Ce diaporama a bien été signalé.
Nous utilisons votre profil LinkedIn et vos données d’activité pour vous proposer des publicités personnalisées et pertinentes. Vous pouvez changer vos préférences de publicités à tout moment.
OCEANIAOCEANIA
Fet per: Aleix, Jaume i LlucFet per: Aleix, Jaume i Lluc
ÍndexÍndex
Països i capitals...................................p.3Països i capitals...................................p.3
...
Països i capitalsPaïsos i capitals
Països: Capitals:Països: Capitals:
Austràlia CanberraAustràlia Canberra
Fui SuvaFui Suv...
RiusRius
Els rius més importants d'Oceania es troben en els seus dos païsosEls rius més importants d'Oceania es troben en ...
DesertsDeserts
El Gran Desert de Victòria és una regió seca que es troba al sudEl Gran Desert de Victòria és una regió sec...
DesertsDeserts
El Gran Desert Arenós d'Austràlia conté grans formacions de sorra,El Gran Desert Arenós d'Austràlia conté g...
MeravellesMeravelles
A Oceania podem trobar diversos elements físics naturals iA Oceania podem trobar diversos elements fí...
MeravellesMeravelles
Palau de lPalau de l’ Òpera de Sydney:’ Òpera de Sydney:
El Palau de l'Òpera de Sydney, és un edifici...
MeravellesMeravelles
Gran Barrera de Corall:Gran Barrera de Corall:
La Gran Barrera de Corall és el major escull de corall...
Cultures d'OceaniaCultures d'Oceania
Oceania és un conjunt de diferents cultures realment fascinants,Oceania és un conjunt...
TradicionsTradicions
Una de les tradicions més habituals dUna de les tradicions més habituals d’Oceania és la plantació de...
Animals típicsAnimals típics
La Fauna d'Austràlia és força diversificada amb animals únics alLa Fauna d'Austràlia és força...
Animals típicsAnimals típics
12 animals bastant típics a Austràlia són :12 animals bastant típics a Austràlia són :
-Ibis-...
Joc tradicionalJoc tradicional
Nok tali nok és un joc de Papua Nova Guinea que es juga així:Nok tali nok és un joc de Papu...
PràcticaPràctica
Pintar un pingüí:Pintar un pingüí:
Conclusió GeneralConclusió General
 Oceania és el continent més petit de la terra.Oceania és el continent més petit de la...
Esperem que us hagi agradat!Esperem que us hagi agradat!
Prochain SlideShare
Chargement dans…5
×

