Marketingu

Menaxherat
MenaxheratVolunteer à Menaxherat
Marketingu – a është gjithçka ?
Marketingu është gjithcka. Kështu na kanë thënë të paktën. Duhet të identifikohesh me
konsumatorin. Të gjesh një vend në treg për produktin ose shërbimet që ofron. Duhet të
përcaktosh një logo që të mbahet mend. Duhet të jesh sa më i dukshëm dhe të mbetesh
përfundimisht në mendjet e klientëve të vjetër dhe atyre potencialë, në mënyrë që, kur ata të
kenë nevojë për dicka, të kujtohen menjëherë për kompaninë tënde. Objektivi është që të zesh
vendin tënd në treg dhe, më tej akoma, t’ju falësh njerëzve kënaqësi.
Synimi i ndërmarrjeve është pikërisht përfitimi,gjë që e arrijnë nëpërmjet marketingut.
Megjithatë ky nuk është i vetmi synim që duhet të arrijmë ,sepse përfitimi arrihet vetëm duke u
shërbyer sa më mirë klientëve tanë dhe natyrisht më mirë se konkurentët.
Përgjegjësit e vendimeve të marketingut duhet të vlerësojnë mundësitë e marketingut që u paraqiten
dhe përfitimet e lidhura me to.
Sot ka shumë ndërmarrje që veprojnë duke u bazuar në strategjitë e marketingun si përshembull
IBM,Mc Donald’s,etj.
Qëllimi kryesor i këtyre ndërmarrjeve është pikerisht klienti i cili është gjëja më e rëndësishme,pra është
në qënder të çdo veprimi.

Si ka mundesi qe marketingu te jete gjithçka?
Thjeshte. Çdo gje qe keta njerez bejne - inxhinjeret e produktit, analistet financiare, madje dhe
manaxheret e magazinave – kontribuojne ne ate sesi konsumatoret e perceptojne nje marke.
Per kete arsye them qe marketingu eshte gjithçka.
        Marketingu është më tepër art apo shkencë ?
Marketingu eshte nje fushe e gjere dhe e bukur, ku pervec njohurive shkencore
duhet te kesh edhe nje shpirt teper krijues per te qene nje profesionist i vertete
ne kete sektor.

Marketingu është fushë dinamike e cila ndikohet direct ose indirect nga zhvillimet
teknologjike.Përderisa një botë zhvillohet edhe marketing do të zhvillohet dhe
përderisa marketing zhvillohet asnjëherë nuk mund të ekzistojnë definicione të
cilat përshkruajnë plotësisht thelbin e marketingut.

Kështu unë pajtohem me Bordenin(1964) kur thotë se marketingu mbetet para së
gjithash art e jo shkencë.
Marketingu

Recommandé

Hulumtimet e Marketingut, Ercan Gegez par
Hulumtimet e Marketingut, Ercan GegezHulumtimet e Marketingut, Ercan Gegez
Hulumtimet e Marketingut, Ercan GegezKujtim Hameli
2.3K vues84 diapositives
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p, par
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,
Shqiprim Jashari Punim ne Marketing, 7p,Shqiprim Jashari
1.4K vues12 diapositives
Marketingu Per Bizneset E Vogla par
Marketingu Per Bizneset E VoglaMarketingu Per Bizneset E Vogla
Marketingu Per Bizneset E VoglaMenaxherat
4.3K vues12 diapositives
Tipologjia e marketingut pjesa e ii par
Tipologjia e marketingut  pjesa e iiTipologjia e marketingut  pjesa e ii
Tipologjia e marketingut pjesa e iiekonomia
1.6K vues15 diapositives
Hulumtimet e marketingut par
Hulumtimet e marketingutHulumtimet e marketingut
Hulumtimet e marketingutYmer-Hamide Ejupi
3.6K vues5 diapositives
Koncepti marketingut par
Koncepti marketingutKoncepti marketingut
Koncepti marketingutMenaxherat
7.8K vues45 diapositives

