Publicité
Publicité

Contenu connexe

Similaire à Start up stand up(20)

Publicité
Publicité

Start up stand up

  1. STARTUP LiVE International STARTUP LiVE je internacionalni poslovni događaj koji ima za cilj da okupi i poveže inovativne i kreativne ljude različitih profesionalnih profila u nameri da se podstakne preduzetništvo. Događaji ove vrste se održavaju u preko 14 gradova širom Evrope (Hamburg, Beč, Atina, Porto, Prag...) i četiri godine unazad okupljaju veliki broj potencijalnih preduzetnika, investitora i stručnjaka iz različitih oblasti privrede. Do sada je uspešno realizovano više od 50 projekata koji su proizašli kao rezultat učestvovanja na ovim događajima. Ovaj događaj nudi mogućnost učesnicima da predstave svoje ideje i projekte potencijalnim investitorima i saradnicima, dobiju savete od pažljivo biranih stranih i domaćih mentora čiji zadatak je da motivišu i usmere timove koji se okljupljaju oko ideje, kako bi njihov projekat ostvario svoj maksimalni profesionalni i komercijalni potencijal.
  2. STARTUP LiVE Belgrade Za realizaciju ovakvog događaja u Republici Srbiji, NGO E-Front je dobio eksluzivnu licencu od strane organizacije STARTeurope, matične organizacije iz Austrije. STARTUP LiVE Belgrade je prvi događaj ovog tipa koji se održava u Srbiji, u periodu od 20. do 22. aprila 2012. godine, a koji će biti organizovan kao sastavni deo čitavog koncepta oko koga se okuplja međunarodna organizacija STARTeurope Radi bolje promocije i pripreme potencijalnih takmičara i timova, planirano je održavanje PET Info dana u većim gradovima Srbije (Subotica, Niš, Kragujevac, Beograd, i Novi Sad).
  3. Kome je namenjen STARTUP LiVE Belgrade? Glavni učesnici ovog događaja su pojedinci ili grupe ljudi koji imaju zanimljiv, perspektivan i inovativan projekat, a kojima nedostaje određeni segment u ciklusu profesionalnog razvoja pri njegovoj realizaciji. STARTUP LiVE Belgrade je način da se kreiraju kompletni timovi za realizaciju jednog projekta uz konstantnu pomoć i podršku od strane mentora, koji su pažljivo birani stručnjaci u svojim oblastima.
  4. Kako je zamišljen trodnevni događaj? Učesnici dolaze sa svojim idejama, predstavljaju ih (elevator pitch), zajedno sa mentorima dorađuju i dopunjuju, grade tim, i na kraju finalni projekt predstavljaju investitorima. Specijalni žiri ocenjuje sve predstavljene projekte, bira najbolje, te nosioci projekata bivaju nagrađeni od strane sponzora. Ono po čemu se razlikuje od sličnih događaja je, osim što okuplja i povezuje inovativne i kreativne ljude različitih profesionalnih profila, neguje interdisciplinarni pristup i podržavajuće, negujuće okruženje, okuplja motivisane ljude, podržava izvanredne poslovne ideje i rešenja, nudi jaku mrežu podrške i pomoći za pokretanje biznisa, obezbeđuje saradnju sa odličnim partnerima i mentorima.
  5. Filip Bošković Organizator projekta E: filip.boskovic@e-front.org.rs M: +381 69 239 0846 W: www.e-front.org.rs W: www.startuplive.in/belgrade/1/ W: www.starteurope.at
  6. HVALA NA PAŽNjI!
Publicité