Oceania 1

1 416 vues

Publié le

Powerpoint 6è - OCEANIA

Publié dans : Formation
 • Soyez le premier à commenter

 • Soyez le premier à aimer ceci

Oceania 1

 1. 1. OCEANIAOCEANIA Fet per: Aleix, Jaume i LlucFet per: Aleix, Jaume i Lluc
 2. 2. ÍndexÍndex Països i capitals...................................p.3Països i capitals...................................p.3 Rius......................................................p.4Rius......................................................p.4 Deserts.................................................p.5-6Deserts.................................................p.5-6 Meravelles............................................p.7-9Meravelles............................................p.7-9 Cultures que tenen...............................p.10Cultures que tenen...............................p.10 Tradicions.............................................p.11Tradicions.............................................p.11 Animals típics.......................................p.12-13Animals típics.......................................p.12-13 Joc tradicional.......................................p.14Joc tradicional.......................................p.14
 3. 3. Països i capitalsPaïsos i capitals Països: Capitals:Països: Capitals: Austràlia CanberraAustràlia Canberra Fui SuvaFui Suva Marshall MajuroMarshall Majuro Illes Salomó HoniaraIlles Salomó Honiara Kiribati BairikiKiribati Bairiki Micronèsia PalikirMicronèsia Palikir Nauru YarenNauru Yaren Nova zelanda WellingtonNova zelanda Wellington Papua Nova Guinea Port MoresbyPapua Nova Guinea Port Moresby Palau KororPalau Koror
 4. 4. RiusRius Els rius més importants d'Oceania es troben en els seus dos païsosEls rius més importants d'Oceania es troben en els seus dos països amb més territori homogeni: Austràlia i Nova Zelanda. Aquests dosamb més territori homogeni: Austràlia i Nova Zelanda. Aquests dos països continentals contenen els rius més llargs i importantspaïsos continentals contenen els rius més llargs i importants d'Oceaniad'Oceania Els rius més importants d'Oceania són: El riu Murray, el riu Darling,Els rius més importants d'Oceania són: El riu Murray, el riu Darling, el riu Waikato i el riu Clutha.el riu Waikato i el riu Clutha.
 5. 5. DesertsDeserts El Gran Desert de Victòria és una regió seca que es troba al sudEl Gran Desert de Victòria és una regió seca que es troba al sud d'Austràlia. Està entre els estats australians del Sud i Austràlia ded'Austràlia. Està entre els estats australians del Sud i Austràlia de l'oest i consta de petites dunes, praderies i llacs salats. S'esténl'oest i consta de petites dunes, praderies i llacs salats. S'estén sobre 700 km d'oest a est en una superfície de 424.400 km². És elsobre 700 km d'oest a est en una superfície de 424.400 km². És el desert més gran d’Austràlia.desert més gran d’Austràlia.
 6. 6. DesertsDeserts El Gran Desert Arenós d'Austràlia conté grans formacions de sorra,El Gran Desert Arenós d'Austràlia conté grans formacions de sorra, molt sovint en forma de duna. Malgrat l'aspecte desèrtic que enmolt sovint en forma de duna. Malgrat l'aspecte desèrtic que en proporciona la sorra no es troba en el lloc més sec del país.proporciona la sorra no es troba en el lloc més sec del país.
 7. 7. MeravellesMeravelles A Oceania podem trobar diversos elements físics naturals iA Oceania podem trobar diversos elements físics naturals i construccions fetes pel home que poden ser considerats meravellesconstruccions fetes pel home que poden ser considerats meravelles del món. Podem destacar els següents:del món. Podem destacar els següents: Uluru:Uluru: És un monòlit de sorra vermellosa. Té 348 m d'alçada, unÉs un monòlit de sorra vermellosa. Té 348 m d'alçada, un perímetre de 9,4 km i una superfície de 3,5 km quadrats. Aquestperímetre de 9,4 km i una superfície de 3,5 km quadrats. Aquest monòlit es va formar fa 100 milions d'anys aproximadament. Depèn demonòlit es va formar fa 100 milions d'anys aproximadament. Depèn de la llum, l'Uluru pot caviar de tons, des de un vermell intens fins a ocre.la llum, l'Uluru pot caviar de tons, des de un vermell intens fins a ocre. A la base de la roca hi han unes rutes naturals on es troben pinturesA la base de la roca hi han unes rutes naturals on es troben pintures rupestres dels aborígens.rupestres dels aborígens.
 8. 8. MeravellesMeravelles Palau de lPalau de l’ Òpera de Sydney:’ Òpera de Sydney: El Palau de l'Òpera de Sydney, és un edifici situat al port deEl Palau de l'Òpera de Sydney, és un edifici situat al port de Sydney, Austràlia.Sydney, Austràlia. L'edifici està col·locat damunt d'una plataforma, que no nomésL'edifici està col·locat damunt d'una plataforma, que no només serveix per guaitar la resta de la ciutat des d'una perspectiva mésserveix per guaitar la resta de la ciutat des d'una perspectiva més elevada sinó que la seva massa pètria fa la funció de podi.elevada sinó que la seva massa pètria fa la funció de podi.