Contenu connexe

Tendances

Marketing par
MarketingMarketing
MarketingVeton Sopjani
14.3K vues18 diapositives
Njohuri Baze Marketing par
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze MarketingMenaxherat
66.2K vues114 diapositives
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing par
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketingKuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketingHekuran Zogaj
3K vues18 diapositives
Bazat e marketingut punimi i produktit par
Bazat e marketingut punimi i produktitBazat e marketingut punimi i produktit
Bazat e marketingut punimi i produktitVeton Sopjani
9.7K vues19 diapositives
2.politika e promocionit_ui_re par
2.politika e promocionit_ui_re2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_reGashi Besnik
4.2K vues42 diapositives
Planifikimi i marketingut par
Planifikimi i marketingutPlanifikimi i marketingut
Planifikimi i marketingutValdet Shala
7.5K vues8 diapositives

Tendances(19)

Njohuri Baze Marketing par Menaxherat
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze Marketing
Menaxherat66.2K vues
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing par Hekuran Zogaj
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketingKuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing
Hekuran Zogaj3K vues
Bazat e marketingut punimi i produktit par Veton Sopjani
Bazat e marketingut punimi i produktitBazat e marketingut punimi i produktit
Bazat e marketingut punimi i produktit
Veton Sopjani9.7K vues
2.politika e promocionit_ui_re par Gashi Besnik
2.politika e promocionit_ui_re2.politika e promocionit_ui_re
2.politika e promocionit_ui_re
Gashi Besnik4.2K vues
Planifikimi i marketingut par Valdet Shala
Planifikimi i marketingutPlanifikimi i marketingut
Planifikimi i marketingut
Valdet Shala7.5K vues
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing par Hekuran Zogaj
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketingKuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing
Kuptimi i informacionit dhe i kerkimit marketing
Hekuran Zogaj3K vues
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni par ekonomia
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
Marketing 14 sh.personale dhe promocioni
ekonomia4.9K vues
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1 par Zana Agushi
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Kuptimi i Marketingut Ligjerata-1
Zana Agushi1.7K vues
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti par Kujtim Hameli
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe KontekstiKapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
Kapitulli 1- (emarketingu) Strategjia dhe Konteksti
Kujtim Hameli1.4K vues
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje) par fatonbajrami1
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
MARKETINGU - Dr. Hykmete Bajrami (Pyetje dhe përgjigje)
fatonbajrami1102.1K vues
Marketingu Global par Menaxherat
Marketingu GlobalMarketingu Global
Marketingu Global
Menaxherat4.3K vues
Promocioni i shitjeve ( marketing ) par Sabir Asipi
Promocioni i shitjeve ( marketing )Promocioni i shitjeve ( marketing )
Promocioni i shitjeve ( marketing )
Sabir Asipi18.9K vues
Strategjite segmentimi i tregut par ekonomia
Strategjite  segmentimi i tregutStrategjite  segmentimi i tregut
Strategjite segmentimi i tregut
ekonomia31.6K vues
Polika e promocionit x par Zana Agushi
Polika e promocionit xPolika e promocionit x
Polika e promocionit x
Zana Agushi3.4K vues
Orientimi marketing ne biznes ( marketing ) par Sabir Asipi
Orientimi marketing ne biznes ( marketing )Orientimi marketing ne biznes ( marketing )
Orientimi marketing ne biznes ( marketing )
Sabir Asipi3.6K vues
Markat dhe Menaxhimi i Markave par Kujtim Hameli
Markat dhe Menaxhimi i MarkaveMarkat dhe Menaxhimi i Markave
Markat dhe Menaxhimi i Markave
Kujtim Hameli9.8K vues
Promocioni nail reshidi par Menaxherat
Promocioni nail reshidiPromocioni nail reshidi
Promocioni nail reshidi
Menaxherat6.3K vues
Marketingu hulumtimi i tregut par bujar30
Marketingu hulumtimi i tregutMarketingu hulumtimi i tregut
Marketingu hulumtimi i tregut
bujar3034.8K vues

