Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Живеење од форекс тргување

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 5 Publicité

Живеење од форекс тргување

  1. 1. Живеење од Форекс трговија – Предностите и недостатоците како активен трговец Многу се стремат трговците кои еднаш сакаат да живеат од forex trading. Полно работно време како активен трговец во девизен пазар, во прилог има висок потенцијал за заработка и многу предности, но, исто така, некои недостатоци, кои често сме свесни само на поблиско внимание. Сега можете да дознаете за себе, дали можете да живеете со недостатоците на пазарот и дали Форекс - девизното тргување е погоден за вас со полно работно време. Кои се придобивкитеод активно forex trading? Секоја форма на инвестиции следи одредена цел. Така е и со, девизното тргување, во која еден активен трговец агира на пазарот со отворање и затворање на една позиција. Целта тука е и најголема предност, бидејќи вие како трговец секогаш ќе имате целосна контрола над сите трговски активности и добивање,сам можете да одлучите кога е правно време, да се направи тргување на пазарот. Дали го имам потребната дисциплина и доволен фокус? Колку подобро да се вештините на трговецот за да ги следи можностите за профитабилна стратегија за трговија и објективно да отвори и затвори позиции во согласност со правилата утврдени во трговскиот план, толку повисокпринос може да се постигне и реализира на крајот на месецот или годината од вашата страна со активно тргување на пазарот. Ограничување на ризикот во девизното тргување Една од главните предности како трговец е тоа што може и мора да се ограничи ризикот и на тој начин секогаш имате целосна контрола врз тоа колку од главниот инвестициониот капитал за тргување да се користи во една позиција на валутен пар
  2. 2. која ја отварате во девизен пазар. Така,што целосна загуба на капиталот на трговската сметка, е неверојатно и со добра управување (Money Management) со парите и дисциплина, билансот постепено се зголеми, затоа што добивките ќе ги надминат малите загуби се повеќе и повеќе во еден подолг временски период. Кои на крај крајева од forex trading може да живее има слободи кои не ги имаат во нормална работа. Може да се тргува речиси од секое место каде е достапна доволно брза интернет конекција. Сите предности на прв поглед: * Целосна контрола над сите трговски активности *Врз основа на однапред дефинирани тргување план *Јасно ограничување на ризикот од страна Управување со пари *Независност од местото *Проспект на високи профити со конзистентен напор Кои се недостатоците на активно тргување на девизниотпазар? Ако сакате да имаат шанса на високи профити и пристоен месечен поврат, се разбира, исто така, мора да инвестирате нешто. Прво, тоа што чини малку повеќе време е да научите профитабилна стратегија за трговија и доволно да се вежба во пракса апликацијата на трговски платформи како што се на пример МТ4, МТ5 или Адванцед трејдер, http://fxarena.ch/page/free-30-day-demo/ ,бидејќи искуството во пазарите на Форекс и тргувањето со валути и акции се есенцијално за успех. Можеби сте запознаени со познатата поговорка: „пракса го прави совршен мајсторот„. Според мое мислење, ова не е сосема целосна, велејќи дека навистина треба да се нарекува: "Совршена пракса го прави совршен мајсторот". Само оние кои свесно инвестираат своето драгоцено време во точни информации и се обидува да ги применуваат стекнатите знаења толку совршено како што е можно, на крајот ќе бидат успешни во пазарот на Форекс. -профитабилно-девизна тргување-со-совршена пракса
  3. 3. Кој може да ги филтрира презаситеност на информациите за forex trading и нејзиниот фокус да лежи на знаењето што уште повеќе ќе го одведе во крајна линија, може на краток рок ризиците да се конвертираат и да се применувааат во безбедна долгорочна инвестиција во forex трговија. Тоа звучи малку апстрактно, но со цел да го направам мојот став точно, јас би сакал да подлежам и покажам да секогаш критично да оцените и изпрашувате за информациите кои ќе ги најдете на интернет за девизното тргување и инвестирање, и зошто станува збор. Запрашајте се особено: Кој ги обезбедува информации за девизно тргување и зошто. Која е