Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

Community manager v 2010 05

3 187 vues

Publié le

Wil je weten wat een community manager allemaal doet bij Engagement Media? Hier is de beschrijving.

Publié dans : Carrière

Community manager v 2010 05

  1. 1. Functie van Online Community ManagerAlgemeenDe Online Community Manager voert de organisatie doelstellingen voor de online community uit enbewaakt deze. Daarnaast faciliteert de OCM het contact tussen de community en de organisatie enstimuleert hij/zij interactie.Daarnaast zorgt hij/zij ervoor dat relaties ontstaan (en groeien) en dat leden zich betrokken voelenbij de community. Als gevolg hiervan ontwikkelen leden gezamenlijk een bepaalde groepscultuur watuiteindelijk de ‘community’ wordt.De OCM werkt nauw samen met anderen (afdelingen) zodat doelen, met behulp van afstemming metde community, ondersteund kunnen worden. Op deze manier treedt de organisatie op eenduidigemanier naar buiten en kan zich een sterke community rondom een merk of de organisatie vormen.De OCM is aanspreekpunt voor de verschillende moderators van de community en zorgt ervoor datacties worden geaccordeerd en afgestemd.Verantwoordelijkheden  Invoeren van de online community strategie en deze bewaken door met verschillende partijen in de organisatie te coördineren.  Samenwerken met het technisch ontwikkelteam om het platform (o.a discussies, blogs en beheerfunctionaliteiten) ‘up to date’ en functioneel te houden. Verder de feedback van leden gebruiken om klikgedrag te beïnvloeden.  Ideeën ontwikkelen en uitwerken voor het toevoegen van relevante en interessante informatie aan de community die ervoor zorgt dat leden meer met elkaar in gesprek gaan. Dit kan door zowel medewerkers uit de organisatie als door leden van de community geplaatst/uitgevoerd worden.  Modereren van teksten die door de leden (en medewerkers) worden geplaatst, uitgaande van de opgestelde huisregels. Goede contacten met Opdrachtgever(s) onderhouden.  Op de hoogte zijn van en participeren in communities die op andere social network sites (zoals Facebook, Ning, LinkedIn, Twitter, etc) aanwezig zijn.  Uitdragen van de organisatie in de community en de community in de organisatie. Investeren in persoonlijke gesprekken met leden van de community. Altijd hoge prioriteit geven aan het ingaan op vragen uit beide groepen.  Ontwikkelen, invullen en versturen van maandelijkse statistische rapportages zodat nieuwe initiatieven goed gemeten kunnen worden. Alleen op deze manier kunnen ‘experimenten/pilots’ een juist beeld geven over de manier waarop de community het beste begeleid kan worden.  Feedback en inzichten vanuit de community met regelmaat communiceren naar verschillende belanghebbenden.  Op de hoogte blijven van trends en online community functionaliteiten en programma’s.Functie beschrijving Online Community Manager v01 (mei 2010)
  2. 2. Taken van een community managerOpzetHet opzetten van een social media platform.Het aanmaken van social media accounts ten behoeve van klanten.Creatie van relevante content op diverse platformenHet selecteren van ideeën uit de community.ManagementHet opstellen van een engagement plan.Het maken van een planningen.Het doen van sentiment analyses.Analyseren en rapporteren van statistics.ModererenMonitoren en analyseren van online word of mouth op diverse platforms zoals hyves, facebook,forums, twitter, youtube etc.Het moderen van online gesprekken op diverse platforms.Het reageren op berichten namens opdrachtgevers op diverse platforms of met gebruikmaking vanengagement tools.ContentHet schrijven en/of redigeren van blogberichten, tweets, comments etc.Het atomiseren en verrijken van teksten aan de Sociale standaarden van elk platform.Het uploaden van relevantie informatie op diverse platforms.DistributieHet plaatsen en versturen van content naar de community met als doel met de mensen van decommunity in gesprek te raken en te blijven.Het online opbouwen en online onderhouden van relevante relaties met mensen uit relevantedoelgroepen.Functie-eisen van Community ManagerOpleidings eisen: digitale media, interactieve media, communicatie of media & informatiemanagement.Minimaal HBO-niveauZeer goede kennis van de Nederlandse taalGoede kennis van de Engelse taalKennis van het Nederlandse (online) medialandschapJe bent zelf actief blogger / twitteraarCreatief en sterk in tekst én beeld, ervaring met photoshop en indesign is een préEnthousiast, zelfstandig, pro-actief, nauwkeurig en creatief. Je bent een organisatie talent!Kan goed omgaan met veranderingen en is stressbestendigSterk analytisch vermogen en cijfermatig inzicht (je kunt goed kunnen werken met Excel)Functie beschrijving Online Community Manager v01 (mei 2010)
  3. 3. Vaardigheden van een Community ManagerKan goed luisteren en organiserenUitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)Heeft empatisch vermogenIs in staat ‘tussen de regels’ door te lezenDiplomatiek in woord en geschriftHeeft oprechte belangstelling in mensenWerkt nauwkeurigTool vaardigheden van een Online Community ManagerPhotoshop, Wordpress, Blogger, Joomla.Kent HTML en community platform functionaliteiten.Hootsuite, cotweet, LinkedIn, YouTube, Facebook, Twitter, HyvesFunctie beschrijving Online Community Manager v01 (mei 2010)

×