives
Matematike par
MatematikeMatematike
MatematikeFjoralba Prendi
30K vues10 diapositives
Trigonometri par
TrigonometriTrigonometri
TrigonometriValeria Baçi
37K vues14 diapositives
Matematika - Dr. Ajet Ahmeti (provim me detyra të zgjidhura) par
Matematika - Dr. Ajet Ahmeti (provim me detyra të zgjidhura)Matematika - Dr. Ajet Ahmeti (provim me detyra të zgjidhura)
Matematika - Dr. Ajet Ahmeti (provim me detyra të zgjidhura)fatonbajrami1
127.9K vues15 diapositives
Ekonomi par
EkonomiEkonomi
EkonomiValiana Rama
10.1K vues16 diapositives

Tendances(20)

Menyrat e zgjidhjes se ekuacionit te fuqise se dyte par Teutë Domi
Menyrat e zgjidhjes se ekuacionit te fuqise se dyteMenyrat e zgjidhjes se ekuacionit te fuqise se dyte
Menyrat e zgjidhjes se ekuacionit te fuqise se dyte
Teutë Domi2.5K vues
Funksionet ne jeten e perditshme par matildad93
Funksionet ne jeten e perditshmeFunksionet ne jeten e perditshme
Funksionet ne jeten e perditshme
matildad9330K vues
Matematika - Dr. Ajet Ahmeti (provim me detyra të zgjidhura) par fatonbajrami1
Matematika - Dr. Ajet Ahmeti (provim me detyra të zgjidhura)Matematika - Dr. Ajet Ahmeti (provim me detyra të zgjidhura)
Matematika - Dr. Ajet Ahmeti (provim me detyra të zgjidhura)
fatonbajrami1127.9K vues
Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9 par Esat_Imeraj
Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9
Permbledhje ushtrimesh e problema klasa9
Esat_Imeraj32.2K vues
Paraqitjet grafike par Menaxherat
Paraqitjet grafikeParaqitjet grafike
Paraqitjet grafike
Menaxherat32.6K vues
Konceptet baze te probabilitetit par Menaxherat
Konceptet baze te probabilitetitKonceptet baze te probabilitetit
Konceptet baze te probabilitetit
Menaxherat45.5K vues
Sistemet ekonomike par VeronSaa
Sistemet ekonomikeSistemet ekonomike
Sistemet ekonomike
VeronSaa8.3K vues
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe par Ajlinda Idrizi
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe ShqipeLetersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe
Letersia shqiptare e rilindjes Gjuhe Shqipe
Ajlinda Idrizi12.6K vues
Pyetje me pergjigje nga informatika par Dritan Halimi
Pyetje me pergjigje nga informatikaPyetje me pergjigje nga informatika
Pyetje me pergjigje nga informatika
Dritan Halimi36K vues
Bazat e Te Dhenave - ACCESS par Ajla Hasani
Bazat e Te Dhenave - ACCESSBazat e Te Dhenave - ACCESS
Bazat e Te Dhenave - ACCESS
Ajla Hasani87.8K vues

Plus de Xhoana Pepa

Terrorimi islamik par
Terrorimi islamikTerrorimi islamik
Terrorimi islamikXhoana Pepa
1.3K vues20 diapositives
14 Parimet e Wilson-it par
14 Parimet e Wilson-it14 Parimet e Wilson-it
14 Parimet e Wilson-itXhoana Pepa
6.1K vues8 diapositives
Projekt gjeografi 11a SHQIPERIA DHE BE par
Projekt gjeografi 11a SHQIPERIA DHE BE Projekt gjeografi 11a SHQIPERIA DHE BE
Projekt gjeografi 11a SHQIPERIA DHE BE Xhoana Pepa
15.3K vues21 diapositives
SHQIPERIA DHE BE par
SHQIPERIA DHE BE SHQIPERIA DHE BE
SHQIPERIA DHE BE Xhoana Pepa
5.5K vues11 diapositives
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit) par
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)Xhoana Pepa
1.9K vues8 diapositives
Biologji osteoporoza par
Biologji osteoporozaBiologji osteoporoza
Biologji osteoporozaXhoana Pepa
1.5K vues6 diapositives

Plus de Xhoana Pepa(12)