En vedette

Projekt ne marketing par
Projekt ne marketingProjekt ne marketing
Projekt ne marketinganxhelomorava
5.4K vues17 diapositives
Bazat e marketingut - produkti par
Bazat e marketingut - produktiBazat e marketingut - produkti
Bazat e marketingut - produktiVeton Sopjani
27.1K vues18 diapositives
Pasqyrat Financiare par
Pasqyrat FinanciarePasqyrat Financiare
Pasqyrat FinanciareBujar Morina
65.3K vues62 diapositives
Struktura e punimit te diplomes par
Struktura e punimit te diplomesStruktura e punimit te diplomes
Struktura e punimit te diplomesXh MedicalTeam
101.9K vues3 diapositives
Marketingu Nderkombetar - Ali Jakupi par
Marketingu Nderkombetar - Ali JakupiMarketingu Nderkombetar - Ali Jakupi
Marketingu Nderkombetar - Ali JakupiMenaxherat
11.3K vues226 diapositives
MARKETING POWERPOINT par
MARKETING POWERPOINTMARKETING POWERPOINT
MARKETING POWERPOINTAndrew Schwartz
253.1K vues13 diapositives

En vedette(6)

Bazat e marketingut - produkti par Veton Sopjani
Bazat e marketingut - produktiBazat e marketingut - produkti
Bazat e marketingut - produkti
Veton Sopjani27.1K vues
Pasqyrat Financiare par Bujar Morina
Pasqyrat FinanciarePasqyrat Financiare
Pasqyrat Financiare
Bujar Morina65.3K vues
Struktura e punimit te diplomes par Xh MedicalTeam
Struktura e punimit te diplomesStruktura e punimit te diplomes
Struktura e punimit te diplomes
Xh MedicalTeam101.9K vues
Marketingu Nderkombetar - Ali Jakupi par Menaxherat
Marketingu Nderkombetar - Ali JakupiMarketingu Nderkombetar - Ali Jakupi
Marketingu Nderkombetar - Ali Jakupi
Menaxherat11.3K vues

Similaire à Marketingu

Universiteti m ikroekonimi par
Universiteti m ikroekonimiUniversiteti m ikroekonimi
Universiteti m ikroekonimiDuresa M. Bytyqi
1K vues21 diapositives
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832 par
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832INVA SHAHOLLI
235 vues18 diapositives
Punim Seminarik par
Punim SeminarikPunim Seminarik
Punim SeminarikErmirë Redenica
44.2K vues18 diapositives
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija par
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan AlijaTendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan AlijaUragan Alija
1.3K vues75 diapositives
Njohuribazemarketing par
NjohuribazemarketingNjohuribazemarketing
NjohuribazemarketingArta Kurti
1.4K vues110 diapositives
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01 par
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01valmirejetishi
799 vues110 diapositives

Similaire à Marketingu(20)

Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832 par INVA SHAHOLLI
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
Pdfslide.net punim seminarik-55b0cd262e832
INVA SHAHOLLI235 vues
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija par Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan AlijaTendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Tendencat në Marketing, prezantuar nga Uragan Alija
Uragan Alija1.3K vues
Njohuribazemarketing par Arta Kurti
NjohuribazemarketingNjohuribazemarketing
Njohuribazemarketing
Arta Kurti1.4K vues
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01 par valmirejetishi
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
Njohuribazemarketing 100202085715-phpapp01
valmirejetishi799 vues
Njohuri Baze Marketing par Menaxherat
Njohuri Baze MarketingNjohuri Baze Marketing
Njohuri Baze Marketing
Menaxherat6.9K vues
Si bëhet një plani biznesi par Guri Gurashi
Si bëhet një plani biznesiSi bëhet një plani biznesi
Si bëhet një plani biznesi
Guri Gurashi8.7K vues
Crm menaxhimi i mardhenieve me klientin 30.01.2013 par Algita Mesiti
Crm  menaxhimi i mardhenieve me klientin 30.01.2013Crm  menaxhimi i mardhenieve me klientin 30.01.2013
Crm menaxhimi i mardhenieve me klientin 30.01.2013
Algita Mesiti2.7K vues
Prezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdf par Infosoft Systems
Prezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdfPrezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdf
Prezantimi i Trajnimit Per Biznesin Tuaj - Digital Academy.pdf
Europa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i Marketingut par Besart Krasniqi
Europa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i MarketingutEuropa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i Marketingut
Europa Perendimore, Kosova dhe evoluimi i Marketingut
Besart Krasniqi649 vues
Ligjerata e 13 & info par ekonomia
Ligjerata e 13 & infoLigjerata e 13 & info
Ligjerata e 13 & info
ekonomia725 vues