веројатноста за профит од мојата трговија? За разлика од сигурна инвестиција како дневен додаток или фиксни депозити не постои фиксна принос на уплатените средства во трговската сметка. Само активно тргување со отворање и затворање на Trades ќе имате зголемувања или намалувања на пари на вашата брокерска сметка. Со краткорочен поглед од точниот агол, на пазарите се јавуваат постојано перспектива на пазарни ситуации, каде победничката веројатноста дека цената на валута пар се движи во претпоставената насока е на страната на трговецот. Се разбира, дека не сите позиции кои ги тргувате се на победничка страна и затоа е многу важно како трговец да сте подготвени да се направат загуби и да не станете емотивно под влијание на нив во извршувањето на други позиции кои ќе ги тргувате. Учењето на таа вештина е многу важно, вклучувајќи и одлучувачки и од клучно значење за успех како трговец. Успешен трговец--преку-точни информации Што се флуктуации на приход во девизно тргување? Не секој месец е ист. За разлика од традиционалната работа со фиксна плата приходите се разликуваат во девизно тргување од месец до месец. За еден месец на пример еден активен девизен трговец , може да заработува 27%, во наредните 13% , но понекогаш само 5%, или дури и мала загуба. Но, најдобриот месец со повеќе од 30% од вкупниот капитал од трговската сметка може да се случи во текот на годината. Поради овие разлики во добивка / загуба преку сопствени трговски активности, неопходно е да се погледне во своите перформанси во текот на еден малку подолг период на време, како што се 3 или 6 месеци. Сите недостатоци на прв поглед:
  4. 4. *Пазарите мора да бидат анализирани редовно *Учење профитабилна стратегија за трговија *Флуктуирачки принос *Редовната употреба на мали загуби Активно девизно тргување не значи истовремено и ново работно место, каде ќе морате да инвестира 8 часа дневно или 40 часа во недела. Но се разбира во почетокот на трејдер кариера потребно е малку повеќе време да инвестирате, прво да се учи и разбере девизниот пазар на вистински начин и да се види од точната перспектива, а потоа се врз основа на тоа знаење се применува стратегија за трговија и да се интернализира. Forex trading значи флексибилност Но, откако ќе стекнете доволно профит преку континуирано добивка ќе стекнете и повеќе доверба во своите способности, не треба да трошите веќе многу време и лесно може да одлучите кога вие би сакале да тргуваате и кога мора да се справи анализата со пазарот. Па секогаш можете да ги менувате вашите трговски активности на вашите околности и во согласност со потребата помалку или повеќе ќе трошате време на пазарот. Како активен трговец секогаш имаме пари и можеме да бараме исплата преку делумен износ на нашите средства. Кај другите форми на инвестирање тоа не е можно затоа што инвестирањето се шири во текот на еден долгорочен период од неколку години,дури и ако годишна стапка на принос на инвестициониот капитал да биде малку повисока од онаа во моментов речиси смешно 1,5%. Колку долго ќе потрае, пред да може да се живее од девизен курс тргување? На ова прашање не може општо и универзално да се одговори. Личните околности и апсолутна волја со дисциплиниран цел и објективност, се од суштинско значење за кариера како трговец. Може ли да се живее од депозитно инвестиција? Кога може да се живее со forex trading? Со активно тргување на девизен пазар како трговец, се разбира дека имаме шанса за многу повисок профит. Под услов да гледате од точната перспектива на пазарите,а да не загубиме нашето време со непотребни трговски знаење и други цврсти трговски
  5. 5. системи врз основа однадвор наметнати концепти,како конвенционалните форекс индикатори. (Затоа што, показателите на двизен курс не работат како што мислите). Со права стратегија и остварување на постојана добивка од трговија Со малку пракса и со потребното искуство за прв пат да се соберат на демо сметка без никакви проблеми, профитот што постојат меѓу 10 и 20% месечно не е невообичаено. Во Наредниот артикел: Зоштое потребноиважно добар „MoneyManagemment”управување сопарите одпрвиот ден на тргување? *Сите права на содржината, вклучувајќигии авторските,се задржани од www.fxarena.ch „Forex Arena“.

×