 9. 9. MeravellesMeravelles Gran Barrera de Corall:Gran Barrera de Corall: La Gran Barrera de Corall és el major escull de corall del món. Compost perLa Gran Barrera de Corall és el major escull de corall del món. Compost per més de 2.900 esculls individuals i 900 illes en una franja de més de 3.000més de 2.900 esculls individuals i 900 illes en una franja de més de 3.000 quilòmetres sobre una àrea d'aproximadament 348.000 quilòmetresquilòmetres sobre una àrea d'aproximadament 348.000 quilòmetres quadrats. L'escull es localitza al mar del Corall, a la costa de Queensland alquadrats. L'escull es localitza al mar del Corall, a la costa de Queensland al nord-est d'Austràlia.nord-est d'Austràlia. La Gran Barrera de Corall es pot veure des de l'espai exterior i és l'estructuraLa Gran Barrera de Corall es pot veure des de l'espai exterior i és l'estructura més gran del món feta per organismes vius. L'estructura de l'escull estàmés gran del món feta per organismes vius. L'estructura de l'escull està composta per mils de milions de petits organismes coneguts com a pòlipscomposta per mils de milions de petits organismes coneguts com a pòlips de corall. Es poden trobar més de 400 espècies de corall, algunesde corall. Es poden trobar més de 400 espècies de corall, algunes microscòpiques i altres que arriben als 2 metres d'amplada.microscòpiques i altres que arriben als 2 metres d'amplada.
 10. 10. Cultures d'OceaniaCultures d'Oceania Oceania és un conjunt de diferents cultures realment fascinants,Oceania és un conjunt de diferents cultures realment fascinants, cosa que el fa un continent ple de diversitat. En els seus territoris escosa que el fa un continent ple de diversitat. En els seus territoris es barregen les arrels de les antigues cultures locals amb lesbarregen les arrels de les antigues cultures locals amb les incorporades des de l'imperi britànic. Dins d'aquests grups natius hiincorporades des de l'imperi britànic. Dins d'aquests grups natius hi ha un gran nombre de divisions tribals i de diferents races,ha un gran nombre de divisions tribals i de diferents races, cadascuna amb la seva llengua, la qual cosa implica també unacadascuna amb la seva llengua, la qual cosa implica també una extensa varietat de costums i tradicions culturals.extensa varietat de costums i tradicions culturals.
 11. 11. TradicionsTradicions Una de les tradicions més habituals dUna de les tradicions més habituals d’Oceania és la plantació de’Oceania és la plantació de pinyes.pinyes. Las barbacoes sLas barbacoes s’han convertit en una tradició australiana.’han convertit en una tradició australiana. Recol·lectar cocos.Recol·lectar cocos. Recol·lectar perles també es una tradició australiana.Recol·lectar perles també es una tradició australiana.
 12. 12. Animals típicsAnimals típics La Fauna d'Austràlia és força diversificada amb animals únics alLa Fauna d'Austràlia és força diversificada amb animals únics al món com el Cangur o el Coala. La regla aquí és simple: cadascú enmón com el Cangur o el Coala. La regla aquí és simple: cadascú en el seu cant, exercint la seva funció biològica i natural, i interferint elel seu cant, exercint la seva funció biològica i natural, i interferint el mínim possible amb el medi ambient.mínim possible amb el medi ambient.
 13. 13. Animals típicsAnimals típics 12 animals bastant típics a Austràlia són :12 animals bastant típics a Austràlia són : -Ibis-Ibis,, -Lloros-Lloros -Kookaburra -Iguanes-Kookaburra -Iguanes -Periquitos -Ornitorinc-Periquitos -Ornitorinc -Martí-Martí Pescador -CocodrilPescador -Cocodril -Gavina-Gavina Marina -KoalaMarina -Koala -Casuari -Cangur-Casuari -Cangur
 14. 14. Joc tradicionalJoc tradicional Nok tali nok és un joc de Papua Nova Guinea que es juga així:Nok tali nok és un joc de Papua Nova Guinea que es juga així: Material necessari: GuixMaterial necessari: Guix Situació Inicial:Situació Inicial: Es dibuixen dos cercles grans a terra a unaEs dibuixen dos cercles grans a terra a una distància ddistància d’uns 25 metres l’un de l’altre. En un s’hi col·loquen dos’uns 25 metres l’un de l’altre. En un s’hi col·loquen dos perseguidores amb la mà aixecada. En l’altre cercle s’hi col·loquen laperseguidores amb la mà aixecada. En l’altre cercle s’hi col·loquen la resta dels participants asseguts a terra.resta dels participants asseguts a terra. Desenvolupament del joc:Desenvolupament del joc: Quan els perseguidors baixen la màQuan els perseguidors baixen la mà surten en direcció a lsurten en direcció a l’altre cercle amb la intenció d’atrapar a la resta de’altre cercle amb la intenció d’atrapar a la resta de participants que al mateix temps corren en sentit contrari mirant departicipants que al mateix temps corren en sentit contrari mirant de salvar-se arribant a l’altre cercle. Tots els participants atrapats passensalvar-se arribant a l’altre cercle. Tots els participants atrapats passen a ser perseguidors en la següent paa ser perseguidors en la següent pa
 15. 15. PràcticaPràctica Pintar un pingüí:Pintar un pingüí:
 16. 16. Conclusió GeneralConclusió General  Oceania és el continent més petit de la terra.Oceania és el continent més petit de la terra.  És un continent insular situat a l’hemisferi sud.És un continent insular situat a l’hemisferi sud.  Totes les illes es troben a l’oceà Pacífic.Totes les illes es troben a l’oceà Pacífic.  La majoria de la superfície del continent correspon a Austràlia.La majoria de la superfície del continent correspon a Austràlia.  Austràlia és molt desèrtica, però hi ha una gran diversitat d’hàbitats.Austràlia és molt desèrtica, però hi ha una gran diversitat d’hàbitats.  Urulu és un dels monolits més grans del món.Urulu és un dels monolits més grans del món.  Les cultures originàries d'Oceania es conformen pels grups natiusLes cultures originàries d'Oceania es conformen pels grups natius d'aborígensd'aborígens Ens ha agradat molt fer aquest treball perquè hem aprés moltes cosesEns ha agradat molt fer aquest treball perquè hem aprés moltes coses sobre Oceania. Ha sigut molt divertit !!!sobre Oceania. Ha sigut molt divertit !!!
 17. 17. Esperem que us hagi agradat!Esperem que us hagi agradat!

×