Plus de Menaxherat

Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi par
Statistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiStatistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiMenaxherat
10.5K vues43 diapositives
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi par
Statistike treguesit e korelacionit  ardiana gashiStatistike treguesit e korelacionit  ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashiMenaxherat
2.8K vues10 diapositives
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara par
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraStatistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraMenaxherat
2.2K vues34 diapositives
Statistike indekset par
Statistike indeksetStatistike indekset
Statistike indeksetMenaxherat
4.5K vues20 diapositives
Si te bejme hulumtim par
Si te bejme hulumtimSi te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtimMenaxherat
15.1K vues7 diapositives
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d... par
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Menaxherat
4.1K vues17 diapositives

Plus de Menaxherat(20)

Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi par Menaxherat
Statistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashiStatistike  nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Statistike nocionet kryesore dhe mostra ligjerata 2 - ardiana gashi
Menaxherat10.5K vues
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi par Menaxherat
Statistike treguesit e korelacionit  ardiana gashiStatistike treguesit e korelacionit  ardiana gashi
Statistike treguesit e korelacionit ardiana gashi
Menaxherat2.8K vues
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara par Menaxherat
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluaraStatistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Statistika dr rahmije mustafa provime nga afatet e kaluara
Menaxherat2.2K vues
Statistike indekset par Menaxherat
Statistike indeksetStatistike indekset
Statistike indekset
Menaxherat4.5K vues
Si te bejme hulumtim par Menaxherat
Si te bejme hulumtimSi te bejme hulumtim
Si te bejme hulumtim
Menaxherat15.1K vues
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d... par Menaxherat
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Tatimi mbi vleren e shtuar dhe tatimi ne te ardhurat e korporatave taksa d...
Menaxherat4.1K vues
Sjellja organizative berim ramosaj par Menaxherat
Sjellja organizative  berim ramosajSjellja organizative  berim ramosaj
Sjellja organizative berim ramosaj
Menaxherat2K vues
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi par Menaxherat
Statistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashiStatistike treguesit statistikor te pozicionit  ardiana gashi
Statistike treguesit statistikor te pozicionit ardiana gashi
Menaxherat2.3K vues
Seminar analiza e tregut te punes ne kosove par Menaxherat
Seminar  analiza e tregut te punes ne kosoveSeminar  analiza e tregut te punes ne kosove
Seminar analiza e tregut te punes ne kosove
Menaxherat2.7K vues
Treguesit e pozicionit ushtrime par Menaxherat
Treguesit e pozicionit ushtrimeTreguesit e pozicionit ushtrime
Treguesit e pozicionit ushtrime
Menaxherat795 vues
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian... par Menaxherat
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit  ardian...
Variabla e rastësishme dhe distribucionet diskrete të probabilitetit ardian...
Menaxherat888 vues
Projektimi i procesit Vehbi Ramaj par Menaxherat
Projektimi i procesit Vehbi RamajProjektimi i procesit Vehbi Ramaj
Projektimi i procesit Vehbi Ramaj
Menaxherat3K vues
Politika e produktit nail reshidi par Menaxherat
Politika e produktit  nail reshidiPolitika e produktit  nail reshidi
Politika e produktit nail reshidi
Menaxherat1.8K vues
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi par Menaxherat
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqiPermbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Permbledhje pytjesh ne nvm prof besnik krasniqi
Menaxherat569 vues
Politika e cmimit nail reshidi par Menaxherat
Politika e cmimit nail reshidiPolitika e cmimit nail reshidi
Politika e cmimit nail reshidi
Menaxherat3.3K vues
Mjedisi ligjor i bizneseve par Menaxherat
Mjedisi ligjor i bizneseveMjedisi ligjor i bizneseve
Mjedisi ligjor i bizneseve
Menaxherat1.2K vues
Menaxhment ymer havolli permbledhje par Menaxherat
Menaxhment  ymer havolli permbledhjeMenaxhment  ymer havolli permbledhje
Menaxhment ymer havolli permbledhje
Menaxherat3.7K vues
Menaxhimi i qmimeve par Menaxherat
Menaxhimi i qmimeveMenaxhimi i qmimeve
Menaxhimi i qmimeve
Menaxherat4.4K vues
Menaxhimi i resurseve humane pytje par Menaxherat
Menaxhimi i resurseve humane pytjeMenaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxhimi i resurseve humane pytje
Menaxherat961 vues
Kuptimi i sjelljes organizative so par Menaxherat
Kuptimi i sjelljes organizative soKuptimi i sjelljes organizative so
Kuptimi i sjelljes organizative so
Menaxherat2.4K vues

