Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.

1.6.prezentare afh 14 oct 2010

495 vues

Publié le

 • Login to see the comments

 • Soyez le premier à aimer ceci

1.6.prezentare afh 14 oct 2010

 1. 1. FOUNDATION for distance learning of disabled people Asociatia FUNDAŢIA “H” pentru Învăţământ la Distanţă destinat Persoanelor cu Handicap ACCESIBILITATEA PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI: SI NOI SUNTEM OAMENI! 14 Octombrie 2010 e-mail: office@fundatiah.ro web site: www.fundatiah.ro Denise Fătulescu CONFERINTA NATIONALA IN DOMENIUL STANDARDIZARII “ACCESIBILITATEA . ROMANIA IN ACTIVITATEA DE STANDARDIZARE EUROPEANA SI INTERNATIONALA Organizator: Asociația de Standardizare din Romania
 2. 2. Asociaţia "Fundatia H" este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică care a fost înfiinţată în anul 1991. Misiunea ei este de a asigura şanse egale la educaţie şi instruire persoanelor dezavantajate (fizic, psihic, social, geografic, etnic etc.), cât şi specialiştilor care lucrează cu aceştia. Cine suntem
 3. 3. Accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilitati – legislație I Ordonanța de urgenta a Guvernului nr. 102/1999 (art. 11) cu modificarile si completarile ulterioare: impune obligativitatea amenajării clădirilor instituțiilor publice, ale celor culturale, sportive sau de petrecere a timpului liber, locuințelor construite din fonduri publice, mijloacelor de transport in comun, a telefoanelor publice si a căilor de acces in vederea asigurării accesibilităţii persoanelor cu dizabilităţi.
 4. 4. Accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilităti – legislație II Conform art. 16 toate spatiile de parcare organizate vor avea rezervate si semnalizate prin semnul internațional minimum 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de doua locuri pentru parcarea gratuita a mijloacelor de transport ale persoanelor cu handicap.
 5. 5. Ce exista,
 6. 6. dar …
 7. 7. Accesibilitatea web Accesibilitatea este forma prin care se oferă acces la informaţie, într-un fel sau în altul, persoanelor dezavantajate. Una dintre caracteristicile de bază ale lumii în care trăim este accesul la informaţie, iar una dintre principalele căi de acces spre informaţie este internetul. Din pacate, în forma în care se prezintă cea mai mare parte a site-urilor web în acest moment, problema accesibilităţii este doar una secundară.
 8. 8. Spre exemplu, persoanele cu handicap de vedere nu pot naviga pe internet în aceeaşi manieră în care o face majoritatea dintre noi. Din acest motiv, site- urile web trebuie să le pună la dispoziţie mijloace alternative de a le face cunoscut conţinutul. Accesarea paginilor web şi a conţinutului lor prezintă o varietate de probleme pentru persoanele cu afecţiuni fizice, senzoriale sau cognitive. 37 de milioane de cetăţeni ai Europei cu incapacităţi/invalidităţi nu sunt capabili să acceseze informaţia şi serviciile asociate atunci când folosesc noile mijloace de comunicare.
 9. 9. Odată cu dezvoltarea serviciilor guvernamentale on-line, a aparut un risc serios în ceea ce priveşte excluziunea socială a unui procent mare din populaţie. Persoanele care au afecţiuni vizuale sau orbii, găsesc că este foarte dificil, dacă nu chiar imposibil, să acceseze documente electronice aşa cum sunt paginile web cu diverse tipuri de browsere şi alte dispozitive ajutătoare pe care ei le folosesc în mod frecvent. Cei care sunt surzi pot avea nevoie să foloseasca porţiuni audio captate într-un anume fel din fişierele multimedia sau o persoană care nu percepe total sau parţial culorile poate avea nevoie să utilizeze tabele statistice proprii.
 10. 10. Pentru ca un site web sa fie accesibil, el trebuie sa: -aibă design-ul de pagina testat cu diferite cititoare de ecran si alte instrumente de accesibilitate; -folosească standarde web HTML 4.01 şi Cascading Style Sheets (CSS); -se evite folosirea de imagini, hărți dar şi alte materiale cu animație; -se evite folosirea de şabloane; -se valideze paginile prin diferite instrumente, incluzând W3C's HTML Validation Service, verificatorul Watchfire WebXACT, şi aDesigner -se folosească liste de verificare şi ghiduri la standarde internaționale din www.w3.org -WAI (Web Accessibility Initiative)
 11. 11. Mulţumesc pentru atenţie!

×