Publicité

PAC 3 TIC_Damia_Aguilar.pptx

Dami87
17 Nov 2022
Publicité

Contenu connexe

Publicité

PAC 3 TIC_Damia_Aguilar.pptx

 1. TREURE PROFIT DE LES TIC PAC 3: Presentació i difusió de la informació Damià Aguilar
 2. QUÈ ÉS LA IDENTITAT DIGITAL? La identitat digital és el conjunt de la informació sobre un individu o una organització difosa per Internet que conforma una descripció de dita persona o organització en el pla digital. Guía para usuarios. Instituto Nacional de Tecnologías de la Comunicación
 3. La reputació online es l’opinió o consideració social que altres usuaris tenen de la vivència online d’una persona o d’una organització. QUÈ ÉS LA REPUTACIÓ ONLINE? Guía para usuarios. Instituto Nacional de Tecnologías de la Comunicación
 4. OBJECTIUS  Buscar i localitzar informació acadèmica i professional a la xarxa.  Tractar i elaborar la informació digital.  Prendre consciència d'una actitud digital cívica en la gestió de la informació acadèmica.  Ús de Diigo. https://www.diigo.com/user/ damiaaguilar 1 2
 5. L'impacte de la reputació online "Derecho al Olvido. La reputación en la red es un derecho, no una condena." El País. El diari El País ha publicat al març del 2022 una informació sobre persones que han vist perjudicada la seva reputació a Internet i de quina forma han patit fins i tot la ruïna.
 6. Ara repassarem diversos canals de gestió de la reputació online...
 7. Navas & Cusí, el pes de la llei Aquest bufet d'advocats està especialitzat en identitat digital i reputació online. Compten amb un lloc web en tres llengües. Tenen diverses oficines arreu del món.
 8. Repscan, el camió de les escombraries Repscan és una empresa de reputació online creada fa pocs anys per Josep Coll Rodríguez, advocat i emprenedor, que ha agafat certa notorietat a les xarxes socials. Té un servei d’urgències 24 hores i està molt ben posicionada a Google. L’economista Santiago Niño Becerra recomana els serveis de RepScan, perquè n’ha estat client.
 9. Reputación Online, una enciclopèdia Sota aquest nom genèric –molt ben trobat– hi ha una empresa especialitzada. El seu blog presenta un volum ingent d’informació sobre el tema. En una de les seccions, “casos de estudio”, es plantegen situacions reals.
 10. Webpositer, un cas pràctic Webpositer és una agència de marketing online d’Alacant, amb 48.000 subscriptors a Youtube, que fa tutorials per conscienciar de la necessitat que cuidar la reputació online. https://www.youtube.com/watch?v=iBQUwByRsss &ab_channel=WEBPOSITER
 11. Online Reputation: els dubtes Si fas una cerca en anglès per “online reputation” apareix, com a cinquena opció, www.onlinereputation.com una empresa del sector amb seu a Florida (USA). El web mostra la foto del CEO, Adam Petrili. Però si vas a clicar als seus comptes de xarxes socials... els comptes estan inoperatius. Com a font, pot ser llaminera, però si investigues t’adones que és prescindible. És un text amb finalitat comercial.
 12. És realment difícil i feixuc encertar-la en la recerca d’un tema. T’adones que a Internet, les primeres opcions de cerca no sempre son les més recomanables o fiables. CONCLUSIÓ En el cas de la “reputació online”, les cerques et remeten sobretot a agències de marketing i comunicació, bufets d’advocats o empreses que realitzaran actuacions legals per ajudar-te, o escoles de negocis o de marketing.
Publicité