Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Prochain SlideShare
L'Edat Antiga
L'Edat Antiga
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 14 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Publicité

l'edat antiga

 1. 1. EDAT ANTIGA Fet per:Paula.M,Lucia,Yasmin I Manuel.
 2. 2. INTRODUCCIÓ L'edat Antiga va ser el període de la história entre el naiximent de l'escriptura i la caiguda de l'imperi romà.
 3. 3. Començament i final de l'etapa Piràmide d'Egipte Stongenge(Regne Unit) L'Edat Antiga va començar a l'any 3000aC i va acabar al segle V(476dC). Va des de l'invenció i ús de l'escriptura fins la caiguda de l'imperi romà.
 4. 4. CARACTERISTIQUES D'aquesta etapa tenim molta informació sobre els humans i el seu món, a diferència de la prehistòria. Es comencen a formar els estats: un territori, una organització política, una organització social, una llengua,... També sorgeixen els primers alfabets i les primeres monedes. Alguns d'aquests grups humans van ser: l'estat egipci, els fenicis, els grecs, els cartaginesos,...
 5. 5. ÍBERS I CELTES A l'edat antiga la península ibèrica estava habitada pels íbers i els celtes. Aquests es van unir i van formar els celtíbers. Les principals activitats dels íbers eren l'agricultura i la ramaderia. Van ser bons escultors. Els celtes es van dedicar principalment a la ramaderia però també van cultivar cereals. Van ser bons en la metal.lúrgia ( fabricaven armes, eines,... de bronze i de ferro).
 6. 6. FENICIS, GRECS I CARTAGINESOS A partir de l'any 1.000 a.C. Comencen a arribar altres grups com els fenicis (de Fenícia); els grecs (de Grècia), i els cartaginesos (de Cartago). Eren comerciants.
 7. 7. ELS ROMANS Un altre estat molt important de l'edat Antiga va ser l'estat romà. Habitaven a la península Itàlica i la capital era Roma. Eren un poble guerrer i volien formar un gran imperi i van anar per tot la Mediterrània. Van arribar a la península Ibèrica al segle III a.C i van imposar la seva cultura, el seu idioma (llatí) i els seus costums. Van fundar moltes ciutats per tot el territori anomenat Hispània. Van construir teatres, circs, temples, aqüeductes,... Van costruir carreteres. Van desenvolupar el comerç. I van dur la seva religió.
 8. 8. CONSTRUCCIONS ROMANES Teatre romà de Mèrida,a Extremadura Aqüeducte de Segòvia,a Castella i Lleó. (Veure fotografies)
 9. 9. EL PARTHENON Es troba a Grècia
 10. 10. Etapes: Mesopotamia:(terra entre dos rius És l'antiga denominacio de la regió situada entre els dos rius Eufrates i Tigris. Estava dividida en 2 parts: Baixa Mesopotamia (Sud) i Alta Mesopotamia (Nord).El període més important és del 3.100 al 538 a.C. Durant el qual hi va haver 3
 11. 11. civilitzacions:sumèria, babilònica i assíria. Mesopotamia sempre va ser desitjada pels nómades degut a la seva bona posició geogràfica i per la seva riquesa agrícola.
 12. 12. L'ANTIC EGIPTE L'antic egipte fou una civilització del Nord-est d'Africa que es devenvolupà al voltant del curs mitja. L'imperi Romà, successor de la repúblic romana, va controlar el món mediterrani i bona part de l'Europa occidental a partir del segle I
 13. 13. HISTORIA DE MENORCA A L'EDAT ANTIGA  Els grecs van donar el nom de ”Meloússa” i ”Kromioússa” A Menorca i Mallorca,pero no se sap quin nom li correspon a cada una. Durant la segona guerra púnica va ser ocupada pels cartaginesos pero l'any 123 a.C va ser conquistada pels romans que van anomenar a Menorca ”Balear Petita” don deriva el seu nom. Quan els romans es van instal.lar a l'illa van crear tres ciutats: Magó(Maó),Ciutadella i Sa Nitja. Els romans van ser molts dels poblats Talaiòtis. Finalment quan l'imperi roma va finatza, Menorca va ser invaida pels vandals 424 d.C més tard també va ser invaida pels bintzantins a l'any 524 d.C fins l'invació islamica
 14. 14. BIBLIOGRAFIA  Viquipèdia, el llibre de medi i altres llibres.

×