Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
BĂTĂLIA CĂRȚILOR
2017
VĂ INVITĂM LA LECTURĂ
ROMAN CAPTIVANT, PLIN DE MISTER ȘI INTRIGĂ CE TE ȚINE ÎN SUSPANS PE PARCUL LECTURII
ISTORIC AVENTURĂ
PRIETENIA E LUCRUL CEL MAI GREU DE EXPLICAT... FAPTELE SPUN TOTUL.
Autoarea cărții, Cathryn Constable,
ne face cunoștință ...
AVENTURĂ – CĂLĂTORIE, EMOȚII, SITUAȚII NEPREVĂZUTE, LOCURI NECUNOSCUTE, CARACTERE DIFERITE...
După ce sunt gonite din tren...
EROINA PRINCIPALĂ SOPHIE- TÂNĂRĂ , MODESTĂ, DEȘTEAPTĂ ,ȚINE PIEPT ÎNCERCĂRILOR
MISTERIOASE .
Pe cât de fascinată este Soph...
DRAGOSTEA ȘI RECUNOȘTINȚA - UN FIR ROȘU PE TOT PARCURSUL ROMANULUI
Prințesa lupilor
scoate în evidență felul în care
lucru...
SIMBOLURILE ROMANULUI
Lupul –
vitejie,
dârzenie,
fidelitate.
Iarna-
ger,
puritate,
imensitate.
Diamant –
bogăție,
lăcomie,...
AUTOAREA CĂRȚII
 Constabler Cathryn
 A studiat teologia la Universitatea din
Cambridge. Ea a lucrat la Vogue, W,
Elle De...
LECTURĂ PLĂCUTĂ!
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Constable, Cathryn. Prinţesa lupilor.

198 vues

Publié le

Prezentarea cărții „Prinţesa lupilor” de Cathryn Constable în cadrul Concursului Bătălia Cărților ediția a III-a

Publié dans : Formation
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Constable, Cathryn. Prinţesa lupilor.

 1. 1. BĂTĂLIA CĂRȚILOR 2017
 2. 2. VĂ INVITĂM LA LECTURĂ
 3. 3. ROMAN CAPTIVANT, PLIN DE MISTER ȘI INTRIGĂ CE TE ȚINE ÎN SUSPANS PE PARCUL LECTURII ISTORIC AVENTURĂ
 4. 4. PRIETENIA E LUCRUL CEL MAI GREU DE EXPLICAT... FAPTELE SPUN TOTUL. Autoarea cărții, Cathryn Constable, ne face cunoștință cu Sophie Smith, elevă a Colegiului pentru fete New Bloomsbury. În comparație cu cele două prietene ale ei, Mariane și Delphine, Sophie se consideră lipsită de importanță, fără vreo caracteristică deosebită, fără să poată excela în vreun capitol al vieții sale. De când și-a pierdut ambii părinți, tânăra este aflată în grija lui Rosemary, iar aceasta nu știe cum să o țină cât mai mult timp departe de ea. De aici putem înțelege de ce Sophie nu-și dorește să se întoarcă acasă în vacanțe, sau să o anunțe pe Rosemary că are nevoie de un pulover nou și de permisiunea ei pentru a pleca într-o excursie cu școala.
 5. 5. AVENTURĂ – CĂLĂTORIE, EMOȚII, SITUAȚII NEPREVĂZUTE, LOCURI NECUNOSCUTE, CARACTERE DIFERITE... După ce sunt gonite din tren, aparent fără motiv, tinerele ajung la o colibă părăsită și așteaptă nerăbdătoare următorul tren. După câteva ore se somn, liniștea le este întreruptă de Ivan, un trimis de la palat care are drept misiune să le ducă în siguranță la Palatul de iarnă, unde o vor întâlni pe prințesa Ana Volkonskaia, care le invită la palatul său , le fascinează cu poveşti despre diamante pierdute şi un trecut tragic a familiei Volkonski. Dar, odată cu venirea nopţii şi apariţia lupilor, Sophie descoperă ceva mai mult decât visuri în acest palat al secretelor. Aici vor afla treptat istoria palatului și a familiei Volkonski, scopul pentru care ele se aflau acolo, în special Sophie și de capcana în care căzuseră.
 6. 6. EROINA PRINCIPALĂ SOPHIE- TÂNĂRĂ , MODESTĂ, DEȘTEAPTĂ ,ȚINE PIEPT ÎNCERCĂRILOR MISTERIOASE . Pe cât de fascinată este Sophie de prințesă atunci când o cunoaște, pe atât de mult i se schimbă părerea pe parcurs. Nu am putut să nu observ punctele comune pe care le are povestea scrisă de Cathryn Constable cu destinul tragic al Romanovilor - probabil cei care cunosc povestea țarului Nicolae al II-a Romanov, după citirea acestei cărți, îmi vor da dreptate.
 7. 7. DRAGOSTEA ȘI RECUNOȘTINȚA - UN FIR ROȘU PE TOT PARCURSUL ROMANULUI Prințesa lupilor scoate în evidență felul în care lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par, cartea fiind atât o lecție despre prietenie, cât și o lecție despre importanța cunoașterii istoriei unei familii - propriei familii.,, ,,…Lupul scoase un scheunat de satisfacție din străfundul gâtului și îi linse mâna de parcă ar fi așteptat acordul ei. Ea privi cadoul adus de lup. Era un șirag de diamante mari și gri, tăiate perfect, îndeajuns de lungi încât să spânzuri un om cu el, care străluceau leneșe în umbrele Palatului de iarnă Volkonski’’.
 8. 8. SIMBOLURILE ROMANULUI Lupul – vitejie, dârzenie, fidelitate. Iarna- ger, puritate, imensitate. Diamant – bogăție, lăcomie, nebunie.
 9. 9. AUTOAREA CĂRȚII  Constabler Cathryn  A studiat teologia la Universitatea din Cambridge. Ea a lucrat la Vogue, W, Elle Decoration, Elle si The Independent. Ea a scris pentru mai multe publicații, inclusiv Tatler și The Sunday Times, înainte de a se dedica exclusiv scrisului pentru copii. Este căsătorită, are trei copii și locuiește în Islington, Londra.  An apariție: 2015  Editura: RAO.  Categoria: literatură contemporană.  Nr. de pagini: 228  Traducător: Lingua Connexion
 10. 10. LECTURĂ PLĂCUTĂ!

×