Marketingu

 • 1. Marketingu – a është gjithçka ? Marketingu është gjithcka. Kështu na kanë thënë të paktën. Duhet të identifikohesh me konsumatorin. Të gjesh një vend në treg për produktin ose shërbimet që ofron. Duhet të përcaktosh një logo që të mbahet mend. Duhet të jesh sa më i dukshëm dhe të mbetesh përfundimisht në mendjet e klientëve të vjetër dhe atyre potencialë, në mënyrë që, kur ata të kenë nevojë për dicka, të kujtohen menjëherë për kompaninë tënde. Objektivi është që të zesh vendin tënd në treg dhe, më tej akoma, t’ju falësh njerëzve kënaqësi. Synimi i ndërmarrjeve është pikërisht përfitimi,gjë që e arrijnë nëpërmjet marketingut. Megjithatë ky nuk është i vetmi synim që duhet të arrijmë ,sepse përfitimi arrihet vetëm duke u shërbyer sa më mirë klientëve tanë dhe natyrisht më mirë se konkurentët. Përgjegjësit e vendimeve të marketingut duhet të vlerësojnë mundësitë e marketingut që u paraqiten dhe përfitimet e lidhura me to. Sot ka shumë ndërmarrje që veprojnë duke u bazuar në strategjitë e marketingun si përshembull IBM,Mc Donald’s,etj. Qëllimi kryesor i këtyre ndërmarrjeve është pikerisht klienti i cili është gjëja më e rëndësishme,pra është në qënder të çdo veprimi. Si ka mundesi qe marketingu te jete gjithçka? Thjeshte. Çdo gje qe keta njerez bejne - inxhinjeret e produktit, analistet financiare, madje dhe manaxheret e magazinave – kontribuojne ne ate sesi konsumatoret e perceptojne nje marke. Per kete arsye them qe marketingu eshte gjithçka. Marketingu është më tepër art apo shkencë ? Marketingu eshte nje fushe e gjere dhe e bukur, ku pervec njohurive shkencore duhet te kesh edhe nje shpirt teper krijues per te qene nje profesionist i vertete ne kete sektor. Marketingu është fushë dinamike e cila ndikohet direct ose indirect nga zhvillimet teknologjike.Përderisa një botë zhvillohet edhe marketing do të zhvillohet dhe përderisa marketing zhvillohet asnjëherë nuk mund të ekzistojnë definicione të cilat përshkruajnë plotësisht thelbin e marketingut. Kështu unë pajtohem me Bordenin(1964) kur thotë se marketingu mbetet para së gjithash art e jo shkencë.