Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

www.nicepps.ro_33760_Polonia_Sabat-Krajno Miniature Park.ppsx

 1. Polonia,Sabat-Krajno Miniature Park. Parcul de distracții și miniaturi din satul Krajno, este sigurul parc din Europa situat pe un deal,locul de unde se pot admira multe miniaturi, toate fiind replici ale unor monumente celebre din întreaga lume. Vizionare plăcută Adilime.
 2. Turnul Big Ben Este denumirea turnului cu ceas al Palatului Westminster din Londra,Anglia.
 3. Opera din Sydney. Simbolul orașului din Australia, înnobilează portul din vârful unui promotoriu.
 4. Cristos Mântuitorul, este monumentul din Rio de Janeiro,Brazilia ,amplasat la 700 de metri înălțime.
 5. Catedrala din Brasilia, construcția originală din capitala Braziliei a fost finalizată în anul 1970.
 6. Marele Zid Chinezesc, construcția strategică gigant se întinde pe 21.196 de kilometri.
 7. Palm Jumeirah, este un arhipelag de insule artificiale în Golful Persic din Dubai,Emiratele Arabe Unite.
 8. Burj Al Arab. Turnul Arabilor, un hotel de lux în orașul Dubai are un heliport la înălțimea de 210 metri .
 9. Abu Simbel,sit arheologic în Egipt, cuprinde două temple construite de faraonul Ramses al II-lea.
 10. Marea Piramidă din Gizeh, Egipt, construită în jurul anului 1560 î.Hr.a fost, timp de 43 de secole, cea mai înaltă construcție din lume (146m) ,până în anul 1889 când a fost construit Turnul Eiffel.
 11. Turnul Eiffel. Construcția de oțel din Paris, care măsoară 324 metri înălțime ,a devenit cel mai răspândit simbol al Franței.
 12. Arcul de Triumf, monumentul se află pe o esplanadă circulară de 120 m în diametru la intersecția a douăsprezece bulevarde importante din Paris,Franța.
 13. Catedrala Notre Dame din Paris este un monument aflat pe Ile de la Cite în centrul Parisului.
 14. Poarta Brandenburg, construită între anii 1789-1793 este cel mai important simbol al orașului Berlin,Germania.
 15. Domul din Koln, adăpostește moaștele Celor Trei Magi și este ,după înălțimea de 157 metri, a doua biserică din Germania, după Domul din Ulm 161,5 metri.
 16. Castelul Neuschwanstein, din Sud-Vestul Bavariei,Germania a fost construit în secolul al XIX-lea la comanda Regelui Ludwig al II-lea al Bavariei în onoarea compozitorului Richard Wagner.
 17. Partenonul, un simbol al Greciei antice a fost ridicat între anii 447-438 î.Hr. pe Acropola Atenei și a rămas unul dintre cele mai importante monumente ale lumii.
 18. Taj Mahal, monumentul din orașul Agra,India,a fost construit între anii 1630-1653 de către Împăratul Shah Jahan drept mausoleu pentru soția sa Muntaz Mahal.
 19. Templul Lotus situat în Delhi,India,este o casă de cult deschisă din 1986 tuturor, indiferent de religie.
 20. Biserica Sfântului Mormânt, se află între zidurile vechii cetăți a Ierusalimului și este cel mai însemnat loc de pelerinaj al religiei creștine.
 21. Biserica Nașterii Domnului, o bazilică pe malul de vest al Betleemului,cea mai veche biserică majoră din Țara Sfântă, este presupusul loc de naștere al lui Isus.
 22. Domul Stâncii, un sanctuar musulman, locul unde evreii și creștinii cred că Avraam l-a dus pe fiul său ca jertfă lui Dumnezeu.
 23. Fântâna Trevi, este cea mai renumită și cea mai frumoasă fântână arteziană din Roma,Italia.
 24. Colosseum din Roma, un monument istoric,vechi de peste 2000 de ani, aflat în centrul Romei,Italia, este cel mai mare amfiteatru antic.
 25. Turnul din Pisa,cea mai renumită clădire înclinată din lume,este o construcție medievală din Pisa,Italia,cu o înclinare de 5,5 grade.
 26. Bazilica și Piața Sf. Petru ,bazilica lungă de 168 metri cu o cupolă înaltă de 119 metri împreună cu monumentala Piață Sf. Petru alcătuiesc reședința papală, Cetatea Vaticanului din Roma,Italia.
 27. Domul din Milano, cu o suprafață de 12.000 m.p.catedrala milaneză din Italia,un unicat arhitectural, are lungimea de 157 m. și capacitatea de 40.000 de locuri.
 28. Muntele Fuji un vulcan situat în partea centrală a insulei Honshu,la vest de Tokio,Japonia,are înălțimea de 3.776 m o formă conică simetrică cu aceeași înfățișare ,privit din orice parte.
 29. Castelul Himeji, castelul una dintre cele mai vechi clădiri din Japonia medievală desemnat ca o comoară culturală a Japoniei este listat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.
 30. Piramida Kukulkana piramida mesoamericană din statul mexicanYucatan a fost construită în secolul al XII-lea de maiași, în onoarea Zeului șarpe cu pene, Kukulkan.
 31. Piramida Soarelui , este cea mai mare construcție din complexul arheologic mexican din centrul orașului Teotihuacan.
 32. Catedrala Sf.Sofia, construită de Împăratul Iustinian (527-565) a fost transformată în moschee în anul 1453. Marele monument din Istanbul,Turcia, a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO în 1985.
 33. Casa Fecioarei Maria, locul unde Fecioara Maria și-a petrecut ultimele zile pe pământ ,aflat aproape de orașul antic Efes din Turcia, este un obiectiv de mare interes.
 34. Turnurile Gemene. World Trade Center, un complex de 7 clădiri terminat în anul 1973 în cartierul Manhattan din New York,SUA ,cu cele două turnuri gemene de câte 110 etaje fiecare, a fost distrus de atacurile teroriste al-Qaeda, la 11 Septembrie 2001.
 35. Statuia Libertății ,opera sculptorului francez Frederic Auguste Bartholdi ,a fost inaugurată oficial pe Liberty Island din New York,USA în data de 28 Octombrie 1886.
 36. Memorialul Național Muntele Rushmore, este sculptura colosală în stânca de granit a muntelui ,înaltă de 18 metri ,care prezintă la altitudinea de 1700 de metri ,capetele a patru președinți ai Statelor Unite..
 37. Casa Albă, reședința oficială și principalul loc de muncă a președintelui SUA,a fost construită între anii 1792-1800 din gresie vopsită în alb.
 38. Mulțumesc pentru atenție pe curând Adilime.
Publicité