Ce diaporama a bien été signalé.
Le téléchargement de votre SlideShare est en cours. ×

Arti ne Epoka te Ndryshme

Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Publicité
Chargement dans…3
×

Consultez-les par la suite

1 sur 14 Publicité

Plus De Contenu Connexe

Publicité

Arti ne Epoka te Ndryshme

 1. 1. LENDA: HISTORIARTI TEMA: EKSPOZITEFOTOGRAFIKEDHE SKULPTURASHNGAEPOKATENDRYSHME Punoi: Anja Cami XIIIF
 2. 2.  Arti pamor barok dhe stili ‘’rokoko’’  Neoklasicizmi  Romantizmi  Impresionizmi dhe Pasimpresionizmi
 3. 3. • Arti Barok MichelangeloMerisida Caravaggio (1571-1610) Medusa eshte një shtrigë, një krijesë e tmerrshme femër në mitologji greke. Ajo ishte e aq pështirë, saqë kushdo që e shikonte atë, gjoja u kthye në gur. Medusa në pikturën e Caravaggio 's është portretizuar në momentin kur se koka e saj dhe trupi nuk ishin më një, dhe se ajo ishte ende e ndërgjegjshme, Caravaggio përshkruan tmerrin në sytë e saj. Medusa është një shembull i mrekullueshëm i fokusit.Medusa tregon një nivel intensive të realizmit, dhe Caravaggio përdor errët dhe të lehta kontraste në mënyrë efektive që Medusa duket tre - dimensionale. Medusa është një pikture ne vaj kanavacë, e pikturuar mbi një mburojë konveks druri. Ajo është 60 x 55 cm.Medusa në 1597
 4. 4. • Arti Barok Peter Paul Rubens Cleopatra E pikturuar me vaj mbi dushk Venus and Adonis 1630
 5. 5. •Arti Barok Gian Lorenzo Bernini Bacchanal Një njeri i shthurur dehur, ndjekës i Bacchus, zotit te verës,vazhdon përpara për të marr rrushin por kupid të zhveshur, me shaka e shtyjnë atë përsëri, ndërsa mbushin gojën e tyre plot me fruta.. Blloku katror mermeri mbetet një përbërës i rëndësishëm në disiplinimin e lëvizjeve anarkike diagonale. Gian Lorenzo Bernini ishte vetëm rreth tetëmbëdhjetë kur ai gdhendi këtë punë në studio romake e babait të tij Florence-lindur
 6. 6. •Arti rokoko Alegoria e Tokës Shandanët, 1735-50 Filxhan me mbulesë, 1742-1743
 7. 7. •Neoklasicizmi Jacques-Louis David Betimi i Horatii Kur Davidi ishte vetëm 9 vjeç, babai i tij, një tregtar i shquar, u vra në një duel.Ndërsa dy gra në të djathtë të pikturës ligët drejt njëri-tjetrit për të mbajtur zi, një grua e treta e fshehur në hijen e mban dhe ngushëllon dy fëmijë të vegjël. Kjo mund të sugjerojnë dëshirën e pavetëdijshme e Davidit që ka qëndruar me nënën e tij, si shumica e fëmijëve të rinj do të duan. Ndoshta ka një hidhërim themelor rreth të jetuarit me xhaxhallarët e tij. Këtu, në këtë pikturë moralizimet, ai tregon një "nënë të mirë" mban fëmijët e saj të ngushtë si etërit e tyre shkojnë jashtë për të potencialisht të vdesë në betejë. Njeriu i fortë në të majtë të bëhet një ideal - një përfaqësim i çdo gjëje Davidi donte, duke përfshirë edhe një figurë inkurajues nënë dhe një baba inkurajues.
 8. 8. •Neoklasicizmi Henry Fuseli Makbethi dhe Bankuo me shtrigat Makthi
 9. 9. •Romantizmi Caspar David Friedrich Vagabond mbi mjegullat 1817-18 Dy Burrat flasin per Hënën 1819-20
 10. 10. •Romantizmi I varfri dhe I pasuri Afrikani duke u kujdesur per një kalë gjate bregut te detit Alfred de Dreux
 11. 11. •Impresionizmi dhe pasimpresionizmi Claude Monet, Grua me një ombrellë - Madame Monet dhe djalin e saj (Camille dhe Jean Monet), 1875, Camille Monet
 12. 12. •Impresionizmi dhe pasimpresionizmi Parisi I enderrave te mia Leonid Afremov
 13. 13. •Impresionizmi dhe pasimpresionizmi Margot 1881 Henri de Toulouse-Lautrec Nata me yje Van Gogh Cigni I fjetur1897 Henri Rousseau
 14. 14. Kemi artin për të mos vdekur nga e vërteta. -Nice

×