Publicité
Publicité

Contenu connexe

Publicité

Primeres Aportacions Dels Pops

 1. Biel Pol A. Júlia G. Àlex Aina Mario PROJECTE: L’ELEFANT Primeres aportacions dels pops
 2. En Biel ens ha explicat moltes coses dels elefants. Ens ha dit que l’elefant és el mamífer terrestre més gran que existeix. També ens ha explicat que els elefants són tan grans perquè els seus avantpassats eren molt grans. I, a més a més, ens ha dit que tenir les orelles grans els va molt bé per refrescar-se quan fa calor, les fan servir com si fossin uns ventalls.
 3. En Biel ens ha fet un dibuix per explicar-nos que un elefant és tan alt com 3 nens posats l’un al damunt de l’altre, fent una torre.
 4.  
 5. En Pol ha respost les mateixes preguntes i ha afegit que les orelles tan grans els van molt bé per fer-se aire. També ha explicat que mengen molt perquè són molt grans.
 6. La Júlia ens ha dit que mengen 100 kg d’herba cada dia i que els elefants no tenen el cor tan gran com ens podríem imaginar per la mida del seu cos. A més, ens ha dit que els hi batega més a poc a poc que a les persones.
 7. L’ Àlex ens ha explicat que els elefants tenen la boca a sota de la trompa i que a dins la boca hi tenen la llengua, que és molt llarga. De les ungles, ens ha dit que els elefants asiàtics en tenen 5 a les potes del davant i 4 a les del darrera. I de la cua ens ha explicat que fa d’1 a 1,3 metres i que té cabell a la punta. Ens ha dit també que els elefants utilitzen la cua per espantar les mosques, i les ungles i els peus per caminar i comunicar-se.
 8.  
 9. Aquí es veuen molt bé les ungles d’un elefant. Al costat podem observar l’esquelet d’un elefant i el d’un ésser humà. Ha estat molt interessant poder-los comparar, fa temps que vam aprendre coses sobre el nostre esquelet, però no l’havíem vist el d’un elefant!
 10. L’ Aina ens ha explicat moltes coses sobre els ulls i la trompa dels elefants. Ens ha dit que els ulls són petits i que hi veuen poc. També ens ha dit que la trompa és el nas dels elefants. Però que, a més a més, amb la trompa agafen menjar, respiren, oloren, fan sorolls i també es tiren aigua! Sí que en fan de coses!
 11. mireu què fan amb la trompa... respiren, com si fos un tub d’un submarinista, mentre neden es posen el menjar a la boca juguen, s’acaricien i, de vegades, també es barallen!
 12. En Mario ens ha dit que els elefants tenen els ulls petits i rodons i que tenen ungles. Ens ha explicat que la cua els serveix per espantar insectes, però també per agafar-se els uns amb els altres, especialment els fills amb les mares. Ens ha portat un dibuix on es veu molt bé com s’agafen de la cua.
 13. Quines aportacions més interessants! Com han treballat aquests pops! Més endavant, farem més aportacions i aprendrem encara més coses dels elefants!
Publicité