Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
BIMET DHE KAFSHET NE RREZIK ZHDUKJE
 Gjithnjë e më shumë gjallesa po kalojnë në kategorinë e atyre në rrezik
për zhdukje ...
BIMETDHEKAFSHETNE
RREZIKZHDUKJE
Gorilla e bjeshkëve : Kjo kafshë ndodhet vërtet
përballë rrezikut të madh që të zhduket të...
BIMET DHE KAFSHET NE RREZIK ZHDUKJE
Orangutangu
Orangutangu i Sumatrës është ndër speciet më të
rrezikuara midis majmunëve...
Tigër Siberian është një specia e
tigër që të rrezikuara; tre specia e
tigër janë tashmë të zhdukur.
Leopardi i Amurit Në ...
Foka arktike eshte specia pothuajse e humbur pasi kane
mbetur vetem 4 cifte te cilat jetojne .
Zogu I parajses ne 3 vitet ...
 Sot e gjithe bota duhet te mbaj nje minute heshtje
sepse me 10.5.2014 u zhduk kafsha e 5-te me e
bukur ne bote , tigri I...
Bimet dhe kafshet ne rrezik zhdukje
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Bimet dhe kafshet ne rrezik zhdukje

24 249 vues

Publié le

Bime dhe kafshe ne rrezik zhdukje

Publié dans : Environnement
  • Login to see the comments

Bimet dhe kafshet ne rrezik zhdukje

  1. 1. BIMET DHE KAFSHET NE RREZIK ZHDUKJE  Gjithnjë e më shumë gjallesa po kalojnë në kategorinë e atyre në rrezik për zhdukje dhe vetëm para pak kohe lista e bimëve dhe kafshëve në zhdukje u shtua me 400 specie të reja.  Në këtë mënyrë, në Librin e Kuq tani rezultojnë 20.212 specie, domethënë një e katërta e gjitarëve të Tokës, 13% e llojeve të zogjve, 41% e amfibëve dhe 33% e koraleve. Ndërsa në 50 vitet e ardhshme do të zhduket rreth një e treta e të gjitha llojeve të kafshëve dhe bimëve.  Në mënyrë që të përpiqet të kompensojë dëmet e shkaktuara në natyrë deri në vitin 2020 bashkësia ndërkombëtare, sipas vlerësimit të ekspertëve, duhet të shpenzojë rreth 440 miliardë dollarë.
  2. 2. BIMETDHEKAFSHETNE RREZIKZHDUKJE Gorilla e bjeshkëve : Kjo kafshë ndodhet vërtet përballë rrezikut të madh që të zhduket tërësisht marrë para sysh që në natyrë dhe në robëri janë gjithsej 300 gorilla bjeshkësh.
  3. 3. BIMET DHE KAFSHET NE RREZIK ZHDUKJE Orangutangu Orangutangu i Sumatrës është ndër speciet më të rrezikuara midis majmunëve. Gjendet vetëm në provincat veriore dhe perëndimore të Sumatrës , në Indonezi. Fatkeqësisht ai po humb shpejt habitatin e tij natyror, për shkak të vendbanimeve të njerëzve. Panda gjigante Pandat për shumëkënd janë kafshë të dashura, por ekzistenca e tyre është vënë në pikëpyetje dhe konsiderohen lloj i kafshëve të rrezikuara të cilat, për të mbijetuar, vendosen nëpër zona të mbrojtura.
  4. 4. Tigër Siberian është një specia e tigër që të rrezikuara; tre specia e tigër janë tashmë të zhdukur. Leopardi i Amurit Në gjithë botën gjenden gjithsej 40 copë të këtij lloji që po ashtu është buzë zhdukjes. Jeta e mesatare e leopardit në natyrë është 15 vjet e në robëri mund të jetojë 20 vjet.
  5. 5. Foka arktike eshte specia pothuajse e humbur pasi kane mbetur vetem 4 cifte te cilat jetojne . Zogu I parajses ne 3 vitet e fundit , sasija e tij eshte ulur ne 15 % .
  6. 6.  Sot e gjithe bota duhet te mbaj nje minute heshtje sepse me 10.5.2014 u zhduk kafsha e 5-te me e bukur ne bote , tigri I bardhe I dha lamtumiren planetit Toke. Punoi : Eni Likaj

×