Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Sosiale medier

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 15 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Similaire à Sosiale medier (20)

Publicité

Sosiale medier

 1. 1. Sosiale medier Strategisk planlegging
 2. 2. Hva er sosiale medier?  Store norske leksikon definerer det slik: Sosiale medier er nettbaserte tjenester som legger til rette for mange-til-mange- kommunikasjon og hvor innholdet i stor grad skapes av brukerne selv.  Eksempler på sosiale medier  Facebook  Twitter  Google +  LinkedIn  YouTube osv
 3. 3. Hvorfor sosiale medier? Sosiale medier kan være en super måte å nå frem til ønsket brukergruppe. Mange i dag velger Facebook for ”der er jo alle”, men det betyr også at det å posisjonere seg på Facebook er desto hardere. For å finne sin plass der er det viktig å lage en god side som folk faktisk ønsker å bruke tid på. Siden det er så ufattelig mange mennesker på Facebook er det ekstra viktig å ha en klar retning på hvor man vil.
 4. 4. Kommunikasjon Ønsker leserne å lese det du har å si? Hvordan skal du formidle noe på Facebook? Og er Facebook ditt rette medium?  Kjennskap – Facebook kan brukes for å bli kjent, eller for å opprettholde kjennskapen.  Kunnskap – mange bedrifter er like, da kan det være din kunnskap sørger for at du får en viktig posisjon.  Holdning – å styrke eller svekke sitt omdømme.  Handling – bak hvert innlegg bør manha en tanke om hva man ønsker mottageren skal gjøre. Like? Dele? Kommentere? Kjøpe?
 5. 5. Hvordan skal du drive? Det tar ikke lang tid å sette opp en Facebookside, men det krever en strategi for å drive den. På verdensbasis er det omtrent 1,5 mrd mennesker på Facebook, i Norge ca 3 millioner. Det sier seg selv at kampen er stor om leserne. Har du ikke muligheten til å drive effektivt selv, kan det være verdt å vurdere om man trenger en egen person som skal ha ansvaret.
 6. 6. Vellykket digital innholdsstrategi • Veldefinert målgruppe • En kontekstuell forståelse • Klare konverteringsmål • Riktig kontaktpunkter • Tilpasse innhold med målgruppe, konverteringsmål og kontaktpunkter • Redaksjonell kalender • Taktikk for å maksimere innhldsproduksjonen
 7. 7. Hvor ofte? Og ikke minst når? I hvert sekund legges det ut tusenvis av poster på Facebook. Hvordan skal du da synes om du bare legger ut et innlegg i ny og ne? Det er regelrett ikke plass til alt på Facebook! Så om man følger flere personer og bedrifter vil det si at du, og også dine følgere, mister mye informasjon. Velger du å legge ut en post ”når det passer seg”, er risikoen stor for at bare et fåtall ser posten din. Om du bruker verktøy til å holde styr på trafikk, vil du der kunne se når på døgnet du har flest lesere, og dermed også kunne tilspisse mer på når du burde legge ut poster.
 8. 8. Har dette noe for seg da? Som ellers i livet, hvilken innsats man legger i det vil si noe om hvilket resultat man kan forvente å få. Samtidig må du se på dine konkurrenter, hva gjør de? Gjør de det bedre? Har du de ressursene du trenger for å kunne drive godt? Kunnskap + innsats + kostnad – konkurranse = effekt
 9. 9. Hvordan skal man fenge sin leser? Det er jammen ikke barebare å skrive godt! For det må du om du skal fange en likers interesse. Tenk deg at av dine 1000 likere er det kun 100 som leser innleggene dine. Hvordan skal du fenge de? Da er det godt å ha en plan!  Bruk alltid et bilde eller video sammen med tekst, og publiser jevnlig for å opprettholde og få siden til å vokse.
 10. 10. Tips for å fenge en leser  Legg til signalord i tittelen:  Årsak – virkning  Problem – løsning  Men, derimot, og, også, derfor, fordi, istedenfor og så videre.  Lage punktoppstillinger.  Bruke mellomtitler.  Ha luft i tekst.
 11. 11. Salg på Facebook Mange tenker ”Yess, endelig enda et forum hvor jeg kan drive markedsføring!”. Det er nok ingen god strategi… Facebook gir deg en unik mulighet for å styrke et kundeforhold, til å fortelle om dine verdier, til å skape engasjement, til å få folk til å velge deg istedenfor dine konkurrenter. Bruker du det kun som en markedsføringskanal vil du muligens ende opp med færre likere på siden din, for hvorfor skal de være hos deg når du bare er ”en av alle andre”? Gi de en grunn til å like deg!
 12. 12. Trenger jeg å svare? Opplever du det som god kundeservice om du får svar på et spørsmål du stiller? Ja? Om så, så er svaret klart. Da bør du prioritere å svare om noen spør deg om noe på siden din. Det du også kan tenke på er hvordan du vil svare. Smart? Uformell? Formell? Informativ? Det er ansiktet utad som skal gjenspeiles.
 13. 13. Oppsummering Hva kan Facebook gjøre for meg? Det er ikke vanskelig, men kan gi en unik mulighet for å skape gode kunderelasjoner som igjen gir en økt stabil kundemasse. Gode og fornøyde kunder er den beste reklamen en bedrift kan ha. Men still deg også spørsmålet om hvorfor du skal på Facebook, og hva du har tenkt å bruke det til. Lykke til!
 14. 14. Kilder  En veldig liten bok om å drive en god Facebookside – Hans-Petter N-Hansen  Hvorfor skal vi være på Facebook? – Hans- Petter N-Hansen  Innholdsstrategi: En komplett guide til å lage innhold som tiltrekker og beholder kunder – Carl Wilhelm Vedvik  Hvordan fenge leseren på web - ekd
 15. 15. Lykke til!

×