Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Plus de Fundació Bit(20)

Publicité

Ciberseguretat per a treballadors (1/4)

 1. Curs: Ciberseguretat per a treballadors Càpsula 1: Protecció de l’equip informàtic Martín Villafañe Galli José Pedro Campos Pérez Aquesta és una iniciativa finançada per la Direcció General d’Innovació del Govern de les Illes Balears
 2. Eines preventives Tots aquells mecanismes que ens ajuden a reforçar la seguretat i detectar vulnerabilitats en el nostre sistema.
 3. Política de contrasenyes Memoritzar les contrasenyes.
 4. Política de contrasenyes Canviar-les periòdicament. No fer servir la mateixa contrasenya.
 5. Política de contrasenyes No fer servir paraules que apareguin en el diccionari.
 6. Política de contrasenyes No fer servir dades que poguessin ser conegudes. No fer servir contrasenyes ja utilitzades.
 7. Política de contrasenyes Utilitzar contrasenyes de 8 caràcters com a mínim. Combinar majúscules, minúscules, nombres i fins i tot caràcters especials: @, €, *, ^.
 8. Política de contrasenyes No utilitzar seqüències de teclat, com ara ‘qwerty’, ‘12345’, etc. No substituir caràcters per nombres equivalents: ‘c4ps4’, ‘ll1br3’, ‘ll4g0st4’, ‘53v1ll4’
 9. Memòria mnemotècnica ‘Cada matí a les 6 vaig amb el meu ca a passetjar’. Cmal6vaemcap*@ ‘Le voy a hacer una oferta que no podrá rechazar’ Lvahuoqnpr1972@*
 10. Política d’usuaris i grups Definir quins usuaris tenen accés a quins directoris i què poden fer. Es molt recomanable no fer us d’un usuari ‘Administrador’.
 11. Política d’usuaris i grups No tots els empleats poden tenir accés a tot. Pot agrupar als usuaris segons el seu rol. Comptabilitat. Màrqueting.
 12. Eines pal·liatives Tots els mecanismes que bloquegen els intents de vulnerar la seguretat d’un equip i evitar danys posteriors.
 13. Firewall Dispositiu dissenyat per bloquejar l’accés no autoritzat.
 14. Antivirus Programa que té com objectiu detectar i eliminar software maliciós.
 15. Antivirus Hi ha programes maliciosos no coneguts, 0-days threat, que no poden ser detectats per antivirus convencionals. Hi ha antivirus que cerquen patrons de comportament i poden detectar aquestes amenaces.
 16. Antivirus Antiespies: dirigits a programes maliciosos com el Spyware.
 17. Antivirus Bloqueig web: alerten d’intents d’instal·lacions al arribar a un lloc web i bloquegen elements emergents.
 18. Formació dels empleats Els filtres antispam poden crear tant falsos negatius com falsos positius. El Phishing és una porta d’atac a les organitzacions que només es pot pal·liar a través de la formació.
 19. ‘La conscienciació, el sentit comú i les bones pràctiques en l’ús del correu electrònic són les millors defenses per prevenir i detectar aquest tipus d’incidències.’
 20. Conclusions Els atacants saben que el factor humà és el factor més feble de la seguretat informàtica i s’aprofiten. Els atacants no s’han d’esforçar en cercar vulnerabilitats dels antivirus, firewall, ...; si el correu electrònic és empleat per gent sense formació.
 21. Conclusions Estableixi polítiques de seguretat robustes. No comparteixi la contrasenya amb cap company i no la tingui a la vista.
 22. Conclusions Feu servir un antivirus de bona reputació. Combini amb un Firewall. Creareu una xarxa molt més segura.
 23. www.itcm.es Curs: Ciberseguretat per a treballadors Càpsula 1: Protecció de l’equip informàtic Moltes gràcies per participar! Martín Villafañe Galli José Pedro Campos Pérez
Publicité