14 Parimet e Wilson-it par Xhoana Pepa
14 Parimet e Wilson-it14 Parimet e Wilson-it
14 Parimet e Wilson-it
Xhoana Pepa6.1K vues
Projekt gjeografi 11a SHQIPERIA DHE BE par Xhoana Pepa
Projekt gjeografi 11a SHQIPERIA DHE BE Projekt gjeografi 11a SHQIPERIA DHE BE
Projekt gjeografi 11a SHQIPERIA DHE BE
Xhoana Pepa15.3K vues
SHQIPERIA DHE BE par Xhoana Pepa
SHQIPERIA DHE BE SHQIPERIA DHE BE
SHQIPERIA DHE BE
Xhoana Pepa5.5K vues
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit) par Xhoana Pepa
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)
Veprimtari praktike qytetari (te ushqyerit)
Xhoana Pepa1.9K vues
Biologji osteoporoza par Xhoana Pepa
Biologji osteoporozaBiologji osteoporoza
Biologji osteoporoza
Xhoana Pepa1.5K vues
Vallet shqiptare dhe baleti shqiptar par Xhoana Pepa
Vallet shqiptare dhe baleti shqiptar Vallet shqiptare dhe baleti shqiptar
Vallet shqiptare dhe baleti shqiptar
Xhoana Pepa3.4K vues
SHQIPTARET NE PERANDORINE BIZANTINE par Xhoana Pepa
SHQIPTARET NE PERANDORINE BIZANTINESHQIPTARET NE PERANDORINE BIZANTINE
SHQIPTARET NE PERANDORINE BIZANTINE
Xhoana Pepa15.5K vues
Perandoria Bizantine par Xhoana Pepa
Perandoria Bizantine Perandoria Bizantine
Perandoria Bizantine
Xhoana Pepa18.2K vues
Projekt fizikë par Xhoana Pepa
Projekt fizikë Projekt fizikë
Projekt fizikë
Xhoana Pepa32.7K vues
Projekt biologji par Xhoana Pepa
Projekt biologji Projekt biologji
Projekt biologji
Xhoana Pepa3.1K vues
Happy moments(ENGLISH PROJECT) par Xhoana Pepa
Happy moments(ENGLISH PROJECT)Happy moments(ENGLISH PROJECT)
Happy moments(ENGLISH PROJECT)
Xhoana Pepa2.1K vues

Matematike e avancuar 1 FUNKSIONET

 • 2. 1.Funksioni f(x):y=ax Ky funksion paraqet nje drejtez qe pret boshtet XoY,pra kalon nga origjina. 2.Funksioni:f(x) y=ax+b Ky funksion eshte nje drejtez qe pret boshte xoy.
 • 3. 3.Funksioni:f(x)y=√x,x nga 푅+ Ky funksion nje vije e lemuar qe e ka origjinen ne koordinaten ne piken(0;0). a 푥 4.Funksioni:f(x)y= ku x≠0 Ky funksion paraqet nje hiperbole e cila kur :1.a>0 ndodhet ne kuadratin e 1 dhe te 3.Ndersa kur a0 ndodhet ne kuadratin e 2 dhe te 4. 5.Funksioni:f(x)y=푎푥2 Ky eshte nje funksion linear dhe paraqet nje parabole .Kur a>0,parabola I ka krahet lart,ndersa kur a<0,parabola I ka krahet poshte. 6.Funksioni:f(x)y=풂풙ퟐ + 퐛 ,ku a≠0 f(x)y=풂(풙 − 풎)ퟐ,a≠0 f(x)y=풂(풙 − 풎)ퟐ + 퐛,a≠o.Grafiku eshte parabole me kulm (m;b).
 • 4. 7.Funksioni I fuqise se dyte: f(x)y=푎푥2 + bx + c Grafiku I ketij funksioni eshte nje parabole me qender ne kulmin C(m;n),ku m=− 풃 ퟐ풂 dhe n= − 푫 ퟒ풂 .
 • 5. 8.Funksioni eksponencial:f(x)y=푎푥 Grafiku I ketij funksioni eshte nje vije e lemuar qe pret boshtin ordinatave ne piken(0;1),por nuk e pret boshtin e abshisave.Ky funksion ndahet ne dy pjese 1.a>o, kjo sjell qe funksioni eshte rrites. 2.0<a<1,kjo sjell qe funksioni eshte zbrites. 9.Funksioni logaritmik: f(x)y= Grafiku I ketij funksioni eshte nje vije e lemuar e cila pret boshtin e abshisave ne piken(1;0),kurse boshtin e ordinatave nuk e pret.Zgjidhja e ketij funksioni shqyrtohet ne dy pjese.
 • 6. VETITE E FUNKSIONIT EKSPONENCIAL  BASHKESIA E PERCAKTIMIT ESHTE BASHKESIA R  BASHKESIA E VLERAVE TE FUNKSIONIT ESHTE ]0:+∞[  FUNKSIONI EKSPONENCIAL ESHTE I KUFIZUAR NGA POSHTE DHE I PAKUFIZUAR NGA LART  VLERA E FUNKSIONIT Y=AX PER X=0 ESHTE 1  FUNKSIONI EKSPONENCIAL ESHTE MONOTON NE R :RRITES KUR A.1 ZBRITES KUR 0<A<1 VETITE E FUNKSIONIT LOGARITMIK  BASHKESIA E PERCAKTIMIT TE FUNKSIONIT Y=LOGAX ESHTE INTERVALI ]0:+∞[  BASHKESIA E VLERAVE TE FUNKSIONIT Y=LOGAX ESHTE R  PER X=1 VLERA E FUNKSIONIT LOGARITMIK ESHTE 0  FUNKSIONI LOGARITMIK Y=LOGXA ESHTE I PAKUFIZUAR NGA LART DHE I PAKUFIZUAR NGA POSHTE NE INTERVALIN ]0:+∞[  FUNKSIONI LOGARITMIK Y=LOGXA ESHTE RRITES KUR A>1  FUNKSIONI LOGARITMIK Y=LOGXA ESHTE ZBRITES KUR 0<A<1